Egy 11-12 éves fiú mennyire van képben a "dolgokról"?
25 vagyok. De ez most miért is volt ilyen fontos?? Nem az, hogy hány nővel voltam, vagy miket próbáltam ki, vagy dugtam-e már legalább 20 alkalommal... Hanem, hogy hány éves vagyok. Ez pont az a szituáció, mikor nem a kor ad tapasztalatot, hanem a gyakorlat.
Valószínűleg tudja már, mit és hová kell dugni. De ez még nagyon kevés.
Igazából a felvilágosítás, mint egyszeri hegyibeszéd teljesen felesleges. Sokkal szerencsésebb szexuális nevelésről beszélni, amit olyan 2 éves kor körül szokás elkezdeni. Pl.azzal, hogy megnevezitek a testrészeket. Meg megtanítjátok, hogy az ő teste az övé és engedély nélkül senki sem nyúlhat hozzá. Ez bizony a fiúknak is fontos lenne.
A fiataloknak meg kell tanulni, milyen hormonális változások történnek a testükben. A fiúknak is hasznos, ha tisztában vannak a női ciklussal, fogantatás folyamatával.
A fiúknak is tudni kell az összes lehetséges védekezési lehetőségről, hiszen az ő felelősségük is. Érdemes kitérni párkapcsolati kérdésekre.
A beszélgetésekhez jó vezérfonal lehet a hormonmentes youtube csatorna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!