Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van akinek a gyereke ivott es...

Van akinek a gyereke ivott es letudtak beszelni rola? 13-14 eves fiamrol megtudtam napi szinten energia italt iszik. Sajnos nem tudom penz nelkul elengedni mert mindig adnak neki rokonok.

Figyelt kérdés

Hogy tudnam leszoktatni, csunyan hangzik de elremisztessel? Esetleg egy vervetelre idopontot kerni a gyerekorvostol?

Minden reggel veszi az energia italt, a boltban mar tudjak mit szeretne.

Nem tudom a helyzetet kezelni mert en hiaba nem adok neki penzt, csomagolok reggelit a nagymama nagypapa vagy az apja adja neki. Nem nagy osszegeket de napi 300 forintot biztosan. Ezzel en szinte semmibe vagyok nezve. Elvaltunk igy eselyem sincs az apjaval megbeszelni mert o ha jonak gondol valamit ugy van.

2020. jan. 24. 16:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%
Sajnos nem hiszem, hogy tudsz rá hatni, ilyen idős koromban én is toltam minden nap az energiaitalt, aztán végül valahogy leszoktam, esetleg olvasd fel neki hogy milyen betegségei lehetnek, szerintem engem ez rettentett el, vagy nem is emlékszem már... De ma már nem innék (főleg mert most várandós vagyok), de amúgy is már az íze is annyira mű, hogy érzem, ahogy pusztít belülről.
2020. jan. 24. 16:44
 2/11 anonim ***** válasza:
97%
Én legszívesebben betiltatnám azt a sz.art. 18 éven alulinak nem is adnék belőle. Még egy felnöttnek sem egészséges innia. Nem tudok tanácsot adni, eltiltani úgyse tudod a boltoktól.
2020. jan. 24. 17:20
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Kivel lakik a gyerkőc? Veled?

Egyedül laktok vagy papa-mama-volt férj?

Mert ha egyedül akkor megmondod neki hogy van csomagolva kaja minden..nem kell pénz legyen nála.

Vagy iskolába menet megy be nagyszülőkhöz kérni?

Vagy ez hogy zajlik?

2020. jan. 24. 19:12
 4/11 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk is írta a fiam, minden tiltás ellenére! Kb.az egész osztály itta sajnos! Saját maga szokott le, évek óta nem iszik ilyesmit. Egyszer nagyon felpörgött a pulzusa,a sürgősségin kötöttünk ki, ott nagyon megijedt. Utána olvasott a neten negatív tapasztalatokat.
2020. jan. 24. 20:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem olvassatok utána közösen vagy mondd el neki, hogy mennyire káros, bár lehet ez nem hat rá.

Tanácsot ezen kívül nem nagyon tudok adni, én nem vagyok szülő, mondhatni én vagyok a gyerek, de 17 évesen soha nem ittam ilyen sz*rokat és a cigaretta mellett a másik legnagyobb baromságnak tartom. Az osztálytársaim körében is nagyon megy az energiaitalozás, hiába mondják a tanárok, hogy káros, hiába volt már olyan, hogy a 2 legnagyobb energiaital fogyasztóval az osztályból kiselőadást készíttettek erről, a hatásairól, semmi... Még ha betiltani nem is lehetne (bár legszívesebben azt csinálnám), jó lenne, ha csak 18 vagy legalább 16 éves kor felett adnák ki. Elég gáz, hogy már általános iskolások napi szinten ilyet isznak, minek? Mert ha egy egyetemista vagy érettségire készülő gimnazista megiszik egy évben 3-at, az oké, de hogy 13 évesek napi szinten fogyasztják? És sajnos nem a fiad az egyetlen. Szerintem csak akkor kapnak majd észbe, ha az orvosnál kötnek ki.

2020. jan. 28. 13:14
 6/11 anonim ***** válasza:
37%
Napi egytől semmi baja nem lesz...
2020. jan. 30. 15:35
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
Haverom is ivott,él és virul mai napig,ne aggódj,egy idő után úgy is lefog szokni
2020. febr. 1. 12:40
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

Nem álltam le véglegesen vele, de már nagyon megnézem mikor iszok. Akkor "jöttem rá" mennyire káros, mikor éjszakai műszakban dolgoztam és párhuzamosan fogyasztottam kávéval. Olyan durva szívdobogásom lett, hogy hajnali 3-kor is ébren voltam tőle(mikor már nem dolgoztam este). Egy évre fel kellett hagynom a koffeinnel, pedig nagy kávé szerető vagyok. Akkor pedig már 19 voltam.

Lényeg a lényeg, hogy saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy nem a legjobb. Hatni sajnos úgyse tudsz rá.

2020. febr. 4. 21:22
 9/11 anonim ***** válasza:
30%
Van egy olyan érzésem hogy az itt válaszolók megisznak naponta annyi kávét, ami megfelel kb 4 energiaital koffeintartalmának minimum. De azért megx a hüledezés...
2020. febr. 12. 08:42
 10/11 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 9-es! Az energiaitalban nem a koffein a legrosszabb, elhiheted. És egy 13-14 éves gyereknek kávét sem szabadna innia...

Felnőttként azt csinál az ember, amit akar, de a kávé ezerszer egészségesebb, mindenféle pozitív hatással rendelkezik, míg az energiaital egy műszar amiben van egy csomó káros anyag. Nem a koffein a lényeg.

2020. febr. 12. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!