Van akinek a gyereke ivott es letudtak beszelni rola? 13-14 eves fiamrol megtudtam napi szinten energia italt iszik. Sajnos nem tudom penz nelkul elengedni mert mindig adnak neki rokonok.
Hogy tudnam leszoktatni, csunyan hangzik de elremisztessel? Esetleg egy vervetelre idopontot kerni a gyerekorvostol?
Minden reggel veszi az energia italt, a boltban mar tudjak mit szeretne.
Nem tudom a helyzetet kezelni mert en hiaba nem adok neki penzt, csomagolok reggelit a nagymama nagypapa vagy az apja adja neki. Nem nagy osszegeket de napi 300 forintot biztosan. Ezzel en szinte semmibe vagyok nezve. Elvaltunk igy eselyem sincs az apjaval megbeszelni mert o ha jonak gondol valamit ugy van.
Az energiaitalban pont hogy a koffein a legkárosabb a gyerekekre. A többi összetevő minden más üdítőben is benne van. Persze egészségtelen de nem ez a probléma hanem hogy fiatal korban nem szabad annyi koffeint fogyasztani, szivritmuszavart stb okoz, amire a gyerekek amugy is fogekonyak.
Egy energiaitalban 100ml-ben 32mg koffein van altalaban, egy eros kaveban ketszer ennyi. Egyaltalan nem egeszseges hogy az emberek tobbsege koffeinfuggo es nem tud anelkul funkcionalnia hogy allandoan kavet inna. Mikor egy eros presszokaveban tobb a koffein mint az energiaitalban es egyaltalan nem egeszseges pont emiatt.
Persze abbol mindenki megiszik 5 dbot naponta, meg nem tud megmozdulni kave nelkul reggel, ezzel persze semmi problema, total egeszseges hogy nem birsz kave nelkul felkelni, bezzeg az energiaital.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!