Mi a véleményetek az olyan emberekről, akiknek párkapcsolati és főleg anyagi problémáik vannak, még sorra szülik a gyerekeket?
Konkrétan arra gondolsz,hogy már vannak anyagiak és mégis szülnek?
Neked mit jelent pontosan,az,hogy le vannak gatyásodva? Neked mi számít csóróságnak?
A párkapcsolati problémával küszködők rendszerint így próbálják "megfogni" az apukát... legalább is a környezetemben volt ilyen,most az anyuka 3 gyermeket nevel egyedül,munka nélkül,az önkormányzat segítségével,önkormányzati lakásban.
Érdekes kérdés, érdekes válaszokkal. Akkor most hadd hozakodjak elő a saját példámmal, hátha jó lesz okulásra.
Átlagos családi és anyagi környezetből szabadultam a nagyvilágba, 3 évig dolgoztam egy cégnél. Volt egy öt éves kapcsolatom, amelyben rengeteg csalódás ért, így hát mire felértem ésszel, hogy lehet ez másképp is, szakítottam a sráccal, majd nem sokkal később megismerkedtem a férjemmel. Egybekeltünk, éldegéltünk egy albérletben. Igen ám, csak kiderült az idillről, hogy mégsem olyan rózsaszín, mint amilyennek tűnt - a férjem flörtölgetett, csajozgatott, nekem meg elegem lett, szabadulni akartam ebből a kapcsolatból is. Nagyjából ez időtájt derült ki az is, hogy babát várok (tervezett baba volt, akkor még nem derültek ki a nőügyek), és én nem vetettem el, ellenben a férjem visszaszerenádozta magát hozzám, ígérve fűt-fát, tücsköt-bogarat. Nem hittem neki, de reméltem, hogy az apaság talán kicsit észhez téríti.
Nem sokkal azután, hogy közöltem a munkahelyemen a gólyahírt, a cég becsődölt. A 4. hónaptól itthon voltam, a párom keresete az albérlet fizetése mellett a fél fogunkra sem volt elég.
Megszületett a lányom, a kapcsolati válságon azonban még mindig nem jutottunk túl, sőt, soha nem is fogunk. Élünk egymás mellett, mint két barát. Én már nem rágom le a körmöm, hogy mikor-kivel találkozhat, flörtölhet, kettyinthet, ő pedig magasról tojik rá, hogy 3 fogásos vacsorával várom-e, vagy rántottával.
A lányom születése után négy hónappal spirált tetettem fel magamnak, védekezni óhajtván egy esetleges újabb terhességtől. Ez tavaly januárban történt, december 29-én megszületett a fiam. Jobbára a családi adókedvezményből, családi pótlékból, gyesből élünk.
Bocsánat, ha hosszú lett, de talán ebből is látható, hogy a párkapcsolati válság és az anyagi nehézségek ellenére történő többszörös gyermekvállalás nem csak a kisebbség kiváltsága.
Utálom a szomszédban lakó párt, azért amilyenek- de szuverén joguk van rá.
Van egy 4,5 éves fiuk, évek óta hallgatjuk, hogy az asszony úgy odribál vele, hogy mi szégyenkezünk a fal túlsó oldalán. A férjének és a kisfiúnak olyanokat vág a fejéjez, mint pl "elbasztátok az életemet, elegem van belőletek", stb. Erre tavaly ősszel mondja a férjem, hogy olyan fura formája lett a szomszédasszonynak, hát bakker, megint terhes. Mikor szóba elegyedtünk a liftben, a száját elhúzva közölte, hogy "már megint egy fiú" van a pocakban.
Kedvem lett volna megkérdezni, hogy akkor mi a jó francnak vállalja be, ha amúgy is folyton megy a cirkusz odaát. De aztán a férjeink egyszer beszélgettek, és kiderült, hogy azért, mert az asszonynak szar munkahelye volt és a Szocpol meg ketyegett, így inkább teljesítették a második gyereket, mint a szar állás/szar fizetésből még törlesszék a büntetést az elmaradt gyerekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!