Kiskamasz gyerekeiteknek hogy mondjátok meg, hogy hagyja el az amerikai barátjait?
Mivel függő, nem lehet csak este leszoktatni róla. Mert ha nappal jatszhat akkor a függőség nem gyógyul.
Ez baromi nehéz lesz, de ha normális embert akartok belőle nevelni, akkor lépni kell. Kell segítség, szakember, itt látszik hogy a szülők nem képesek hatni a fiúra ellenben a fiú dróton rángatja a szülőket.
Én magam is net függő vagyok, pokol ez, a XXI század rákfenéje. 37 éves, csaladanya vagyok. Az internet+okostelefon az agy heroinja. Tudom magamról, utána olvastam, próbáltam leszokni, dokihoz fordultam. Kissebb nagyobb sikerrel. Zavar a munkámban, home office-al párosítva sem szerencsés. Tudom milyen elvonási tünetei vannak, és ez nem az, hogy nincs erőm letenni. Ez függőség, mint az alkohol, nem akarat kérdése.
Sokat javultam, de gáz úgy ahogy van. Nekem bűntudatom van, és nem hisztizek ha nincs. Szar az élet és erre kattantam rá. Utálom.
Egy gyerekben ennyi belátás nincs. Szerintem olyan elvonó kellene, ahol esélye sincs gép közelbe kerülni. Újra fel kell építeni neki egy napirendet. Újra megmutatni mi van a világban a horror játékon kívül. Tudatosítani benne, hogy ez nem normális dolog. A szülőket meg kell tanítani korlátokat állítani és azt betartatni. Ésszerű korlátok kellenek, anélkül egy zabolátlan musztáng marad.
Pontos megfogalmazás kedves 37 éves anyuka. Magam sem írhattam volna szebben. Én magam is függő vagyok de megtanultam vele együttélni 10 év keményfüggőség után.
Azt inkább nem mondom, hogy ki vagyok. Viszont nincs lehetőségem az informatikai dolgokon kívül, tekintsetek csak úgy rám, mint még jódarabig kötelező elszenvedője a dolognak, aki a hierarchia legalján áll, jogfosztva.
Valamiért ez most nagyon ijesztő...a kisöcsém 6 éves , és hasonló problémákkor küzd , bár ő nem a gép , hanem a telefon , és az angol horrorvideók megszállottja . Ez odáig fajult , hogy idén kéne iskolába mennie , de még beszélni sem beszél .
Tényleg nagyon gyorsan lépni kéne , és valahogy meg kéne értetni vele , hogy milyen következményei is lehetnek ennek az egésznek . Sosem voltam az erőszak híve , most sem azt mondom , hogy ,,agyon kéne vágni" , viszont hogyha a gépet kikapcsoljátok este , és visítozni kezd , az nem egészséges , én nem hiszem , hogy bírnám ,,idegekkel" ... nem hiszem , hogyha ebben a helyzetben elcsattanna egy pofon , az nem lenne jogos . Persze nem lehet csodákat várni , viszont rengeteg odafigyeléssel és törődéssel lassan le lehet szoktatni akár szakember nélkül is . Fontos , hogy ne egyből tiltsátok el ! Bár most a vírus miatt nagyon nem lehet elvinni sehova , ajánlom , hogy néha üljön le a család társasjatékozni , kirakózni , és találjatok neki egy hobbit , amit szeret ! A súlyáról csak annyit mondanék , hogy nem ártana egy kicsit mozogni , mert bár a szépség relatív , az egészség nem az!
Az Amerikai barátokkal szerintem nincsen baj , ameddig nem sokkal idősebbek nála (nekem is vannak külföldi barátaim , sok újat tanulok a kultúrájukról , politikai helyzetükről , stb ) , ugyanakkor ezt is meg kéne szabályozni , példaul hogy mikor beszélhet velük .
A jegyei milyenek ? Mert mondjuk fel lehetne ajánlani , hogy egy ötös = +15 perc gépezés , vagy egy 1-es = -15 perc ugyanebből .
Én is játszottam Robloxon , tényleg van 1-2 félelmetesebb játéka , ugyanakkor nem hiszem , hogy az lenne az , amitől fél, ezt meg kéne vele beszélni ...esetleg néz FNAF videókat / játszik vele ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!