Egy tanárnak mibe fájt volna megadni a kitűnőt?
Nekem az jött le, hogy a gyereknek beígérték a felfelé kerekítést, ha megírja a beadandót, nem?
Ezt mindenképp számon kérném, ugyanis hazudott neki a tanárja..
Ha azt mondták, hogy beadandó sikerétől függ a kerekítés, akkor tök jogos a tanártól a rosszabb jegy.
Viszont szerintem bunkóság nem előre tisztázni, hogy mennyit kell elérnie egy gyereknek a jobb jegyért.
Mi jegy.6ra mindig felfelé kerekítést kaptunk, hisz ez matekszabály, de az a minimum, hogy pluszmelót biztosítottak a szigorúbb tanárok, amiket elvégezve megdolgoztunk azért a jobb jegyért..
Ha mondjuk egy ez magyartanár és a beadandó valami rémesen hibás összecsapott fogalmazás lenne, na akkor adnék csak igazat neki.. de akkor is az a minimum, hogy megindokolja, ugyanis nem jónaklátásra osztályoznak az iskolákban!
Mutassa meg a hibákat, hogy mivel szúrta el a gyerek a beadandót, és indokolja meg, hogy az mennyire számít súlyos hibának(illetve évközben is annak számított e!)
Továbbá kérd nyugodtan a tisztázást, hogy mire mit kapnak, mi mennyire számít, mert olyan rendszerben nem lehet hajtani, ahol nem tudod, mi mit ér és mit kell tenned, hogy kijavítsd a hibát!
A beszámolód alapján a tanár egy szemét alak, vagy nem sikerült felfognod a mondandóját rendesen, bár utóbbi esetben papírra is vethetné a számítási módszereit és az év eleji elvárásait a tárgyával kapcsolatban..
Én nem hagynám annyiban, az osztályzás nem személyes szimpátia és jónaklátás alapon megy, hanem rendszere van, neked, meg a gyerekednek pedig jogod van ismerni a rendszert!
Gondolom, ha szépen levezette volna a dolgokat, mi mennyit számít, nem problémáznál.. nem a tanár jószívűsége miatt tepersz, hanem hogy jogosan járjon el a felépített rendszeréhez hűen a gyerekeddel szemben!
Én az első adandó alkalommal fogadóórára mennék, és leíratnék vele mindent, amit elvár, mit mennyinél kerekít, milyen lehetőséget ad a gyereknek javítani, azt jegyért teszi e, vagy csak elfogadási alapon..
Kerülj tisztába az elvárásokkal, csak úgy lehet nekik megfelelni!
Hugh végigolvastam az összes kommentet, ez alapján amit maximálisan leszűrtem, az az, hogy piszkosul ellenszenves, kivagyi ember vagy, akit nem engednék oktatni, mert nem csak írni nem tudsz, de flegma vagy, szűklátókörű, és pokoli stílusos van.
SIMÁN kinézem hogy a tanár miattad húzta le a gyereket és tudod mit? Még csak el sem ítélem. Pedig undorító lenne, de el tudom képzelni hogy vele hogy kommunikáltál, felsőbbrendűen mint itt, hát kár volt.
Irasd a gyereked át magánsuliba valami nemzetközi vonatkozásúba. Az allamiba minidg ilyenek voltak, nálunk az kapott 5 tornából gimiben aki nem tudott két kört futni. Csak a tanárnő kedvence volt.
En majd akkor szülők ha olyanok lesznek a körülményeim, hogy egy magániskola tandíja elérhető legyen.
A szegénységbe nem szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!