14 éves lányomat elkezdte érdekelni a sminkelés, de én nem értek nagyon ezekhez. Tippek?
Keress rá a no makeup makeupra, az elég kezdő dolog, és ha hétköznap is akarja,akkor nem sok.
Igazából ez csak a borhibak eltakarasa+szempillaspirál+szemöldökceruza általában.
Menjetek el egy normálisabb drogériába (nem dm meg sarki vegyes, hanem müller vagy ha belefér a drágább kozmetikum, akkor douglas és hasonlók), programnak is jó, hogy csajos nap, és az ott dolgozók azért értenek a termékekhez, tudnak ajánlani.
Színezett BB krém, esetleg korrektor, szempillaspirál és szemceruza és/vagy szemöldökceruza, esetleg valamilyen szájfény. Általában ez az indítás, ha neki is szép a bőre.
Esetleg kozmetikushoz nem jár?
Nekem a kozmetikusom sminkel is, anno 14-15 évesen ő magyarázta el nekem, hogy mi mire való, mit hogyan használjak.
Én a múltkor egy kérdéshez odaírtam, hogy ha az én lányom kezd majd érdeklôdni, befizetem egy kozmetikushoz, aki elmagyarázza az alapokat, illetve ahol sokféle színt megnézhet, mi áll neki jól, mielôtt bevásároltok olyasmiket, ami aztán mégsem tetszik.
Az a válaszom szépen nullára lett pontozva, de nem érdekel, én így fogom csinálni.
Én is örültem volna ilyen lehetôségnek, akkor nem egyedül kellett volna bénáznom már egyetemistaként.
Én voltam smink oktatáson, azért nem ajánlom, mert 1,5 óra alatt hiába csináltam meg egyszer a sminket, estére már elfelejtettem a 90%-át, plusz amit elrontottam azt a kozmetikus javította ki, tehát esélyem sem volt megtanulni. Otthon hiába álltam neki gyakorolni, nem emlékeztem arra sem, hogy hogyan kell tartani az ecsetet. Bár csak alap smink volt, renegeteg információt zúditanak rád egyszerre.
Az az első lépés, hogy bevásárolsz neki, valami igényes és nem egy szakadt helyről. Nem, még a Müller sem mondható normális helynek.
Ami FELTÉTLENÜL szükséges: Alapozó, színezett hidratáló, korrektor, púder, szemöldökpúder, szemhéjpúder, színes alap, szemhéjalapozó, pirosító, bronzer, highlighter, kontúrozó, szemhéjpúderek, pigmentek, paletták, szemhéjceruza, krémes és folyékony szemtus, szempillaspirál, rúzs, szájfény, ajakápoló, ajakceruzák és MŰSZEMPILLA
+ egy tartalmas sminkecset készlet.
Ha nem a legdrágább helyről vásárolsz, akkor 100-300 ezerből megtudsz mindent venni, hidd el ez szükséges. Persze ha igényes nőt akarsz nevelni a lányodból :)
Kozmetikustól kérjetek tanácsot, mert minden szemtípust máshogy kell sminkelni például, ezért sem biztosy hogy a neten látott sminkvideó jó lesz neki.
És gyakorolni, gyakorolni kell minél többet, járhat sminkben nyugodtan mindenhová!
Szemöldökét szépen szedessétek ki (vagyis remélem már rég megtettétek 😂) festessétek be, + én javaslom az 5d szempilla építést is, jobb, mint a műszempillával bajlódni minden nap.
Ilyet kéne elérni:
Ha gondolod tudok ehhez ajánlani sminkest, aki pár alkalom alatt megtanítja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!