Honnantól kell felfelé kerekítenie a tanárnak a félévi jegyet?
Nem, nincs így. Sőt.
Az 1,86-nál is pirosra vált a szín, hogy bukásra áll. Én sem értem, hogy miért, de úgy van, képet tudok róla küldeni.
Igen, értem ezeket, de egyrészt szerintem a jegyeknek tükrözni kell a gyerek előrehaladását. Ha 4,7 az átlaga, ne mondja már azt a tanár, hogy szerinte nem jól halad. Mert akkor miért nem látom ezt a jegyekben? Akkor valami gond van az osztályzási rendszerével.
Másrészt, ha valaki 3,7-re és 4,6-ra is négyest ad, az szerintem azért gáz, mert nincs motivációja a gyereknek. Vagy egy másik probléma: az egyik megkapja rosszabbra is az ötöst a másik meg jobbra se? Akkor miért nem úgy kapják meg a jegyeket, hogy magukhoz mérik őket? Ha Pistike csupa hármas matekdogát ír, nem kaphat 5-öst csak azért, mert tavaly még bukásra állt. (Megjegyzem tovább szeretnénk tanulni, érzek benne egy kis szándékosságot, hogy ne vegyék fel és itt maradjon a suliban - ezért írtam ki a kérdést)
Mivel ötfokozatú skálán értékelnek ezért a kérdező által is említett négyes és négyes között van különbség. Az érettségi értékelése ilyen szempontból sokkal igazságosabb mert a százalékokat viszik a diákok a továbbtanuláshoz.
Törvény által előírt szám nincs amitől kötelező egy tanárnak felfelé kerekítenie. En személy 4,51 és 4,75 között mérlegelek a négyes és ötös között. (figyelembe veszem a javuló tendenciát, tananyag nehézségét, hiányzást...)
Az e napló azt engedi amit a rendszergazda beállít rajta. Nálunk például 2 egész alatti átlagnál pirosan világít (bukásveszély).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!