Egy tanárnak mibe fájt volna megadni a kitűnőt?
Ha megnézed a kerekítés szabályait akár egy boltban 8-9ft az 10 forint.
6-7 forint az 5 forint. Amikor én voltam alsós x,7 alatt nem adták meg a jobb jegyet, hiába volt 2,6 vagy 4,6, az bizony 4es. Minden bizonnyal a beadandója inkább a 4es felé hajlott, ezért nem kapta meg az 5ös jegyet. Ha megkapta volna, az kivételezés lett volna.
4.6 az 4es
4.8 tól adják meg az 5, fiam iskolájában.
11es nem kapna 5öst matekból, az is biztos. A 7 forintot le lehet kerekíteni 5ftra, de 4.5ös jegyet nem lehet adni, csak 4est meg 5öst. Azok közül mihez van közelebb a 4.6? Szerinted a 4eshez?
Ahol csak 4.8ra adnak 5öst, az meg versenyistálló, nem iskola.
Hát bakker vidd el cirkuszba.
Bár én nem vinném a gyerekem fizetett állatkínzásra ingyen se, de mindegy.
Tanár vagyok. Már gondolom mindnehol elektronikus napló van, ahogy nálunk is. Az elektronikus naplóba a tanár úgy viszi fel a jegyet, hogy egyúttal azt is bejelöli, hogy az adott jegy témazáró, felelt, dolgozat vagy beadandó, stb., és azt is, hogy milyen százalékban számít be a félévi, évvégi jegybe (témazáró többnyire 200%, dolgozat, felelet 100%, órai munka, beadandó lehet esetleg kevesebb is)é. Az elektronikus napló eszerint számolja az átlagot, és onnantól viszont a matematikai kerekítés szabályai érvényesek a törvény szerint, tehát 4,5 ill. 4,51-től felfelé kerekítünk.
Én egyébként jegy.75-től adom meg automatikusan a jobb jegyet mindig, jegy.5-től vag yel tudom dönteni, vagy nem, utóbbi esetben lehet javítani, jegy.5 alatt lefelé kerekítek. De én szigorúnak (de kiszámíthatónak) számítok ebben, van, aki rugalmasabban kezeli a jegyeket.
Én azt tanultam meg az évek alatt, hogy nem év végén kell bűvészkedni a számokkal, hanem minden egyes jegynek megalapozottnak kell lennie, tehát ha nem tartom teljes értékűnek az órai munka jegyet, akkor vagy nem adok nyakra-főre ötösöket, vagy nem 100%-os értékkel írom be az elektronikus naplóba, de amikor eljön a jegylezárás ideje, akkor nincs vita, matematikai kerekítés, és pont. Soha nem is volt nézeteltérésem sem gyerekkel sem szülővel ilyesmi miatt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!