Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyám beleolvasott a naplómba....

Anyám beleolvasott a naplómba. Már 1 hete nem szólok hozzá. Elég neki ennyi büntetés vagy folytassam? Szerintetek?

Figyelt kérdés
Amikor elkezdtem naplót írni akkor anyukámmal megbeszéltük hogy nem olvas bele mert az az én magán ügyem. 3 éve folyamatosan írom a naplóm. Mindent beleírok amit gondolok és érzek. 1 hete amikor kint voltam a konyhában elkezdett csörögni a vezetékes (kiderült hogy a tévében csörgött) én meg felvettem. Hallottam hogy anyám beszélget a barátnőjével. Le akartam tenni mert én nem szoktam hallgatózni, de pont amikor tettem volna le, akkor mondta hogy ő már 3 éve folyamatosan olvassa a lánya (vagyis az enyémet) naplóját. Lecsaptam a telefont és felrohantam az emeletre. Kivettem a kezéből a kagylót, leraktam és elkezdtem üvölteni hogy hogy tehette ezt velem. "Mondtam" hogy hallottam mit mondott és hogy soha többé nem szólok hozzá. Ez 1 hete volt. Azóta semminek veszem. Szerintetek ennyi elég volt neki vagy még húzzam tovább? 15/L
2010. aug. 6. 22:07
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
27%

Unokatestvérem átélte körülbelül 10 évvel ezelőtt ezt a korszakot, nagy punk és kemény gyerek volt. Gyakorlatilag megszakadt minden nemű kapcsolat közte és az édesanyja között. Unokatesóm ( fiú ) ráállt a keményebb drogokra, és folytatta a dackorszakot. Ő is ki akarta készíteni az édesanyját. Aztán hat évvel ezelőtt az édesanyja kikészült, agyérgörcs formájában. Azt a gyermeket, akit valójában nevelni akart, nem tudta tovább nevelni. Életben van, de kezelésre szorul. Az unokatesóm azóta felnőtt, és megértette, hogy anya tényleg csak egy van. Csúnya dolog volt anyukádtól, ez igaz. De ha már annyira érett vagy, hogy naplót vezess, akkor ahhoz is legyél érett, hogy megbocsáss neki. Persze ez csak az én véleményem, és lehet, hogy rosszul gondolom... De tanulj az előbbi példából. Sok sikert!

16/F

2010. aug. 7. 22:32
 32/59 A kérdező kommentje:
Apukám azt mondta hogy ő nem szól bele. De nyilvánvalóan az én pártomat jobban fogja különben nem ment volna bele ebbe a bulis dologba. Amúgy ha hajlandó lesz bocsánatot kérni akkor megbocsátok. De csak ha komolyan gondolja. Most viszont indulok a buliba. :D
2010. aug. 7. 23:04
 33/59 anonim ***** válasza:
100%
am sztm ha még ezek a válaszok után is igy viselkedett,hát nemhiszem,h bocsánatot kér,de ha megtenné én kb a 10.re mondanám ,h jolvan ,csak haggyá má. am ezek után nem tisztelném sokáig...
2010. aug. 8. 11:04
 34/59 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se bocsáts meg neki. Te őszinte voltál,ő kihasználta.Ez az egyik legrosszabb szokása.3 évig?:O Soha ne bocsáss meg neki
2010. aug. 8. 11:13
 35/59 anonim ***** válasza:
100%

Megkésve , de én is szeretnék ehhez a történethez hozzászólni . Szerintem anyukád nem érti eléggé , hogy ez fáj neked . Ő(!) élt vissza a te bizalmaddal . Szerintem apuddal beszéld meg a dolgaidat , anyudnak egy szót se ... éreztesd vele , hogy nem bízol meg benne ... Anyukád már nem tudja visszapörgetni az időt , de szerintem nem is akarja , mert a reakciójából ítélve makacs. Én sem bíznék meg ezek után ... Amúgy én inkább anyud helyében meghúznám magam , és melletted eltörpülnék . Nem igaz , hogy nem tartja ezt megalázónak , hogy most egy rezgő lécen van a lánya bizalma , és ez a léc le fog esni ...

