Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan lehet elmondani 14...

Hogyan lehet elmondani 14 éves fiúnak, aki egyik napról a másikra kitalálta hogy metálos és csak fekete ruhát hajlandó hordani, ha a személyiségével külsőleg és belsőleg is teljesen más, nevetségessé teszi magát?

Figyelt kérdés
Nem baja metál, vannak sokan akik azt kedvelik. De tényleg látványosan és durván nagyon nem ez a stílusa, még ha olyan ruhákat is kezd el hordani. Olyan dalszövegeket talál menőnek, amik például a keresztény imákat trágár, vagy obszcén mondatokra vannak átírva és tudatosan keresve ilyen pólókat hord és tesz ki közösségi oldalakon profilnak. Érzi ő is, hogy nagyon nem egyezik a metál a jellemével, mert kerüli a sok embert. Teszteli hogy mit szólnak hozzá. Például csak akkor megy ki utcára, bevásárlóközpontba, boltba, amikor nagyon kevesen vannak. Mondjuk általában alszik akár délig is, de ha boltba megy, már nyitásra reggel 7-re odamegy.

2020. aug. 21. 11:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
92%
Nem feltétlen a ruhákat szégyelli... Abban a korban van, amikor minden zavarhatja. Az emberek, a tömeg,az,ha bárki felfigyel rá. Lehet, hogy zavarban van, mert változik a teste, a hangja, pattanásos, vagy szőrös lesz.
2020. aug. 21. 12:35
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez full normális, majd kinövi...vagy nem.
2020. aug. 21. 12:39
 13/31 anonim ***** válasza:
95%
Elhiszem, hogy rossz nézni, de hagyd neki. Majd elmúlik, ha tényleg nem ez a stílusa.
2020. aug. 21. 12:45
 14/31 anonim ***** válasza:
86%
Mi az, hogy nem áll jól neki? Maximum neked nem tetszik. Ismertem metálost, vékonyat, kövéret, ilyet, meg olyat. Nincs olyan, hogy metálos alkat.
2020. aug. 21. 13:50
 15/31 anonim ***** válasza:
95%
10# 14 eves koromban en is szegyelltem magamat, akarmiben voltam, probaltam ilyen stilust, meg olyan stilust, mindig ugy tunt, hogy masoknak minden jobban all, egy szakadt zsak is kb mint nekem barmilyen ruha, ami amugy masokon tetszik es folyamatosan ugy ereztem, mindenki engem nez, hogy milyen idiotan nezek ki, akkor is ha egy sima farmer volt rajtam egy sima poloval. Nem a ruhaval volt a baj, hanem csak kamasz voltam, onertekelesi gondokkal :D Mara elmult, egy rozsaszin tullszoknyaban platformcipoben, neonzold topban is ki mernek menni magabiztosan az utcara, ha arrol lenne szo, pedig nem ez a stilusom.
2020. aug. 21. 13:57
 16/31 anonim ***** válasza:
89%

Én egy tök vidám, energikus, lelkes, de társaságban, bárhol szorongó, elnyomott(szigorú szülők), csendes típusú lány voltam 20 éve, és a punkkal sikerült azonosulnom első körben, mert megvolt benne, ami belőlem hiányzott, ott ki tudtam adni az elnyomott érzéseket, majd odáig lettem a metálért, mikor ez kezdett lecsillapodni, és elkapott valami hatalmas közösségi dühös bánatos érzés, ami jó pár évig kitartott. Majd jött a goth, mikor azt hittem különleges vagyok és elkezdtem becsülni magam, aztán az animés kpop, jpop visual kei vagy mik voltak, mikor már nagyon akartam, hogy észrevegyenek és megértsenek, aztán a népzenés rész, meg a mainstream pop vonal, amikor rájöttem, hogy szeretek táncolni.

Hagyd békén, had öltözködjön már kedvére, én utáltam volna(utáltam is), mikor engem szekáltak, hogy süt a fehér bőröm a fekete pólóból, pedig abban éreztem jól magam, csak a hozzád hasonló emberek véleménynyilvánításától tartottam, hogy megaláznak, ahogy párszor meg is tették.

Amúgy tök marhaság, nincs metálos mentalitás, ha egyenruhában lenne mindenki, meg sapkában, senkiről nem mondanád meg, milyen stílus lakozik a lelkében, akkor sem, ha beszélgetsz vele pár órát(nem a zenéről)

Szegényt nem irigylem, manapság a két fő vonal a rap és a techno, metálosként nem sok haverja lesz a korosztályából.

Ne tegyél úgy, mintha jobban ismernéd őt, mint amennyire ő ismeri magát, nagyon lekezelő, megalázó, mérgező bánásmód! A saját érzéseivel, gondolataival ő van a leginkább tisztában, mert azok az övéi!

2020. aug. 21. 14:13
 17/31 anonim ***** válasza:
95%

14 évesen én is kerültem az embereket és csúnyábbbnak éreztem magam másoknál és szerintem sok tini van ezzel így.

Valamiért hordja azokat a ruhákat, nem erőlteti rá gondolom senki.

