Külföldi amerikai cserediákok lesznek nálunk 2 hétig 12 éves fiúk, milyen ételekket vegyek amik tartósabbak és itthon is beszerezhetőek?
Külföldön élek 15 éve , Amerikában is voltam. A leveseket, töltött paprika, töltött káposzta , pörkölt ezeket felejtsd el nem fogják megenni. A főzelékeket úgyszintén csak magyar dolog.
Reggelire gofrit, palacsintát esznek , ezeket otthon készítve, de tuti megeszik a pirítóst, bundáskenyeret, tojást.
Délben szendvicseket, tortillát, wrappot, este van főtétel, sült húsok, sült krumpli, krumplipüré, rizottó, házi pizza, hozzá párolt zöldségek.
Kompót, befőtt ezeket szintén felejtsd el.
Elso, elhiheted , az anerikai gyerek nem fogja megenni a gulyáslevest. A levesek főzelékek ezek magyar szokás máshol nincs, nem eszik főleg a gyerek.
Kérdező második vagyok azt kihagytam hogy amikor Amerikában voltam, főztem a családnak madártejet na azért odáig voltak meg vissza meg a nokedliért!
A család ahol 1 évig au-pairként dolgoztam ott a reggeli szinte mindig ilyen édes corn flakes volt tejjel, a szülők müzlit ettek, de néha volt mogyoróvajas szedvics és amerikai palacsinta juharsziruppal. Kenyér/pirítós vajjal felvágottal/sajttal nyugodtan jöhet.
Ettek pörköltszerűséget is és időnként leveseket is, főzeléket tényleg nem ismerik. Amúgy pizzázhattok is, tésztát, kínai, mexikói kaját is szeretik általában. Sült húsok és sajtos dolgok is biztos izlenek nekik. De szerintem megkérdezhetitek előre tőlük, hogy mik azok a dolgok amiket nem esznek meg (pl gomba, ecetes dolgok, csípős ételek stb) , és hogy mennyire kíváncsiak a magyaros ételekre...
Narancslé, behűtött ásványvíz legyen otthon.
Nálunk is voltak amerikaiak. Ami bevált.
1. Nap - Pizza (akkor érkeztek, szóval gyors és egyszerű)
2. Nap - gulyásleves és pogácsa
3. Nap - mac and cheese és brownie
4. Nap - húsleves es kirántott hús krumplival és savanyúság (vasárnapi ebéd)
5. Nap - lecsós csirkemell rizzsel
6. Nap - bolognai
Volt mindenféle és mindet megették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!