Megtudtam, hogy a lányom dohányzik. Mit tegyek?
Nem tiltanám,attol csak rosszabb lesz.De több pénzt se adnék neki h vehessen cigit.Nem csinálnék belöle tul nagy ügyet,leülnék vele,és elmondanám neki hogy milyen negativ hatásai vannak,és rábiznám a döntést,megmondanám neki is hogy nem tiltom,és ennyi.
Ha a fiam is esetleg majd dohányozna,hasonloan cselekednék.
nálunk a családban mindenki dohányzik. Én is 16 évesen gyújtottam rá először. És én voltam az első a családba aki letette (10 év cigizés után), ennek már 2 éve, pedig jó sokat szívtam.
megtiltani úgysem tudod neki, vagy rá jön hogy felesleges, pénzkidobás és ártalmas, vagy nem, de tiltani sajnos nem tudod. Egyébként szerencsés vagy hogy legalább lány, mert a terhesség miatt úgyis le fog egyszer szokni legalább. Én csak imádkozhatok hogy a férjem valaha letegye, ott nincs sajnos motiváció :(
amúgy lassan annyiba kerül egy doboz, hogy ha csak ennyi adsz neki naponta 700 ft-ot, az nem lesz elég neki cigire is.
Mint már mondtam kollégista, nagyon kevés ételt kapnak, ami ráadásul rossz is (egyik ismerősöm lánya is oda jár és ő is ezt mondja) így pénzt muszáj adnom neki.. heti 2500at kap. A cigit úgy tölti.
A káros hatásával tisztában van, hiszen a férjem, majd a későbbi párom is ezért halt meg.
Nézd a jobbik oldalát:legalább be tudja osztani a pénzét:)
/elsö voltam/
Próbálj vele beszélni, hogy a társaság kedvéért, vagy a saját szorobgása miatt szívja. Kérdezd meg, hány szálat szív, és le akarja-e tenni. Ha igen segíts benne. Ha nem, kérd meg ne vigye túlzásba. Mondd el, hogí aggódsz miatta, és jó lenne, ha egy kevésbé feszült időszakban megpróbálná letenni.
Ha van barátja arról is beszélhettek, hogy egy felnőtt nőnek szüksége lehet fogamzásgátlóra, és az felerősíti a cigaretta káros érhatásait (főleg ha a csládi hajlam is megvan)
Ne szidd, ne tiltsd, ne rémüldözz, és légy türelmes.
A lelkét próbáld támogatni, vagy ha van valami amit nagyon szeretne és még stresszoldó is (spot, tánc) akkor köthettek egyezséget, hogy arra szívesebben adsz pénzt, mint hogy betegséget vásároljon magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!