Helyes nevelési módszer az alábbi egy 13 éves gyereknél?
Mikor nem teszi meg amik kérek, jegyzem, és amikor ő kér szívességet, nem teljesítem. Tehát az adok, kapok elv.
Olyan kérésre gondolok szülő részéről, ami az együtt élés alapjaihoz tartozik. Pl.: Szétpakol a közös helyiségben és nem pakolja össze.
Alapvetően jó gondolat. Az ördög a részletekben rejlik.
A nappali mindnyájunké: alap, hogy nem rumlizik senki benne.
De van, amikor elfogadható. Felteszem magamban a kérdést: ha már felnőttként a saját lakásában lenne a gyerekem, van- e a rumlira elfogadható magyarázat? (helyszűke, fáradtság, fontosabb dolog stb.)
Az viszont alap, hogy mihelyst ez az ok megszűnik, a spontán jelentkezett használati rendetlenséget kiki maga után rendezze. Még csak nem is kérendő, vagy nem vethető össze a szívességkéréssel!
Szóval ha szétdobált, és palacsintát szeretne, megmondom, hogy csuda fáradt vagyok, rendet szeretnék. Pihenek előbb , aztán rendet rakok, és ha marad erőm süthetek is. Persze ha elrámol ez esélyesebb lesz, amúgy se az én cuccom, esetleg kidobnék olyat ami nekem nem számít.
Félreértés ne essék semmiképp nem pakolok senki után. De mivel fiaim vannak az érzelmi magyarázat kevésbé jött be annó, mit az ilyen logikázós levezetés.
4-essel értek egyet!
Passzív-agresszív reagálás.
Nem alkalmaznám.
Értem amit írsz, de pont mivel tinik az általad említett "Udvarias, de következetes kéréssel." sem működik. Nyilván próbáltam.
Szerintem sokkal rosszabb, ha egy szülő végső elkeseredésében rákiabál a gyerekre. Mert az ugye működik, de nem helyes módszer.
Úgy gondlom, hogy valahol az alapoknál lett annó elrontva és ezért nehéz a dolog. Azt sem gondolom és kizárt, hogy minden tini lusta elpakolni és ezt teljes mértékben el kell fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!