Hogyan lehet elmondani 14 éves fiúnak, aki egyik napról a
másikra kitalálta hogy metálos és csak fekete ruhát
hajlandó hordani, ha a személyiségével külsőleg és
belsőleg is teljesen más, nevetségessé teszi magát?
Figyelt kérdés
Nem baja metál, vannak sokan akik azt kedvelik. De tényleg látványosan és durván nagyon nem ez a stílusa, még ha olyan ruhákat is kezd el hordani. Olyan dalszövegeket talál menőnek, amik például a keresztény imákat trágár, vagy obszcén mondatokra vannak átírva és tudatosan keresve ilyen pólókat hord és tesz ki közösségi oldalakon profilnak. Érzi ő is, hogy nagyon nem egyezik a metál a jellemével, mert kerüli a sok embert. Teszteli hogy mit szólnak hozzá. Például csak akkor megy ki utcára, bevásárlóközpontba, boltba, amikor nagyon kevesen vannak. Mondjuk általában alszik akár délig is, de ha boltba megy, már nyitásra reggel 7-re odamegy.
Sehogy. Ne mondj ilyet neki. Majd ő eldönti, legfeljebb annyit tehetsz hogy segítesz neki az éppen kedvelt stílusról tájékozódni.
"Olyan dalszövegeket talál menőnek, amik például a keresztény imákat trágár, vagy obszcén mondatokra vannak átírva és tudatosan keresve ilyen pólókat hord és tesz ki közösségi oldalakon profilnak."
Erre mondanál valami példát? Rengeteg dalszöveget ismerek, ilyennel nem találkoztam még a metal műfajban.
2020. aug. 24. 01:22
22/31 anonim válasza:
14 éves koromban ugyanez történt velem, metalos lettem. Bakancs, katonai hátizsák, szakadt farmer, zenekaros pólók...
Ma 33 éves vagyok, pont ugyanúgy metalos, csak már felnőtt, férjes nő vagyok, de már nem a ruhatárammal hirdetem a zenei ízlésem. De zenekaros pólókat mai napig hordok.
:)
2020. aug. 24. 10:24
23/31 anonim válasza:
amúgy nem tudom mitől várod, hogy legyen önbizalma jól érezni magát a bőrében, amikor te, a tulajdon szülője, akinek ugye elvileg az lenne a dolga, hogy támogassa őt és mindig eszébe juttassa milyen csodálatos ember is, folyamatosan leszólja, hogy hogy néz már ki abban ami neki tetszik.
2020. aug. 24. 11:15
24/31 A kérdező kommentje:
#23:
Nem tudom miből gondolod, higy a szülő vagyok és hogy leszólom.
Nem a szülője vagyok és nem szólram le. Még nem is mondtam semmit neki...
Éppen azért kérdezek itt, hogy tanácsot kapjak, vagy mások véleményét is megismerjem.
Szóval ez így elég sértő feltételezés. Sajnálom hogy ez eddig nem jött át számodra.
2020. aug. 24. 15:18
25/31 anonim válasza:
A leszólod nem azt jelenti, hogy konkrétan neki mondod, hanem hogy lekezelően nyilatkozol róla, az tökmindegy, ki hallja.
Itt a fórumon leszóltad, mert alábecsülöd, sértő(és hamis)dolgokat írsz róla nekünk!
2020. aug. 24. 17:56
26/31 anonim válasza:
A metál zene szeretetével nincs baj, de ha nagyon túltolja, és direkt keresztényellenes szövegeket imád, az már talán. Mondjuk jó lenne megbizonyosodni arról, hogy tényleg obszcén, keresztényellenes zenéket hallgat, vagy csak annak tűnik. Ezt azért mondom, mert vannak olyan metál bandák, amik elvontabb zenei/látvány világban pompáznak, de attól még nem gyalázzák az Istent, stb.
2020. aug. 28. 19:13
27/31 Tom Benko válasza:
@26: Miért baj a keresztényellenesség?
2020. aug. 30. 21:17
28/31 anonim válasza:
26-os vagyok. Miért lettem úgy le pontozva? Mi rosszat mondtam? 27-es igazából szerintem semmi baj sincs azzal, de ha a 14 éves fiú családját, környezetét zavarja, akkor baj.
2020. aug. 30. 21:38
29/31 Tom Benko válasza:
@28: Kamasz, lázad. Ha ezzel zavarja a környezetét, akkor mindenki nyugodt lehet, ártalmatlan dolog. Jobb, mintha valami elborult szektába lépne be (HGy, JT, MH, HVIM, stb...).
2020. aug. 31. 08:51
30/31 anonim válasza:
A metál zene jó, én is nagyon imádom. Lehet, hogy neki, nem illik hozzá ez stílus, de keresi önmagát, ez természetes. Egyébként nem tudná a kérdező leírni, milyen bandákat hallgat? Lehet, hogy nem is obszcén, csak egy kicsit "elvont". :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!