14 éves lányomat elkezdte érdekelni a sminkelés, de én nem értek nagyon ezekhez. Tippek?
A kozmetikus szerintem is jó ötlet lehet, engem is kb 13-14 évesen fizetett be a nővérem egy egy alkalmas sminkoktatásra a kozmetikusánál. Életem egyik legjobb szülinapi ajándéka volt. Némelyik tanácsát a mai napig használom, pedig bőven elmúltam már 20.
Nekem akkoriban a “készletemben” korrektor, szempillaspirál, szemöldökceruza, nude rúzs, púder, pirosító volt, meg egy-két kicsi szemhéjpúderpaletta. Rémlik hogy az essence-nek voltak ilyen kis négy színű palettái, abból volt zöld és barna.
Szempilla spirálbol maybeline lift false szempilla spirál.
Primer amit smink alá kell tenni nivea start makeup primer.
Alapozo:maybeline fit me/közepes természetes fedése van.
Szemhéjpuder paletta:Lovely nude classic paletta megteszi egy kezdő kislánynak :).
Korrektor:maybeline fit me ha nincsenek nagy karikái.
Púder amivel fixálja a sminket:maybeline fit me, vagy L'Oreal tru match.
Szemöldókre pl szemöldök gél: alverde átlatszó szemöldök gél.
Catrice sun glow bronzere egy kis menyiseg is eleg es szep szine lesz :).
Highliterből pedig maybeline stick highliter vagy essence glow 3 szinből alló palettája.
Ruzs:Trend it up pure nude kollekcio, meg nude szinü ruzsok.
Szájfény:essence shine shine,trend it up szájfényei vagy catrice.
A Lovely márkát csak rossmanban lehet kapni, Alverdet meg dm ben, a többi vegyes. Bátran ajanlom ezeket az elerhető áron mozgó kis termékeket, ha esetleges tust is akar néha akkor essence folyékony tus.
Amugy meg youtubon ezernyi kezdő sminkesek videok vannak, én is sokat tanultam onan praktikák termékek, hogy anyi ecset mi mire jó stb. Kb a tudásom 70%-a onnan van ami sminkeléssel kapcsolatos vagy talán több nagyon sokat segítenek. Sok sikert neki, ha suliba is szeretne sminket viselni egy szempilla spiral, szajfeny, es egy kis korrektor siman bele fér enyi idősen.
Én ennyi idősen barna szemceruzát, szempillaspirált használtam, meg a számra szőlőzsírt, esetleg különleges alkalmakkor egy halványabb, természetesebb színű szájfényt/rúzst. Talán valami barnás árnyalatú szemhélypúdert is vehetsz mellé, ez szerintem bőven jó egy 14 évesnek. Illetve a szemceruza elsatírozásához meg a szemhéjpúder felviteléhez vehetsz neki sminkecseteket, bár ez szerintem nem annyira muszáj, nekem nagyon sokáig nem voltak ecseteim és a szemhéjpúdert ujjal vittem fel, a szemceruzát meg fülpiszkálóval satíroztam el.
Esetleg még egy korrektorra lehet szüksége, ha néhanapján kijön egy pattanása és szeretné elfedni.
Még annyit tennék hozzá, hogy szerintem az ilyen szemspirálból meg szemceruzából érdemes vízállót venni, főleg, ha zsírosabb a bőre, nekem így sokkal tartósabb a végeredmény mintha simát használnék, bár van, aki pl. szemceruzából a nem vízállóra esküszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!