14 éves lányomat elkezdte érdekelni a sminkelés, de én nem értek nagyon ezekhez. Tippek?
Jesszusom! A lányom 14 éves, és hál istennek magától se jut eszébe ilyet felkenni magára, főleg ilyen mennyiségbe. Az én bőrömet örökölte, így neki is szép sima bőre van. Alapozó mindenkép szükséges lenne? Úgy tudom az eléggé megtudja viselni a bőrt.
Akik csak egy “alap” sminket raknak fel. Nektek az miből áll?
Léteznek színezett arckrémek, BB és CC krémek, én ilyeneket néznék a helyetekben, nem alapozót.
Nekem felnőtt nőként az alap sminkem alapozó+púder+pirosító, szempillaspirál és valamilyen rúzs (alkalomra sminkelve én is tudok vakolni, de nem szeretek). De egy gyereknek szerintem ez tök felesleges, pláne, ha szép a bőre. Ha szeretne kencézni, akkor krémek, amit fent írtam, az még jót is tesz (ahogy írtad, arcápolásban tudsz neki segíteni), és valamennyi színt is ad. Púderezni, pórust tömíteni most még teljesen felesleges.
Ha nem ragaszkodik kencéhez, akkor lehet, hogy még krémet se vennék. Szemceruza, szempillaspirál, szájfény kezdetnek, az is fel tudja dobni az összképet. Én így kezdtem anno.
Nekem az első készletem alapozóból, púderből, pirosítóból, szempillaspirálból, szemceruzából, szájfényből és sminklemosó folyadékból állt. 13 éves voltam.
Az alapozó normális esetben nem árt a bőrnek. Alapozó nélkül is lehet sminkelni, csak olyan, mintha fehérnemű nélkül öltöznél fel. Lehetséges, de azért nem az igazi. Fontos, hogy jó minőségű legyen az alapozó és elalvás előtt ALAPOSAN TÁVOLÍTSA EL. Ehhez nem mindig elég a tiszta víz. Sminklemosó folyadékkal alaposabban le lehet takarítani.
Érdemes lenne kozmetikushoz vinni a lányt. A kozmetikussal közösen kitalálják a napi sminkrutint, és a lányod bőrére való termékeket is ajánl majd.
És szuper anyuka vagy!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!