Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kiskamasz gyerekeiteknek hogy...

Kiskamasz gyerekeiteknek hogy mondjátok meg, hogy hagyja el az amerikai barátjait?

Figyelt kérdés
11 éves gyerekről van szó, aki szabadidejének minden percében a számítógépen játszik. Magyar barátja nincs, de végtelen külföldi, legyen az orosz, brit, és sajnos rengeteg amerikai. Nem is lenne baj, hiszen nagyon jól beszél angolul, de emiatt sajnos van, hogy éjfélkor vagy hajnali 1-kor is fent van és tombol, ha aludni küldjük. Amit ugye nem engedhetünk meg, mert amikor tombol akkor üvölt és sikít, azt meg nem akarjuk, mert a panelban kihívják a rendőröket. Ezért inkább hagyjuk, majd megy magától, nincs mit tenni. Hétvégén és szünetekben felkel 9-kor és éjfélig nyomatja szüntelenül, 15 órán át a gépezést. Iskolaidőben 21-kor tetteti, hogy megy aludni, de amikor mindenki alszik, simán kikúszik anyja mellől és benyomja a gépet, és játszik. Viszont visítozva röhög és üvöltözik a gép előtt a haverjaival, amire felkel a család és szenved az ágyban, mert nem hagyja a családot aludni. Ha rászólunk, akkor zeng az egész panel, nincs mit tenni vele sajnos, hagyni kell, így "legalább" csak a panel zeng a visítozásos nevetésétől. Viszont 6:30-kor kelés mindenkinek (most a gyereknek az online iskola miatt 7:30-kor). Nem aludja ki magát rendesen 6-7 óra alvással és anyuka sem aludja ki magát 5-6-al. A másik meg, hogy anyjával alszik egy ágyban (fél a sajátjában) és mindig felriasztja az anyját az éjszaka közepén, mert elkezd veszekedni vele, akár hajnali 1-kor is, hogy miért kell aludni, stb, stb. Kicsit fucked up a szitu, tudom. Tehát megértem, hogy kamasz és feszegeti a határokat, de ez senkinek nem jó. Hogyan mondjuk neki, hogy mondjon bye-byet az amerikai haveroknak?

2021. ápr. 6. 00:22
 11/91 anonim ***** válasza:
99%
De mitől retteg? Nem lehet, hogy ezért (sem) akar aludni menni? Itt tényleg elég komplex probléma van, igaz, valahol el kell kezdeni a megoldást.
2021. ápr. 6. 01:03
 12/91 anonim ***** válasza:
98%
Ha hisztizik, akkor hisztizzen, kit érdekel. Nem hiszem el, hogy egy 11 éves tartja terrorban a családot. Ez egy függőség, le kell jönni róla, ami nem egyszerű. Én ilyen durva esethez kérnék szakszerű segítséget, mert biztos van valami módszer, amivel érdemes nekiállni ennek.
2021. ápr. 6. 01:04
 13/91 A kérdező kommentje:
Igen, a szülők már félnek a gyerektől már, a sarokban nyüszítenek, ahogy írod. Alárendeltek lettek neki sajnos. Fejetetejére fordult a hierarchia. Abszolút keményfüggő, ha teheti, márpedig teheti, hogy egész nap a gép előtt ül, megteszi. Evés gép előtt történik. Pisilni, kakilni ki sem megy. Napi max 3-4 alkalom, ha meglátogatja a mosdót, azt is csak másodpercekre. Nem iszik, hogy ne kelljen mennie wcre. Ha megy, le se húzza, az értékes másodperceket meg kell spórolnia. És persze, hogy a gép is hozzátesz a rettegéshez. Horrorjátékokat is játszik a robloxon belül, elég ronda szörnyek ijesztgetik.
2021. ápr. 6. 01:07
 14/91 anonim ***** válasza:
98%

Mivel függő, nem lehet csak este leszoktatni róla. Mert ha nappal jatszhat akkor a függőség nem gyógyul.

Ez baromi nehéz lesz, de ha normális embert akartok belőle nevelni, akkor lépni kell. Kell segítség, szakember, itt látszik hogy a szülők nem képesek hatni a fiúra ellenben a fiú dróton rángatja a szülőket.

