Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem beszélnek az iskolák...

Miért nem beszélnek az iskolákban az LMBTQ+ emberekről?

Figyelt kérdés
Szerintem ez legalább annyira fontos mint az hogy vannak nemek. Nem tudom miért kell elhallgatni hogy vannak ilyen emberek. Miért nincs ilyen felvilágosító óra vagy legalább biológiából miért nem említik meg? Miért nem világosítják fel a fiatalokat (a gyerekeket korai lenne, de szerintem a kamaszokat már fel lehetne)? Nagyon magas a homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia a fiatalok körében és álltalánosítják a b*zikat a tisztességes és normális LMBTQ+ embereket.

2020. ápr. 21. 23:30
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
57%

Sajnos Magyarországon erre alkalmatlan a társadalmi közeg. Persze, hogy kellene ezekről beszélni, ahogy más gontos társadalmi kérdésekről is.

De jelenleg a tantervet írók is homofóbok, a tanárok saját ötletből osztàlyfőnöki óra témàjává tehetnék (ahogy nálunk sokfèle téma pl abortusz, 56-os forradalom, családi élet stb is volt), de fèlnek a szülőktől. Teljesen igazad van a kérdéseddel.

2020. ápr. 22. 08:31
 12/67 anonim ***** válasza:
82%
Gontos=fontos
2020. ápr. 22. 08:32
 13/67 anonim ***** válasza:
12%

Hát, a legtöbb ember hetero. És a heterok ugyan megtanulhatják, hogy melyik szexualitások kikhez vonzódnak, de mivel ők nem érzik ezt a fajta vonzódást, ezért, ha egy gyereknek kérdése van a témában, nem tud saját tapasztalatból beszélni.

Vagy pl én biszex vagyok. Nem megy annyira a biosz, hogy tanár legyek, de tételezzük fel, hogy 30 éves tanárnő vagyok. El kezdek mesélni az LMBTQ-ról, mert egy gyerek felhozta/ az új libsi könyvben van róla 1 oldal, és valaki észreveszi, hogy a biszexségről máshogy beszélek, mint a többi irányzatról. Aztán el kezdenek faggatni, és forszírozni a múltamat és jelenemet, meg pletykákat terjeszteni rólam, amitől oda lehet az állásom/kapcsolatom, de a megítélésem szinte biztos.

Szóval ezért nem jó, a hetero tanár vagy homofóbab/ vagy szimplán nem érzi át. Az LMBTQ tanárok pedig ki lennének téve a szülők, gyerekek, kollégák homofóbiájának.

2020. ápr. 22. 10:54
 14/67 A kérdező kommentje:
Azért írtam azt hogy b*zi, mert azok akik szájpecekkel, szopóállarccal és más egyéb fétisiszta hülyeségekkel vonulnak, azok bizony hogy azok. Akik a jogikért küzdenek, azokat meg el kell fogadni, mint ahogy azt is hogy a többség is ilyen. Ezt a kettőt azonosítják holott ez közel nem így van. Ez születés, pont mint a nemzet, nem lehet valakit rászoktatni, ennek kell születni. Nekem van egy transznemű lány barátom, ő már teljes mértékben lány, át van műtve, minden megvan és ha tesztet végeznének vele, hogy milyen nemű nő derülne ki. Mondta hogy nagyon erős pszichológiai vizsgálatok voltak, hogy biztosan nem csak első felindulásból teszi. Ez egy nagyon fontos dolog. Nem értem miért nincsenek társadalmi kérdések az iskolákban, holott szerintem ilyenekkel nevelnek valakit életre. Szerintem ez nagyon fontos és nem szabad álltalánosítani.
2020. ápr. 22. 10:58
 15/67 anonim ***** válasza:
66%

Lehet lesz ilyen, ha mindenhova eljut a túlnépesedés, és a menekültek hada (akik ugye 4-5 gyereket potyogtatnak általában), de arra, hogy ez Magyarországon legyen, várni kell még 10-20 évet legalább.

Drága miniszterelnökünk magától nem csinál sok mindent az idősek ámításán, stadionok építésén, és szülj még egy magyart mozgalmon kívül magától. Mindent más országok után csinálunk.

Szóval, ha Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, és Horvátország legalizálják az LGBTQ házasságokat, hirtelen majd mi is fogjuk, és lehet, lesz az iskolákban ilyen "szivárvány klub" a heteroktól eltérőeknek, és nyíltabban fogunk beszélni erről.

2020. ápr. 22. 11:05
 16/67 anonim ***** válasza:
0%
Rendben van babám, az általánosítani még mindig egy l, ahogyan a szopóálarc is. A véleményem pedig változatlan, ne érezd úgy, hogy magyarázkodnod kell. Főleg, hogy a magyar lmbt emberek jelentős többségére amúgy is jellemző az internalizált homofóbia. Te ezt csak tovább erősíted bennük, ha érintett vagy, akkor meg magadban is.
2020. ápr. 22. 11:05
 17/67 A kérdező kommentje:
Ausztriában már régóta teljesen legális, lehet örökbe is fogadni és lehet nemet válltoztatni.
2020. ápr. 22. 11:13
 18/67 anonim ***** válasza:
84%

Igen, tudom, hogy ott legális, ha jól emlékszem 2018/9 óta, de a másik országokban nem.

Az elnökúr fejében meg mindig az jár, hogy akinél jobbak vagyunk, jobbak maradjunk, tehát, miután minden fejlettebb szomszédunk méghozza eme döntést, hogy ez legális legyen, ő is meg fogja. Viszont, amíg van egyetlen fejlett, európai ország is, ahol nem legális a melegházasság, addig nálunk se lesz, mert "keresztény Európa"

2020. ápr. 22. 11:17
 19/67 A kérdező kommentje:
De a fejlett országokban mind legális pl.: Franciaország, Németország, Angila, a skandináv államok.
2020. ápr. 22. 11:23
 20/67 anonim ***** válasza:
92%
Nem csak a fejlett országokban. Kolumbia, Uruguay és más dél-amerikai országokban is létezik például. De remélem azért tudjátok, hogy nem a melegházasság a legégetőbb problémánk.
2020. ápr. 22. 11:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!