Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem beszélnek az iskolák...

Miért nem beszélnek az iskolákban az LMBTQ+ emberekről?

Figyelt kérdés
Szerintem ez legalább annyira fontos mint az hogy vannak nemek. Nem tudom miért kell elhallgatni hogy vannak ilyen emberek. Miért nincs ilyen felvilágosító óra vagy legalább biológiából miért nem említik meg? Miért nem világosítják fel a fiatalokat (a gyerekeket korai lenne, de szerintem a kamaszokat már fel lehetne)? Nagyon magas a homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia a fiatalok körében és álltalánosítják a b*zikat a tisztességes és normális LMBTQ+ embereket.

2020. ápr. 21. 23:30
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
92%
Ott a pont az előzőnél. Pont erről beszéltem én is.
2020. ápr. 23. 10:37
 52/67 A kérdező kommentje:
Viszont ha benne van a tananyagban, akkor nem lehet reklamálni.
2020. ápr. 23. 10:59
 53/67 anonim ***** válasza:
39%
Soha nem lesz benne a tananyagban, mert akkor addig fognak tüntetni a normális emberek a Parlament előtt, amíg vissza nem vonják. Megengedhetetlen, hogy a gyerekek fejét ilyen retardáltságokkal tömjék.
2020. ápr. 23. 11:54
 54/67 anonim ***** válasza:
23%
Ne vegyétek komolyan az előzőt. Troll.
2020. ápr. 23. 12:11
 55/67 anonim ***** válasza:
22%
53: akkor miért nem tüntetsz, hogy vegyék ki a hittant? Az az igazi retardáltság. Egy szakállas zsidó zabigyerek bort varázsol.
2020. ápr. 23. 13:25
 56/67 anonim ***** válasza:
21%
Azt nem értem, hogy azon túl, hogy léteznek abcd emberek (bocs, nem bírom megjegyezni:), azaz olyanok, akik a saját nemükhöz vonzódnak így vagy úgy vagy mindenkihez vagy senkihez - amin azért senki nem fog meglepődni, pláne hogy a mai kamaszok többsége akkor már évek óta szörfölget a neten -, és ők is emberek, mit raknál bele ebbe a felvilágosító órába? Azt meg nem bírom elképzelni, hogy most álljon fel, aki másféle felvilágosítást akar és fáradjon a másik terembe. :) Ha valami szubkultúra szerűen tanítani szeretnék ezt a kamaszoknak, akkor jogosan tanulhatnának külön a többi ilyen vagy olyan szempontból kisebbségről is. És ez tényleg nem elképzelhető az itthoni keretek között, ahol már azon kiakad hónapokra a közvélemény, ha egy kötelező olvasmány helyett beraknak egy másikat, hogy de miért pont azt és ez majd hogyan neveli át a fiatalokat.
2020. ápr. 23. 13:36
 57/67 A kérdező kommentje:
Igen, pont így. Vagy nem világosítanak fel senkit és nem tanítanak ilyenekről (ami elég nagy hülyeség) vagy mindenkinek joga van felvállalni és nyíltan beszélgetni a szexualitásáról. Szerintem ez így van a helyén. Mindenki egyenlő, mindenkit el kell fogadni (amíg nem tesz olyat hogy ne kelljen) és hogy nem csak az a család és nem feltétlenül a fiúk a lányokat nézik.
2020. ápr. 23. 13:58
 58/67 anonim ***** válasza:
75%

Mert az iskolak zome olyan prűd, hohy a felvilagositast is elmismasoljak.

Az en idomben jott a vedono aztan a bananra huzott gumiovszert es mutatatott fapenist. Legalabb ennyit tett a dologert az iskola, hogy beengedtek. De ez gimnaziumban volt.

Mai gyerekek 13 evesen vesztik el a szuzesseguket. Nem is feltetlenul azon a nyilason, ahol az termeszetes. Es akkor mar is bele lehet kotni miert ne lehetne termeszetes a masik nyilas is...es elsikkad, hogy na de epp mensturalni kezdo es mar aktiv nemi eletet el es a szulo es a tanarok se tudnak mit mondani. Kerdezo remelem ezzel erzekeltettem miertiszonyat nehez ez a tema.

Szerintem az osztalyfonoki orakon lehetne errol beszelgetni (de akkor a szulok feljelentgetnek molesztalasert az ofőt vagy a gyerekekcsufolni kezdenek, ha baratsagosan szol a homikrol azert, ha pofat vagottkozben azert). Vagy igen biologia ora kereteben, de ott mit mondjon a biologia tanar? Hogy ez betegseg? Genetikai difi? Vagy lelki difi? Vagy hogy igen az allatvilagban is elofordul es hat nem gond? Vagy ez onkent valaszthato? Tehat annyira tabu tema a szexualitas is, pedig nagyon jo lenne ha a kamaszok hallananak az igazi szerelemrol, vagyrol, es persze a testi vagyrol eshogy mi a kulonbseg a d.gas es a szerelmeskedes kozott, hogy ne seruljenek holmi ugratasokat vagy jaj tetszik es bar nem akarom de ha nem fekszem le vele masik lannyal fog jarni szitukat elkeruljek. Es ehhez egy meg ennel is tabubb temat hozza venni, hogy peldaul attol, hogy 17 evesen a legjobb barinodbe szinte "szerelmes" vagy az egy toknormalis kamasz doog es ettol nem kell.leszbinek kepzelni magad es nem is kell smarolnotok vagy hat igen fiukent ha fiukat kivansz meghat ize...de tenyleg mit mondanal?

A diakok is akkora taplok tudnak lenni es olyan okosnak erzi magat minden kamasz, hogy amelyik tanar felvallalja ezt a temat (mert van aki igen), azt elegge meg tudjak forgatni az iskolai nyarson.

Radasul.tul sok a magat keresztenynek, vallasos, egyhazi iskolanak beallito intezmeny, ahol persze iskolai buliban a mosdoban ke.felnek, besorozve jelennek meg reggel az oran vagy epp az iskola elitt fuvet arulnak egymasnak, de a szexrol velezlen se beszelnenek es a vedekezesrol meg plane nem.

Szoval lenne meg az lmbtq elott par fokozat, amihez fel kene noni az oktatasnak es a tarsadalmunknak is.

2020. ápr. 23. 16:35
 59/67 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy mit kellene elmondani? Mert én "lipsinek"tartom magam, de felsorolni én se tudom az összes betűt, hogy mit jelent. És szerintem nem is kell.

Meg szerintem elég annyi, hogy

1. Érzelmi alapon szexeljenek (bármilyen felállásban)

2. Konszenzussal

3. Odafigyelve a másikra

4. És húzzanak gumit

2020. ápr. 23. 16:59
 60/67 anonim ***** válasza:
51%
#58 ékezetekről hallottál már?
2020. ápr. 23. 17:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!