2021. ápr. 6. 01:09
 15/91 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudom, kije vagy, de sürgősen szólj a szüleinek, hogy ha szeretik ezt a gyereket és értelmes embert akarnak belőle nevelni, akkor kérjenek szakembertől segítséget. Gyerekpszichológus, nevelési tanácsadó, bármi. A gyereknek se jó ez a helyzet, szenved tőle, az ő érdekében kell lépni.
2021. ápr. 6. 01:12
 16/91 A kérdező kommentje:
A legjobban sajnos úgy tudom megfogalmazni anyuka hozzáállását a pszichológusokkal, szakemberekkel, mint egy rendíthetetlen oltásellenest az oltásokkal. Nem hisznek bennük, írtóznak tőlük, a lehető legmesszebb távolodnak tőlük, inkább megvárják a tragédiát, mint hogy odamenjenek, nem engednek nekik, vasvillával tartanak tőlük távolságot. Ez a legszomorúbb az egészben.
2021. ápr. 6. 01:20
 17/91 anonim ***** válasza:
97%

Én magam is net függő vagyok, pokol ez, a XXI század rákfenéje. 37 éves, csaladanya vagyok. Az internet+okostelefon az agy heroinja. Tudom magamról, utána olvastam, próbáltam leszokni, dokihoz fordultam. Kissebb nagyobb sikerrel. Zavar a munkámban, home office-al párosítva sem szerencsés. Tudom milyen elvonási tünetei vannak, és ez nem az, hogy nincs erőm letenni. Ez függőség, mint az alkohol, nem akarat kérdése.

Sokat javultam, de gáz úgy ahogy van. Nekem bűntudatom van, és nem hisztizek ha nincs. Szar az élet és erre kattantam rá. Utálom.

Egy gyerekben ennyi belátás nincs. Szerintem olyan elvonó kellene, ahol esélye sincs gép közelbe kerülni. Újra fel kell építeni neki egy napirendet. Újra megmutatni mi van a világban a horror játékon kívül. Tudatosítani benne, hogy ez nem normális dolog. A szülőket meg kell tanítani korlátokat állítani és azt betartatni. Ésszerű korlátok kellenek, anélkül egy zabolátlan musztáng marad.

2021. ápr. 6. 01:23
 18/91 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, te ki vagy ebben a szituban? Van lehetőséged tenni valamit?
2021. ápr. 6. 01:26
 19/91 A kérdező kommentje:

Pontos megfogalmazás kedves 37 éves anyuka. Magam sem írhattam volna szebben. Én magam is függő vagyok de megtanultam vele együttélni 10 év keményfüggőség után.

Azt inkább nem mondom, hogy ki vagyok. Viszont nincs lehetőségem az informatikai dolgokon kívül, tekintsetek csak úgy rám, mint még jódarabig kötelező elszenvedője a dolognak, aki a hierarchia legalján áll, jogfosztva.

2021. ápr. 6. 01:31
 20/91 anonim válasza:
97%

Valamiért ez most nagyon ijesztő...a kisöcsém 6 éves , és hasonló problémákkor küzd , bár ő nem a gép , hanem a telefon , és az angol horrorvideók megszállottja . Ez odáig fajult , hogy idén kéne iskolába mennie , de még beszélni sem beszél .

Tényleg nagyon gyorsan lépni kéne , és valahogy meg kéne értetni vele , hogy milyen következményei is lehetnek ennek az egésznek . Sosem voltam az erőszak híve , most sem azt mondom , hogy ,,agyon kéne vágni" , viszont hogyha a gépet kikapcsoljátok este , és visítozni kezd , az nem egészséges , én nem hiszem , hogy bírnám ,,idegekkel" ... nem hiszem , hogyha ebben a helyzetben elcsattanna egy pofon , az nem lenne jogos . Persze nem lehet csodákat várni , viszont rengeteg odafigyeléssel és törődéssel lassan le lehet szoktatni akár szakember nélkül is . Fontos , hogy ne egyből tiltsátok el ! Bár most a vírus miatt nagyon nem lehet elvinni sehova , ajánlom , hogy néha üljön le a család társasjatékozni , kirakózni , és találjatok neki egy hobbit , amit szeret ! A súlyáról csak annyit mondanék , hogy nem ártana egy kicsit mozogni , mert bár a szépség relatív , az egészség nem az!

Az Amerikai barátokkal szerintem nincsen baj , ameddig nem sokkal idősebbek nála (nekem is vannak külföldi barátaim , sok újat tanulok a kultúrájukról , politikai helyzetükről , stb ) , ugyanakkor ezt is meg kéne szabályozni , példaul hogy mikor beszélhet velük .

A jegyei milyenek ? Mert mondjuk fel lehetne ajánlani , hogy egy ötös = +15 perc gépezés , vagy egy 1-es = -15 perc ugyanebből .

Én is játszottam Robloxon , tényleg van 1-2 félelmetesebb játéka , ugyanakkor nem hiszem , hogy az lenne az , amitől fél, ezt meg kéne vele beszélni ...esetleg néz FNAF videókat / játszik vele ?

2021. ápr. 6. 01:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!