Helyes nevelési módszer az alábbi egy 13 éves gyereknél?
Mikor nem teszi meg amik kérek, jegyzem, és amikor ő kér szívességet, nem teljesítem. Tehát az adok, kapok elv.
Olyan kérésre gondolok szülő részéről, ami az együtt élés alapjaihoz tartozik. Pl.: Szétpakol a közös helyiségben és nem pakolja össze.
Azért kiváncsi lennék, ha a párod írna tételes listát arról, hogy mit nem tettèl meg az elképzeléseihez kèpest, mit szólnál.
Iszonyú megalázó módszer. Persze egy beszélgetésben el lehet mondani a gyereknek ugyanezt, rá lehet világítani, hogy a család úgy tud működni, ha mindenki beletesz, még azt is el tudom kèpzelni, hpgy a szülő is megtagad egy kerést, szóban meg is indokolja, de listázni a másikat... ez is egy embertípus szerintem, és nem hiszem továbbra sem, hogy ez egy jellemépítő módszer
#12!
Köszi a válaszod, bár érdekes és bántó a stílus.
Nem olvastam Vekerdy-t, de rengeteg hanganyagot hallgattam tőle!
Nagyon kedvelem a stílusát is! Sokszor éreztem azt viszont, hogy adott helyzetekre ő sem tud mindig igazán tanácsot adni.
Kérlek írd meg, hogy mit javasolna az általam említett rendszeresen visszatérő élethelyzet megoldására? Biztos nem azt, hogy hagyjam a csudába.
A többieknek, akik egyetértenek a felvetésemmel:
Nem kell igazat adni nekem, hisz azért tettem fel a kérdést, mert nem vagyok biztos a dolgomban! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!