Mit tennének ha egyik reggel egy 30as pasas jönne ki a 16 éves lányotok szobájából? (Akit előtte még csak nem is lattatok)
#50: 14 éves kor felett azért büntethető mivel már nem gyermek, hanem fiatalkorú. Viszont a büntetési tételeik sokkal enyhébbek, mint egy 18. életévét betöltött felnőttkorú esetében. Ezt nem én mondom így, hanem a jogszabályok. A szexet is csak a 14. életévüket be nem töltöttekkel tiltja a hazai törvény. Ez a tiltás viszont pl. egy 14 évesre is vonatkozik. Tehát ha mondjuk egy 14 éves szexuális kapcsolatot tart fent egy 13 évessel, az is bűncselekménynek számít és a 14 évest elítélhetik ezért a hazai jogszabályok alapján. Tehát ez sem a korkülönbségről szól!
Ez nagyon nem így van. Az egyik volt barátnőm is 18 évesen költözött el otthonról és csak hasznára vált. Megtanulta eltartani magát, hogy a lakhatás nincs ingyen, hogy hogyan ossza be a pénzt és mi a fontos meg mi nem. Hogyan tehet félre, hogyan spórolhat, stb. Ezt minél hamarabb tanulja meg valaki, szerintem annál jobb. Mert nincs annál rosszabb, mint amikor egy 25-30 éves szembesül hirtelen azzal, hogy jaaaa, hát nem kéne az egész fizetését vadi új mobiltelefonokra, romkocsmázásra meg szórakozásra költenie, mert abban a korban már sokkal nehezebben megy az átállás és az ilyen dolgok elfogadása.
Én is Bp. belvárosában élek és fogadok, hogy régebben mint te, mert már több mint 34 éve. Szóval nekem ne mesélj itt kik és milyenek vannak. rengeteg albérlő van, akik bizony 18-30 közöttiek. És ez így helyes! 18 év felett minél előbb válik le valaki a szüleiről, annál jobb szerintem. Ha tehetős, akkor még inkább valószínű a leválás, mivel akár a szülei is tudnak fizetni neki egy külön lakást. Sok fiatal él is ezzel a lehetőséggel. Ha viszont saját jövedelme is van, akkor kifejezetten ajánlott és egészséges a leválás. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tarthatja velük a kapcsolatot, csak azt, hogy külön megy tőlük lakni.
Én nem úgy látom ahogyan te. Szerintem itt sem rosszabb, mint máshol. A 18-19 éveseket sem és a 21-22 éveseket sem korlátozzák a szüleik. Az megint más kérdés, hogy felnött emberként megpróbálja meggyőzni erről, vagy arról, próbálja a helyes irányba terelgetni, de ha az illető nemet mond, semmit sem tehet. Na OK, megvonhatja a zsebpénzét, vagy ha ő fizeti az albérletét akkor azt, esetleg az egyetemi ösztöndíját és hasonlóak, de ha ezzel sem tudja bekorlátozni, mást nem tehet. Mit csinálna? Bezárja a lakásába? Ne nevettess már kérlek. Én felnőttnek tartom azt aki 18 elmúlt, pedig már 50 elmúltam. Ez nem ezen múlik szerintem. Te kor kérdést próbálsz ebből csinálni, pedig sok huszonéves jóval értelmesebb, okosabb és helyesebb döntést is tud hozni bizonyos helyzetekben, mint sok 30-40-50 éves. Ismétlem, ez sem kor kérdése, de szerintem kezdünk nagyon eltérni az eredeti kérdéstől.
Hát eléggé gáz ha egy szülő még a 18 feletti gyerekét is kontrollálja, ez már inkább pszichológiai eset és attól hogy "normális" azaz gyakorivá kezd válni az egyáltalán nem jelenti azt hogy egészséges vagy elfogadható is.
Egy kontrollmániás szülő max azért próbálja a gyerekét irányítani mert a saját lelki bajait és bizonytalanságait nyomja rá szegény gyerekre. A leggázabb amikor a gyerekre fogja hogy miatta teszi csak mert "olyan önállótlan és hülyeségeket csinál", stb. De hiszen ő nevelte ilyenné! Ráadásul pont a folyamatos kontrollálás által hogy nem nagyja hogy a gyerek a saját felelősségére döntsön a dolgaiban, saját kárán is akár de önálló lehessen. (hiszen hibázásból tanulunk elsősorban)
Ezt nem 18 hanem 4-6 évesen kell elkezdeni és 18-ra már beFEJEZNI kell.
Aki ezt nem így teszi, annak fog 25-30-40 évesen is még a nyakán lógni a "gyerek".
Nekem van 16 éves lányom.
Teljesen elképzelhetetlen a helyzet.
Ennél mindig sokkal jobb, szeretteli kapcsolatban éltünk.
Persze, hogy tudom ha itt alszik a barátja, vagy ha ő alszik ott.
53:
Nem igazán értem, hogy mit jelent számodra az, hogy "elmaradottabb réteg". Nyilván valami negatív értelmű szó számodra, amivel beskatulyázod azokat, akik nem értenek veled egyet, ami meg kicsit nevetséges, de engem nem zavar. De ha arra gondolsz, akkor csak hogy tudd, egy elég nagy családi házban nőttem fel.
25-30 évesen már gyereket kell szülni és-vagy nevelni, nem a szülőknél lakni, mamahotelben! Anyukám pl. 23 éves korában szült engem, apu meg 29 volt amikor születtem és ez egyáltalán nem volt korai. Persze ismerek olyant is, aki 50 évesen szült, vagy lett apa, az sem ritka eset és azzal sincsen semmi baj, de hidd el, nem ez a természetes.
Az agy 17-18 éves korban éri el végső méreteit, kapacitásait, de van akinél már előbb. Génektől függ. Fejlődni pedig életünk végéig fejlődik az agyunk, hiszen folyamatosan bővül, hol emlékekkel, hol tudással, tapasztalattal. Tehát amit erről írtál az egyfelől ostobaság, másfelől nyilvánvaló tudatlanság.
Mindenféle törvény szerint felnőtt ember aki elmúlt 18 éves. Oda költözik ahova akar, ott dolgozik vagy tanul ahol akar és szavazhat is. Lehet ezzel egyet nem érteni, csak éppen nincs értelme. Az agy fejlődését összetéveszteni azzal, hogy egy ember 25 éves koráig (és nem 23 éves koráig) nőhet, újabb hozzánemértésre vall, hiszen a növekedés az egy teljesen más, hormonoktól függő dolog, míg az agyunk fejlődése az időben és életünkben állandó. Attól, hogy még növésben van, vagy még növekedhet valaki, még lehet jóval okosabb és értelmesebb is, mint akár te. Ha hiszed, ha nem. Pont ez a jó az agyban, hogy folyamatosan fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!