Miért nem beszélnek az iskolákban az LMBTQ+ emberekről?
Azért van egy tisztes szintkülönbség...
Magyarországnál csak a Balkán országai fejletlenebbek, mint pl Szerbia, Macedónia, Albánia, Koszovó. Illetve keleten Románia, Bulgária, Ukrajna, Moldova. Oroszország egy része teljesen szétzilált. Görögországban, és Törökországban gazdasági gondok vannak, utóbbiban vallásilag megengedhetetlen lenne (az iszlám vallású országok közül sok helyen börtön halál jár a melegeknek)
Amiket te írtál, ők az élmezőny országai, amiket én írtam, azok közvetlen szomszédaink, akik mintaként szolgálhatnak. Ausztria kivételével egykor az összesnél fejlettebbek voltunk, csak hoztunk pár rossz döntést (gazdasági bezárkózás, védővámok, kelet felé húzás (bár a szovjetek ellen nem nagyon volt esély védekezni)), ami miatt lemaradtunk tőlük.
Én leszbikus vagyok, de szintén kiakadtam a kérdésen. Nem azért, mert nem támogatnám, hogy az oktatás vagy úgy egyáltalán a közélet elfogadottként kezelje a dolgot, hanem mert ebben az országban ez jelenleg teljességgel elképzelhetetlen.
Nem is értem a kérdés felvetését....egy homo- és transzfób, felvilágosulatlan társadalomban ezt hogyan lehet elvárni? Elnézted te kik vezetik az országot?
Örüljünk, ha jövőre nem deportálják az lmbtq embereket lágerekbe:) a válaszok zöme (főleg az első oldalon) sokat elárul a mentalitásról. Aki nem éli át, nem érzi ezt a környezetén, iskolában, munkahelyen, egészségügyben etc, az nem is tudja, hogy a homofóbia létező jelenség és azt gondolja csak a feltűnési viszketegsében szenvedő meleg találják ki.
Már várom, ki fog kioktatni, hogy amit átélek az csak illúzió.
Amit írtok, a melegeknek ez a belső meghasonlottsága ez pont azért van, mert meg kell küzdeni szégyennel, kirekesztettséggel, és nem azt hallják kezdettől, hogy ők ugyanolyan értékesek, és nem az az alap, hogy van ilyen.
Én most ránézek a 15 hónapos kislányomra, és ha arra gondolok, hogy mi van ha leszbikus lesz, akkor ez a negatív érzésem, hogy féltem ettől az úttól, semmi más.
Tudtommal jóval nagyobb többségben az LMBTQ+-nak nem genetikai okai vannak, szóval miért pont biológia órán kellene erről beszélni? De szerintem nálunk - már vagy 20 éve - kitért a tanár arra, amikor tanultuk a kromoszómákat, hogy létezik az, hogy valaki fiúnak és lánynak is születik.
Ha meg osztályfőnökire gondolsz vagy erkölcstanra vagy filozófiára..., akkor más kisebbségi csoportokról, jogokról is beszélni kellene. ((Ehhez kapcsolódva vannak ám ma Magyarországon azért "fordítva fóbiás", azaz liberális közegek (jellemzően média, multik), ahol megkérdik az interjún, akarsz-e majd szülni, vagy kinéznek, ha vallás kerül szóba (ha keresztény vagy, akkor náci, ha muszlim, akkor terrorista... de mindenképp szánalmasan buta és veszélyesen megvezethető), pedig a melegeket nagy mosollyal fogadják, nehogy valaki előítélesnek higgye őket. Lehet persze, nem vigasztal, de mindezt elvileg politikailag támogatott "átlagosként" is át lehet élni.))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!