Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megtudtam hogy hiperaktív...

Megtudtam hogy hiperaktív vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyukámé szerint ez hülyeség, csak bebeszélem magamnak.a gekkonet.hu-n megcsináltam a tesztet, mindegyik állítás vagy gaz, vagy nagyon igaz rám.Mit tegyek hogy meggyőzzem őket?

13L

2011. jún. 19. 14:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

igyekezz minél kevesebb cukrot enni

plusz vannak erre kezelések, tanulási, koncentrációs technikák, de gyógyszert ne szedj be ha jót akarsz magadnak

2011. jún. 19. 15:03
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért annyira nem kell bízni a a netes tesztekben, keressetek fel egy nevelési tanácsadót. A szüleidnek mondd azt, hogy nagyon aggódsz és csak ez nyugtatna meg.
2011. jún. 19. 15:04
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

ne higyj a teszteknek. valamit 13évesen már nem beszélünk hiperaktív gyerekről, hiszen te már tudod kontrollálni magadat.

Miért kéne meggyőzni őket?

2011. jún. 19. 15:10
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem csináltam tesztet de szerintem én is hiperaktív vagyok. Sőt a környezetem szerint is, majd lehet utána nézek. De ne aggódj ez nem hat ki a tanulási eredményedre. Egyetemre járok 4,7-es az átlagom. Csak annyi a különbség, hogy nappal nem tudok tanulni, csak este ha kint sötét van.
2011. jún. 19. 15:19
 5/16 anonim ***** válasza:

Kár, hogy vége a sulinak, de talán még évzárón találkozhatsz a tanáraiddal.

Ha a szüleid nem akarnak foglalkozni ezzel, akkor fordulj egy tanárodhoz, pl. az osztályfőnököd biztos jól meg tud ítlni, hogy szerinte igaza lehet-e a tesztnek, vagy ő teljesen normális tininek tart.

Egy hiperaktív pl. nem tud nyugton ülni egy tanítási órán, ezért sok magatartási probléma is van vele.

Ha a tanárod is úgy látja, akkor ő meg tudja beszélni a nevelési tanácsadó szakembereivel a tennivalókat.

Na, de melyik szülő szeretne problémás gyereket magának? Pedig pont ez a baj, mert ha felismerik a bibit, akkor azt lehet kezelni és ez még a te korosztályodban sem késő! Ha viszont csak eltusoljuk a dolgot, akkor sokkal tovább tart, mire kinővi a gyerek, és addig ezerszer több konfliktusba keveredik, mint egy nyugodtabb társa.

Ajánlanám, hogy sportolj. Nem csak a feles energiádat vonja el, de fegyelemre is tanít. Játékosan nevel az önkontrollra.

Kísérlettel bizonyították, hogy jó teljesítményű ember figyelmére is milyen rossz hatással vannak a mesterséges anyagokat tartalmazó ételek, pl. chipsek.

Próbáld meg kerülni ezeket!

Ha valóban hiperaktív vagy, akkor szerintem ez a legnagyobb lépés, hogy te belátod, hogy elhiszed, hogy ha segítséget kapsz egy szakembertől, az nem azért van, mert a környezeted (szüleid, tanáraid) cseszegetni akarnak.

Majd írj az eredmnyekről!

2011. jún. 19. 15:21
 6/16 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok.

Nekem a környezetem mondta, hogy nem tudok lenyugodni, hadarok stb.

Na egy kis önkontrollal simán megváltoztam, szóval ez nem végleges állapot.

2011. jún. 19. 15:42
 7/16 A kérdező kommentje:

4,6-os átlagom van, és én is nagyon hadarok.A tanárok szerint kár hogy elpazarlom a tehetségem, mert lenne.

Nem bírom ki hogy egy szót ne szóljak az órákon szinte már kényszeresen szólnom "kell" valamit a mellettem ülőnek. Már tervezünk régóta egy pályaválasztási tanácsadót, akihez mi szeretnénk menni, foglalkozik hiperaktív gyerekekkel is. Köszönöm az értelmes válaszokat!

2011. jún. 19. 16:56
 8/16 A kérdező kommentje:
és már kisebb kromban is hirtelen haragú voltam, ez volt a baj a sporttal is. Kézilabdáztam, és mikor valaki felidegesített, nem bírtam megállni, hogy ne kezdjem el kergetni a meccs kellős közepén. Mikor valami felidegesít, kedvem van rombolni, tárgyakat dobálni.Alsós koromban még verekedtem is lány létemre- ezt még mindig szégyellem. Ha valakire haragszok, nem vagyok képes kontrollálni magam...
2011. jún. 19. 17:00
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez rám nem volt jellemző. De ezt könnyen ki tudod küszöbölni, ha nincs annyi felesleges energiád. Mozogj sokat. HA csak őgy nem szeretsz futni és van egy kutyád vidd sétálni, kirándulni. Esetleg labdázhatsz a barátnőiddel. stb.
2011. jún. 19. 17:29
 10/16 A kérdező kommentje:
ezeket meg fogom fogadni:) Legalább hamarabb elalszok majd.:)
2011. jún. 19. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!