Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kell-e még nevelni a gyereket,...

Kell-e még nevelni a gyereket, ha az már betöltötte a 18-at?

Figyelt kérdés
2020. nov. 14. 10:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Akkor már nem gyerek, tehát nem.
2020. nov. 14. 10:41
 2/12 anonim ***** válasza:
37%
Akkor kell csak igazán! :D
2020. nov. 14. 10:44
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Nem. De ott állni mellette, nyitottan a beszélgetésre igen fontos.

Szerintem ilyen idős korban egy tapasztaltabb jó barát szerepben sokkal hatékonyabb a segítség, mint az énvagyokaszülőnevellekakárakarodakárnem hozzáállás.

2020. nov. 14. 10:47
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Nevelni? Már nem nagyon lehet, de ha korábban jó kapcsolatot sikerült vele kialakítani, akkor egy rakás hasznos tanácsot lehet még neki adni. Már nem gyerek, de nem is igazán felnőtt. Jó kapcsolat esetén pedig szívesen fordul a szülőkhöz tanácsért. Nem feltétlen a szerelmi életével kapcsolatban, hanem inkább a jövőjét, egzisztenciáját érintő kérdésekben.
2020. nov. 14. 12:17
 5/12 anonim ***** válasza:
9%

Szerintem túlzás, hogy ne lehetne nevelni.

Egy mai 18 éves még javában középiskolás, jó esetben egyetemre készül.

2020. nov. 14. 12:20
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
Mit akarsz rajta nevelni? Leginkább általános iskola felsőig lehet igazán nevelni. Onnan már max tüzet oltani lehet.
2020. nov. 14. 12:29
 7/12 anonim ***** válasza:
85%

Hogy akarnál te nevelni egy 18 évest?

13-tól felfele már nemigazán lehet...

2020. nov. 14. 12:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Beszélgetni kell vele, engedni, hogy döntsön a saját dolgaival kapcsolatban, akkor is, ha szerintünk rossz döntést hoz, aztán végignézni, ahogy megtapasztalja a döntései következményeit. Örülni, ha sikerrel járt, és nem prédikálni, ikább együttérezni, amikor nem.

Ez nevelés?

És persze el kell várni, hgy ha a szülők felnőtt, felelős embernek tekintik, és tisztelettel bánnak vele, akkor ő is így bánjon a szüleivel. Nyugodtan lehet feltételeket, házi szabályokat megállapítani, amik a békés, nyugodt együttéléshez tartoznak, és persze mindenkire vonatkoznak, aki a lakásunkban él, és kellően értelmes, hogy felfogja őket. A lakótársam se dobálhatná szét a holmiját a közös szobában, el kéne végeznie a házimunka ráeső részét, külön egyeztetés nélkül nem zajonghatna éjszaka, és olyannal se laknék együtt, aki nem képes káromkodás nélkül megfogalmazni egy mondatot.

2020. nov. 15. 16:33
 9/12 anonim ***** válasza:
32%
Nem kell, de a pedagógus szülők sosem tudnak erről leszokni.
2020. nov. 16. 15:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Engem neveltek még 18 évesen. Nem kell ebbe semmi rosszat látni, irányították a tanulásomat (hogy meglegyen az érettségi, 21 évesen meg a felsőfokú), figyelemmel kísérték a kapcsolataimat, ha hülyeséget csináltam lecsesztek, ha bajban voltam segítettek. Nálunk nem jött az, hogy "oké, ma lettél 18 éves, innentől kezdve leszarunk, azt csinálsz amit akarsz". A 18 csak egy szám, sokan azt hiszik, hogy attól már felnőttek, aztán a lósz.rt :D Ott lehet még csak igazán elsiklani.
2020. nov. 18. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!