Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 éves lányomat elkezdte...

14 éves lányomat elkezdte érdekelni a sminkelés, de én nem értek nagyon ezekhez. Tippek?

Figyelt kérdés
Szeretne sminkelni egy keveset, csak ilyen alapszinten. Kis szempilla spirál, és egyebek... Sose sminkeltem. Kevés dolog áll jól, plusz nagyon érzékeny volt a bőröm mindenre, illetve olyan szerencsés voltam, hogy teljesen sima volt a bőröm (most is az). Bőr ápolásba tudok neki segíteni, de hogy hogy kell helyesen sminkelni, mik az alapjai, na ehhez nagyon nem értek. Örülök, hogy nekem mondta, hogy szeretne magának pár dolgot venni, és nem valamelyik barátnője cuccát próbálta ki, de meg vagyok lőve. Tudnátok tippeket adni, vagy linket küldeni, hogy hol tudok utána járni? Ami videókat is láttam, hogy sminkelés kezdőknek, az is olyan sminket rak fel magának, hogy csak nézek...

2020. nov. 6. 09:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
#10 Már az is baj, ha valaki igényes?
2020. nov. 6. 12:55
 12/25 anonim ***** válasza:
94%
14 éves kislányról beszélsz, nem egy kiégett ribiről, már bocs.
2020. nov. 6. 12:59
 13/25 anonim ***** válasza:
95%
8 a kislány 14 éves! És lehet nem egy hülye pitsát akarnak nevelni belőle. Majd az influencerektöl úgyis megtanulja mi az a highlighter, nem kellene erre még külön rávezetnie az anyjának. Semmiképp sem alap, amit felsoroltál. Az meg, hogy te rossz helyen voltál sminkoktatáson egy dolog, gondolom sokan foglalkoznak ezzel.
2020. nov. 6. 13:01
 14/25 anonim ***** válasza:
4%
Inkább menjetek vissza szoptatni, begyöpösödött mamik 😂
2020. nov. 6. 13:05
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez Krisztike. Nyugi, ő a tökéletes ribi.
2020. nov. 6. 13:25
 16/25 A kérdező kommentje:

Jesszusom! A lányom 14 éves, és hál istennek magától se jut eszébe ilyet felkenni magára, főleg ilyen mennyiségbe. Az én bőrömet örökölte, így neki is szép sima bőre van. Alapozó mindenkép szükséges lenne? Úgy tudom az eléggé megtudja viselni a bőrt.

Akik csak egy “alap” sminket raknak fel. Nektek az miből áll?

2020. nov. 6. 13:51
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

Léteznek színezett arckrémek, BB és CC krémek, én ilyeneket néznék a helyetekben, nem alapozót.

Nekem felnőtt nőként az alap sminkem alapozó+púder+pirosító, szempillaspirál és valamilyen rúzs (alkalomra sminkelve én is tudok vakolni, de nem szeretek). De egy gyereknek szerintem ez tök felesleges, pláne, ha szép a bőre. Ha szeretne kencézni, akkor krémek, amit fent írtam, az még jót is tesz (ahogy írtad, arcápolásban tudsz neki segíteni), és valamennyi színt is ad. Púderezni, pórust tömíteni most még teljesen felesleges.

Ha nem ragaszkodik kencéhez, akkor lehet, hogy még krémet se vennék. Szemceruza, szempillaspirál, szájfény kezdetnek, az is fel tudja dobni az összképet. Én így kezdtem anno.

2020. nov. 6. 14:07
 18/25 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem lehet találni youtube-on jó oktató videókat, alap sminkekhez.
2020. nov. 6. 14:16
 19/25 anonim ***** válasza:
81%

Nekem az első készletem alapozóból, púderből, pirosítóból, szempillaspirálból, szemceruzából, szájfényből és sminklemosó folyadékból állt. 13 éves voltam.

Az alapozó normális esetben nem árt a bőrnek. Alapozó nélkül is lehet sminkelni, csak olyan, mintha fehérnemű nélkül öltöznél fel. Lehetséges, de azért nem az igazi. Fontos, hogy jó minőségű legyen az alapozó és elalvás előtt ALAPOSAN TÁVOLÍTSA EL. Ehhez nem mindig elég a tiszta víz. Sminklemosó folyadékkal alaposabban le lehet takarítani.

Érdemes lenne kozmetikushoz vinni a lányt. A kozmetikussal közösen kitalálják a napi sminkrutint, és a lányod bőrére való termékeket is ajánl majd.

És szuper anyuka vagy!

2020. nov. 6. 14:53
 20/25 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem egy szempillaspirál , szemöldök ceruza és egy nude rúzs már sokat dob a kinézeten és véleményem szerint alapozó és púderek nélkül is jó összhatása van .
2020. nov. 6. 15:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!