Mit reagálnál ha a nemrég 18-at betöltött gyereked visszaütne?
Mondjuk régóta akart egy testékszert, amit te tiltottál, mert neked nem tetszik, ő a nagykorúsága után megcsináltatta az engedélyed nélkül, te nevelő célzattal pofán verted, ő meg visszaütött.
Mit szólnál egy ilyen helyzetben?
Én senki nem vagyok a történetben. Egy ismerősöm mesélte, hogy otthon mondta, hogy elmegy pc-t csináltatni, mert évek óta akar, csak nem engedték, kifizeti magának. Erre azt mondták neki, hogy ha meg meri csinálni felpofozzák.
Én pedig ezen elgondolkodtam egy kicsit, hogy én mit tennék, ha ezért megütnének, aztán megszületett ez a kérdés.
23!
Nyilvánvalóan itt olyan szülőről van szó, aki bizony kiteszi ezért a gyereket, hiszen különben miért fenyegetné? Itt bizony koltozes lesz vahy onkent, vagy kényszerítve.
Ha a felnőtt gyerekem piercinget akar, az az ő dolga. Ha elmondja nekem, max véleményezhetem, de tiltani nem tilthatom. Mellesleg az enyém még nincs 18, de tetoválása már van - nem, nem szeretem, nem, nem tetszik, de igen, az ő teste és igen, engedélyt adtam rá, mert így lehetett neki 16 évesen.
24-es
Nem a liberalis neveles miatt neveletlen sok gyerek, hanem egyaltalan a neveles hianya miatt. Utana kene nezni, nem fogalomzavarban hulyesegeket allitani. A liberalis neveles nem a nem nevelesnel kezdodik. Gyoposodott, konzervativ duma amit tolsz.
Ha a szulo ellene van, logikus, hogy a gyerek a sajat penzebol fizeti a kalandot, de dontsuk el, hogy felnottkent kezeljuk, vagy gyerekkent, mert egyszerre a ketto komikus.
A kerdezo kerdesere pedig, mar a visszautes eselye sem lenne meg, mivel nem latok a testmodositasban kivetni valot, foleg egy apro piercingben, aminek lathato helye tenyleg maximum testkozelbol marad, ha az ember kiveszi.
Ha meg egyaltalan verekedesre lenne szuksegem, hogy az akaratomat ervenyesiteni tudjam, nagyon elgondolkoznek magamon
Na és ha az apa tartja el akkor a: megtilthatja a testekszert, b: meg is utheti? Emberek ne legyünk már ennyire korlatoltak.
Azért mert szültem egy gyereket, annak lesz saját akarata nem azt fogja feltétlen csinálni amit en akarok. Lehet hogy meleg lesz, tetkos, piercinges stb. Amíg nem bűnöző és nem árt másnak, miért ne tartanám el, csak azért mert nem az en elveimet szajkózza egy hulla lényegtelen dologban? Nem a tulajdonom. A gyerekem. Szabad akarattal.
A válaszokon vagyok csak kiégve.Mi az,hogy költözhet is a gyerek mert megvédte magát? Hagynia kellene,hogy verjétek őket csak mert nem tetszik amit csinálnak? Faxa szülő lehet egy jó pár ember mondhatom..
Először is,miért csináltok úgy,mintha egy piercing egy test ékszer olyan nagy bűn lenne? Gyakorlatilag olyan mint egy fülbelvaló csak nem a fülében.Ha neki az tetszik,azt szeretne viselni mi olyan krva nagy dolog benne,hogy bántani kell érte,főleg ha kifizeti magának?
Bármikor,ha megunja leveszi,eldobja és kész.Ha nem unja meg akkor meg had örüljön már az életben legalább egy kis fém darabnak a testén,ha egyszer neki azt tetszik,hogy lehettek ilyenek a saját gyerekeitekkel.Állatot se az ilyen embernek.A saját testetek felett rendelkezhettek,a gyerekeitek nem a tulajdonaitok,főleg ha nagykorúak. :'DD
Én legalábbis rohadtul örülnék,ha később a gyerekem inkább ilyenekre szórná el a pénzét (mert igen,egy fiatal ember még megteheti,hogy egyszer-egyszer kiéje azt,hogy oda költi a kis pénzét ahová akarja,nem?) mint drogokra vagy olyan dolgokra amik ártanak is neki.Persze még ezekért sem pofoznám fel,nincs a világon olyan dolog amit pofonnal vagy veréssel próbálnék elérni.Mit segítene az? Soha többet még inkább nem avatna be semmibe,nem kérne segítséget,megutálna,még nagyobb hülyeségekbe menne bele..
Mindent meg lehet beszélni.A szátok járjon ne a kezetek,barlang lakók.Respect a többi normális szülőnek! Örülök,hogy a válaszok többsége normális volt legalább itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!