Ez viszont nem segít egy kamaszon, hogy így beszmérled, meg beleszólsz az öltözködésébe, meg hogy bujkál, ezzel csak aláásod mégjobban az önbizalmát. Támogasd, bátorítsd az a szülő dolga.

2020. aug. 21. 14:22
 18/31 A kérdező kommentje:

#16:

"csak a hozzád hasonló emberek véleménynyilvánításától tartottam, hogy megaláznak, ahogy párszor meg is tették.

Ne tegyél úgy, mintha jobban ismernéd őt, mint amennyire ő ismeri magát, nagyon lekezelő, megalázó, mérgező bánásmód!"

Félve kérdezem, hogy mit értesz ez alatt "hozzád hasonló emberek" Éppen hogy nem akarom sem kioktatni,sem megváltoztatni. A "hozzám hasonló emberek" nem kioktató, lekezelő módon, de elmondják a véleményüket nyíltan, konstruktívan. Nem letorkollni és megalázni akarom lekezelő módon, csak elmondani a véleményemet tisztán. Amiről tudja, hogy az én véleményem, és ismer, nem fog megsértődni. És pont az érzékeny kor és téma miatt kértem segítséget ezen az oldalon olyanoktól, akik tudnak segíteni, tanácsot adni, amiből meríthetek, hogy véletlenül se lekezelőnek tűnjek, mert nem ez a célom.

Minden véleményt szívesen fogadtam és hasznosnak értékeltem. Mindenkiét :-)

2020. aug. 21. 14:59
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad a ruhája nem ő, írod, hogy nem tudja hordani a ruhát!

Vélemény, pont ez az, nekem is ezt mondták, miért hordod ezt, rosszul áll rajtad, nem vagy te ilyen, egy ilyen kedves csendes szerény lány nem hallgathat ilyen zenét, nem nézhet ki így..

Pont ezaz, ami tönkretesz másokat, a KÉRETLEN vélemény. Lehet neked, de amíg nem kérdezi, tartsd meg, azon meg változtass, hogy azt mondod ő nem ilyen. Ő SZERINTED nem ilyen, de nála jobban senki sem tudhatja, milyen is ő maga, mit érez, mit gondol!

Mellesleg ha az anyja vagy, bátorítani kéne és HAGYNI hogy saját felfedezéseit tegye meg.

Szakadj kicsit kintebb az életéből, majd megtanulja hordani.

Mellesleg ha jót nem tudsz mondani, inkább ne mondj semmit, ez általános szabály tinikortól felnőtteknél. Lehet véleményed, de biztos azt is észreveszed, hogy a fekete ruhában nagyon szépen kiemelődik a szőke haja vagy a vékony alkata vagy bármi. Ez is a véleményed, észrevételed, mégis csak a kritikát mondod, mert le akarod torkolni, beszélni erről, ráerőltetni, hogy szerinted ő milyen, nézzen is ki úgy. Az nem ő, az az, amilyennek te látod!(pláne ha tini, akkor ez hatványozottan igaz, csak most kezdi merni felvállalni megtalálni önmagát)

2020. aug. 21. 21:05
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

MONDTA ő neked, hogy érzi, hogy ez nem neki való, csak szégyell váltani?

Ha nem, akkor a viselkedésébe csak bele akarod magyarázni azt, ami neked jól esne.

Ugyanezt csinálod a komment szekcióban is, aki nem veled ért egyet, azt leugatod, hogy hogyan is gondolják, hogy jobban ismerik, mint te, és hogy jobban átlátják a viselkedését, mint te. Ha csak a megerősítésre vágysz meg tutujgatásra, hogy milyen pöpec szülő vagy, amiért jobban tudod, mire van szüksége a kicsi fiadnak alapon megpróbálod ráerőltetni, hogy legyen olyan, mint eddig volt, akkor mi a francnak írsz ki kérdést?

Rengeteg az introvertált metálos, James Hetfield, a Metallica énekese is introvertált. Lemmy Kilmister, a Motörhead énekes is introvertált volt. Marilyn Manson és King Diamond is introvertáltak. Attól, hogy nem szereti a tömeget, és tizennégy évesen már van annyi esze, hogy tudja, jobb ötlet, ha inkább korábban megy bevásárolni, hogy ne kelljen háromnegyed órát sorban állnia még nem feltétlenül szégyelli a stílusát az emberek előtt, és pláne nem azt jelenti, hogy "ellentétes a metál jellemével". Van egy rakás metál műfaj, nem egynek kifejezetten elvont, magányt kedvelő emberek a művelői.

Az még nem jutott eszedbe, hogy esetleg azért kerülheti a tömeget, - ha korábban nem volt ilyen - mert valaki beszólt neki a kinézete miatt, és ez megviselte? A homogén-kereszténykonzervatív társadalom egy utolsó taplóként tud viselkedni, ha valaki kilóg a nyájból. Ha ilyen történt, és változatlanul kitart a stílusa mellett, akkor az meg abszolút annak a jele, hogy ez belülről jön.

Ha meg csak egy próba, amit pár hónap után berekeszt, és nem tartja meg ezt a stílust a hátralévő életére, akkor is kinek árt vele? Senkinek.

2020. aug. 22. 00:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!