Sok szerencsét !

14/F

2010. aug. 8. 13:17
 36/59 anonim ***** válasza:
100%

Bár igaz, hogy nem jó a vita de húzd még egy kicsit, de enyhülj meg, beszélj anyukáddal de hidegen és kérdezd meg tőle: Miért?

Miért olvastál bele?

sajnos csak ennyit tudok mondani, sok sikert:)

2010. aug. 8. 22:10
 37/59 anonim ***** válasza:
23%

EZ KOMOLY KÉRDÉS?

Azért mert a saját anyád aggódik érted? Rendben. nem szép dolog, hogy megigéri, és beleolvas. De egy hétig? Anyukád minden bizonnyal nem kiváncsiságovl hanem gondoskodásból, féltésből olvasott bele. Gondolom te is sok olyan dolgot csináltál, amit megigértél, hogy nem fogsz megtenni, mégis megtetted. Ő hozzádszólt? Gondolom igen. Én nem tudom. Ha egy hétig nem szólnék anyához felköpnék és alá álnák. Oké hogy hibázott. De gondold el mekkora fájdalom lehet úgy lefeküdni neki, hogy nem szóltál hozzá a mai nap folyamán. Szerintem most azonnal hagyd abba. Egyébként én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mi van ha nem lesz több alkalom vele bezsélni, mert mondjuk ő nem fog hozzám szólni ezek után? Ő A TE ANYUKÁD. NEVEL, ELTART, GONDOSKODIK RÓLAD. TE VAGY A MINDENE. te is temérdek hibát követtél el, gondolom megbocsáltotta. mert ő szeret téged. rohang oda és puszilgasd meg. egy anyával ilyet nem lehet tenni. gondolom nem az a gyerek vagy akit mindig ütnek, rosszak vele a szülei. ezért nincs okod ezen kívül haragudni rá.

15/f

2010. aug. 9. 01:18
 38/59 anonim ***** válasza:
87%
előző vagyok. tényleg nincs joga hozzá. nem ovlastam azt a választ, ezért írtam olyan indulatosan. ígymásahelyzet. nem megsérőtdni kell. tudasd vele hogy nincs joga hozzá. turkálj a bugyis fiókjába, dobáld szét a betéteit. mondd neki hogy jogod van hozzá, ha már ilyen jól elvagytok egymás cuccaival.
2010. aug. 9. 01:24
 39/59 anonim ***** válasza:
85%

előző előtti, valamitn előző vagyok.

bocsi az első hsz ért. beleélte magam a helyzetbe. és én nem bírnám ki egy hétig. nyilván sértő... nyilván elvesztetted a bizalmad. kérdezd meg hogy azon kívül h jogod van hozzá miért olvastad? MIÉRT? ha értelmes választ ad gondold át és dönts.

2010. aug. 9. 01:26
 40/59 anonim ***** válasza:
85%

Jaj, ez borzasztó... nagyon sajnálom, megértelek. Velem is volt ilyen, nem is egyszer. Én kb. gyűlöltem érte akkor az anyámat. Nagyon csúnyán hangzik ez leírva, de akkor így éreztem. Ez brutális visszaélés.

Én is olyan voltam, mint te, jó tanuló, jó kislány... mondjuk én még olyan bizalmas viszonyban sem voltam anyámmal, mint te a tiéddel. Így még durvábbnak érzem, hogy beleolvasott, sőt hogy rendszeresen olvassa. :(

Figyelj, szerintem nem célravezető az, hogy nem szólsz hozzá. Egy hét ebből elég volt. Remélem, hogy felfogta anyukád. Amit itt leírtál, mondd el neki is. Mondd el, hogy mennyire rosszul esett, de szeretnéd, ha jó lenne a viszonyotok ismét, és ígértesd meg vele, hogy soha többé nem csinál ilyet.

A naplódat meg mindenesetre dugd el valahová máshová, vagy írd titkosírással, esetleg számítógépen, ott a wordben jelszóval levédheted.

Sok sikert kívánok a viszonyotok rendezéséhez!

25/L

2010. aug. 9. 02:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!