Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan emberekről, akiknek párkapcsolati és főleg anyagi problémáik vannak, még sorra szülik a gyerekeket?

Figyelt kérdés
2012. jan. 26. 16:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Arra nem válaszoltál,hogy Neked mi számít anyagi problémának??

Ezt csak azért kérdezem,mert vannak emberek,akik szegények,tudják is hogy azok,de bizonyos dolgokról hajlandóak lemondani,azért,hogy újra egy csodában lehessen részük!!

Persze van az is aki azért vállal be még gyermeket,hogy "kényelmesebben" élhessen,mert nem akar dolgozni... ez sem feltétlen a barnább bőrűeknél van így!

Én speciel egyebek közt azért is örülök,hogy lett Hármaska,mert többen jártak úgy,hogy elmentek szülni,a cég tulajt váltott,aki lelépett,akiknek pedig betöltötte a 3 évet a gyermekük,nem tudnak vissza menni se,és új munkát sem tudnak vállalni,sőt,még csak a munkaügyre sem tudnak menni,mert az új főnök eltűnt, s mivel nincs,így rendezett papírok sincsenek! Az egyik anyuka- személyes ismerős- bár dolgozna,de így van otthon "poénból", így szegényedtek el. Az apuka hiába keres amennyit keres-nem sokat,de ha az anyuka is el tudna menni legalább munkanélkülire,akkor nem lennének ekkora carban. Sajnos ilyen is van. Ők azok a kivételek,akik nem szeretnének több gyermeket bevállalni.

2012. jan. 27. 18:54
 12/14 A kérdező kommentje:
Hogy mi számít anyagi problémának? Hát például, hogy tele vannak hitellel, adóssággal, alig van mit enni, jó, ha a számlákat ki tudják fizetni... Szerintem egy ilyen környezetbe nem érdemes gyereket vállalni. Lehet, hogy sokan valóban a szocpol, az emelt családi pótlék miatt, vagy mert nem akar dolgozni az anyuka, ezért vállalnak gyereket. De ez tipikus kisebbségi felfogás. És sajnos a magyarok között is sok ilyen van. Szóval ha akkor jöttek a bajok, mikor már egy gyerek megvolt, akkor már nincs mit tenni, anyagi problémákkal és ebből adódóan veszekedésekkel teli gyerekkora lesz. Csak azt nem értem, akkor mért nem vigyáznak, mért vállalnak még egy gyereket. Valahogy ezt nem tudom megérteni. Azt más, ha nincsenek luxus cikkeik, meg minden felesleges dolog a gyereknek, szegényesen is meglehet élni, ha azért van mit enni, meg telik másra is, de ha már úsznak az adósságban, és ráadásul mindig megy az ordibálás, akkor felesleges még egy gyereket ilyen környezetben felnevelni.
2012. jan. 27. 21:22
 13/14 anonim ***** válasza:

Az anyagiakat mindenki máshogy fogja fel. Vannak (sokan!!!!),akik a szülőknél esznek-vagy onnan viszik a kaját- és megveszik a hajfestéket,esetenként fodrászhoz járnak!,és havonta valami játékot a gyereknek,a fagyóban ott a jégkrém és panaszkodik hogy a számlákat,hiteleket sem tudják fizetni és a szüleiknél kell enni... na én meg ezt nem értem.

Mindenki máshogy fogja fel a szegénységet. Van aki már arra sem vállalt volna gyermeket,amire mi.

Veszekedés: csak az pár veszekszik folyamatosan,akik nem szeretik egymást igazán! Nálunk is folyamatos téma a pénz,egy időben 2 naponta hallgattam a Párom,hogy már megint mire költöttem: a gyerekeknek 1-1 nyalókát,csokit vettem. De mivel szeretjük annyira egymást és a gyerekeket-de önző módon főleg magunk miatt- a Párom nem szól már a pénzköltés terén,nem veszekszünk ezért,pedig azóta sokkal nagyobb kakiba kerültünk!! én pedig ott fogom meg a pénzt,ahol lehet. Nagyon ritkán azért kapnak- csak hogy a példánál maradjunk: édességet,de azt általában már a Párom veszi Nekik!

Itt most arra akarok kilyukadni,hogy ha szeretik egymást a szülők,akkor nem feltétlenül kell az anyagiak miatt veszekedni,és ez által a gyermek/gyermekek gyerekkorát tönkre vágni!

Ránk is nyugodtan ránk lehet fogni,hogy a pénz miatt vállaltuk be Hármaskát- de nem így van. Ha más ezt gondolja,akkor egészségére! Én személy szerint az "élet csodája" miatt szeretnék még legalább 3 gyermeket,még ha mind lány is!! :-)

(Tudom,nem az én "fajtámról" van szó,csak azt szerettem volna,hogy lásd,hogy vannak normális emberek is.)

Üdv:3 lányos

2012. jan. 28. 11:37
 14/14 anonim válasza:

előző! nem kérsz pénzt a hírdetési felületér amit a hsz-edbe raktak ? :D

amúgy egyetértek a kérdezővel, teljesen igaza van, én sem értem, persze sokan arra fogják hogy az élet csodája..vagy a családi pótlék csodája.....

2012. febr. 8. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!