Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem beszélnek az iskolák...

Miért nem beszélnek az iskolákban az LMBTQ+ emberekről?

Figyelt kérdés
Szerintem ez legalább annyira fontos mint az hogy vannak nemek. Nem tudom miért kell elhallgatni hogy vannak ilyen emberek. Miért nincs ilyen felvilágosító óra vagy legalább biológiából miért nem említik meg? Miért nem világosítják fel a fiatalokat (a gyerekeket korai lenne, de szerintem a kamaszokat már fel lehetne)? Nagyon magas a homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia a fiatalok körében és álltalánosítják a b*zikat a tisztességes és normális LMBTQ+ embereket.

2020. ápr. 21. 23:30
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
91%

Mit vársz az iskolától ilyen téren?

A gyerekek úgyis elröhögik az ilyen órát, esetleg gúnyosan megjegyzik hogy "Jancsika biztos búúzi", s megy minden úgy ahogy eddig.

A bųzizás nálunk már alsótagozaton is csúfolkodás volt. Sőt még 8.-ban is. Mikor kelle akkor ezt elkezdeni? Oviban? A gyerekek ilyen 9. körül kezdnek normálisak lenni. Akkor meg már utánanéz az akit érdekel az ilyen.

Meg mi van, ha órán az elfogadástól beszélnek, a gyerek ezt elmondja otthon, a homofób szülei meg mennek perelni, hogy "Mégis mire tanítsák a gyereküket?"?

2020. ápr. 22. 14:45
 32/67 A kérdező kommentje:
Ha van hetero felvilágosítás, kell lenni a nem heterok számára is, mert ez a természet része. Mindenkit fel kell világosítani. Ezzel nevelik a fiatalokat életre. Alsó tagozatban még nagyon korai még a szerelemről is beszélni. Viszont felsősöket, gimiseket szerintem már ideje lenne. Lássák hogy színes a világ, tele más emberekkel, attól még hogy mások nem rosszak, sőt, ne ítélkezzen olyan amberek felett akiket nem ismer.
2020. ápr. 22. 14:57
 33/67 A kérdező kommentje:
Az ilyen fiatalokat, pedig ugyan úgy fel kell világosítani mint a heterokat, de nem szabad ezt úgy kezelni mintha nem létezne.
2020. ápr. 22. 14:58
 34/67 anonim ***** válasza:
35%
Töröltettétek a hozzászólásomat, úgyhogy leírom még egyszer: szóval azért nem, amiért nem beszélnek más elmebetegségekről sem. Nem középiskolába való téma. Skizofréniáról sem tanultunk bioszon. Ez az lmbtqnxksidjcndjdxyzzs nem biológia, hanem pszichológia. Azt meg nem tanítanak középsuliban.
2020. ápr. 22. 16:46
 35/67 anonim ***** válasza:
71%
#34 frusztrált és béna troll vagy, felfogta szerintem már mindenki
2020. ápr. 22. 16:52
 36/67 anonim ***** válasza:
100%

"Ha van hetero felvilágosítás"

Szabad tudnom hol? 7 éve voltam 5.-es. A felvilágosítás nekünk annyiból ált, hogy összeszedték az 5.-6.-os lányokat, levittek minket a könyvtárba s valaki beszélt kb fél órát a menstruációról. Ebben a fél órában meg az is benne volt, hogy egy elvágott betétet körbeadtak, meg kaptunk egy menstruációs naptárat. (Amit az egyik fiú osztálytársam kivett az egyik lány táskájából szüneten, s azzal cikizte, míg a német tanárnő le nem cseszte, hogy mi dolga neki más táskájában...)

A fiúk 8. végéig az órai keretek közt semmi szexhez kapcsolódó dologról nem hallottak.

Így nyugi kérdező, nem a LMBTQ+ felvilágosítás van elmaradva, hanem maga a szexuális felvilágosítás úgy általában.

2020. ápr. 22. 16:57
 37/67 A kérdező kommentje:
Van felvilágosítás, nálunk 6-7-8.-ban volt. 7.-ben már utaltak rá, 8.-ban meg kerek perec elmondták hogy mi a szex, mi a szerelem...stb... LMBTQ+ embereket természetesen nem említették, pedig ők is vannak. Ha ez van, akkor miért nincs olyan, vagy miért nem világosítják fel őket a másságról, ami szerintem nagyon fontos.
2020. ápr. 22. 17:12
 38/67 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ö𝐫ü𝐥𝐣, hogy legalább annyi volt a te iskoládban. Nálunk még annyi se. Én iskolában nemiszervről rendes ábrát se láttam. Itthon kellett magamnak kitaláljam, hogy a "kisajkak", az melyik részem lehet...
2020. ápr. 22. 17:18
 39/67 A kérdező kommentje:
:-D Ezen akkorát röhögtem. XDD Én akkor már tudtam hogy milyen egy punci és ugye azt természetesen hogy milyen egy kuki.
2020. ápr. 22. 17:30
 40/67 anonim ***** válasza:
100%

# 28 Ha egyszeri parasztként rákeresek idei cikkekre, azt találtam, még sincs külön gén, több összjátéka hajlamosít, de valószínűleg azok is csak környezeti hatásokkal együtt. De tény, hogy nem tudom, leellenőrizni, ki mond igazat.

A legtöbb szexuális szokás, sőt még valamelyest a libidó is megszokáson alapul, plusz sokszor az ember csak generáltan lesz kíváncsi, mert pl. megkíván ezt-azt, manapság leginkább interneten, ami addig eszébe sem jutott, de hátha még jobb, mint ami van. Azért ez a kamaszoknál pláne igaz. (Ezt nem azért írom, mert a homoszexuálisok azok akartak lenni.)

Jogilag meg csak a természetességre (a "nem tehet róla" - mindegy, hogy genetika vagy környezeti hatások miatt) pont a szélsőségesebb viselkedéseknél szoktak hivatkozni.

Szerintem sem szabad tabusítani a témát és ítélkezni sem.

De ezt nem elsősorban és pláne nem először a szokásos felvilágosító órák keretében kellene tenni, és pláne nem bioszórán, vagy elkülönítve (nem hiszem, hogy mindenki már ekkora ismeri a nemi irányultságát, megalázó szegregációnak is minősülhet, na meg akkor hová marad a tájékoztatás az átlagnak). Egyébként mit is kellene mást mondani abban a 30-40 percben mindenkinek, mint hogy mindig védekezz, gondold meg, ki érdemes rád és ne váltogasd ész nélkül a partnereid, na meg persze ismerd meg a saját tested működését... az meg hogy miképp működik a másik nem teste, azért csak kibírható és nem totál felesleges infó.

Hanem, mint írta már itt valaki, hogy kiskortól el lehet elmondani, hogy van, aki ebbe lesz szerelmes, más meg amabba, és van, akinek két anyukája vagy két apukája van. (És vannak ám, akik már óvódában szerelmesek.) A bármilyen másság (az autizmustól a migránsokon át a kövérekig:)) elfogadásának témaköre, meg hogy ne gúnyolódj, mert "aki mondja másra, az mondja magára" meg valami filozofálgató órára tartozna, mint jellemzően az osztályfőnöki.

2020. ápr. 22. 18:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!