Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem beszélnek az iskolák...

Miért nem beszélnek az iskolákban az LMBTQ+ emberekről?

Figyelt kérdés
Szerintem ez legalább annyira fontos mint az hogy vannak nemek. Nem tudom miért kell elhallgatni hogy vannak ilyen emberek. Miért nincs ilyen felvilágosító óra vagy legalább biológiából miért nem említik meg? Miért nem világosítják fel a fiatalokat (a gyerekeket korai lenne, de szerintem a kamaszokat már fel lehetne)? Nagyon magas a homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia a fiatalok körében és álltalánosítják a b*zikat a tisztességes és normális LMBTQ+ embereket.

2020. ápr. 21. 23:30
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 Bandi1398 válasza:
95%
Én csak annyit fűznék hozzá hogy egyházi iskolába jártam. Ugyan három éve érettségiztem de nem emlékszem hogy lett volna egyáltalán célzottan szexuális felvilágosítás. Egyházi iskola révén kerülték hogy bármilyen tabu téma szóba kerüljön.
2020. ápr. 23. 18:44
 62/67 A kérdező kommentje:
Attól még hogy fontos a vallás, nem hinném hogy ez bármi hátrányt jelentene. Szerintem nyíltan kellene ilyen óra és nyíltan kellene az LMBTQ+-osokról is beszélni.
2020. ápr. 23. 19:11
 63/67 Bandi1398 válasza:
96%

Nem mondom hogy hátrányt jelent csak azt hogy szerintem a tapasztalataim alapján az iskolámban biztos nem fognak a közeljövőben ilyenekről nyíltan beszélni.

Én egyébként bevallom nem ismerem ezt az LMBTQ+ jelenséget.

2020. ápr. 23. 19:28
 64/67 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egyházi iskolában volt valami talán védőnői félóra, táblára rajzolt ábrákkal és néhány körbejáró kultikus tárggyal, mint koton meg betét, de csak arra emlékszem, hogy a fiúk folyton poénokat súgtak, én meg nem mertem ránézni a nagyon komoly fejet vágó előadóra, nehogy röhögőgörcsöt kapjak. De pont biológia órán szóba került a kromoszóma-rendellenesség okozta kétneműség is (emlékszem, még tök komoly és demokratikus beszélgetés is kerekedett arról, hogy ha olyankor választ a szülő/orvos, az vajon jó-e az illetőnek és mi lenne a helyes). És Szapphóról meg Leszbosz szigetéről is tanultunk, pláne, hogy latin szakosak voltunk, jöttek még bőven hasonló ókori sztorik vérfertőző császárokról és állatbőrben csábító nős istenekről, (ráadásul hexameterben, számonkérve és reneszánsz festményekkel illusztrálva :D). De szerintem már akkor sem ért minket meglepetésként, hogy jé ilyen is van, pedig még internet sem volt nagyon, sem a szexualitás formáinak bármilyen betűs kategorizálása.

Központilag ettől még az egyházi sulikban biztos nem fogják azt direktben magyarázni, hogy milyen bő a választék és minden normális, mert egyszerűen a keresztyén vallás szerint az ember ne a természetét, vágyait kövesse, ha az ellenkezik a bibliával.

2020. ápr. 23. 21:22
 65/67 anonim ***** válasza:
51%

Na, végülis lehet a dolgokat Orsolya mindzsójával is magyarázni. Meg azért Catullus 16 (ha jól emlékszem) is ott van, aki erős felütéssel azt mondja, hogy "majd ha szátokba és se.g.getekbe fúrom." Ha a magyartanár a topon vagy, elhangzik ott minden :D

#nosztalgia

2020. ápr. 23. 21:31
 66/67 anonim ***** válasza:
86%
Azért, mert a kormányunk azt hiszi, vagyis inkább azt akarják bemesélni maguknak, hogy attól lesznek a gyerekek LMBT+ emberek, hogy ezekről a témákról hallanak. Ami mondjuk hatalmas bullshit. Ez egy veleszületett tulajdonság, az ember nem fog attól megváltozni, hogy hall róla, hogy másmilyen emberek is léteznek, mint ő. Én tanultam róla, hogy többféle vércsoport van, de ettől nem változott meg a saját vércsoportom. Tanultam róla, hogy többféle bőrszínű ember van, mégis maradtam fehér bőrű. Volt az osztályunkban autista tanuló, vele kapcsolatban felvilágosítottak minket az autizmusról, mégse lettem autista. A szexuális irányultság is ugyanilyen, nem attól lesz valaki meleg, ha megtudja, hogy létezik melegség.
2020. dec. 9. 17:33
 67/67 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű.

Mindig az éppen aktuális kormány dönti el, mi legyen része a kötelező iskolai tananyagnak. A mi kormányunk jelenleg olyan emberekből áll, akik nem értenek és nem is akarnak érteni az LMBT témához. Így viszont, hogy nem értenek hozzá, nem tudnak megfelelő döntéseket hozni.

A legjobban ezt így tudom szemléltetni:

Ha egy iskolában felvilágosítást tartanak arról, hogy milyen szexuális irányultságok és nemi identitások léteznek, akkor onnan több önmagát LMBT+ személynek tartó fiatal fog kikerülni, mint egy olyan iskolából, ahol ezeket nem oktatják. Ez nyilvánvaló tény, és statisztikákat is olvastam már róla.

Ezt a jelenséget a hozzá nem értő és homofób magyar kormány tévesen annak tulajdonítja, hogy azért válnak LMBT+ személyekké a fiatalok, mert ezeket a felvilágosító előadásokat meghallgatják. Pedig valójában egyszerűen csak arról van szó, hogy aki megismeri ezeket a fogalmakat, az könnyebben és hamarabb meg tudja határozni, hogy ő maga ezek közül melyik csoporthoz tartozik, míg aki nem hall róluk, az simán csak furának, különcnek, selejtesnek érzi magát és nem érti, miért olyan, amilyen. Leginkább azzal tudnám párhuzamba állítani ezt a jelenséget, hogy azok között, akik rendszeresen eljárnak orvosi vizsgálatokra, sokkal nagyobb arányban fordulnak elő regisztrált rákos betegek, mint akik nem járnak el, hiszen ha elmegy az ember orvoshoz, akkor kiderül a betegsége, ha pedig nem megy el, akkor nem derül ki.

2021. jan. 9. 16:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!