Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők, ti mennyire vagytok...

Szülők, ti mennyire vagytok aktívak a szülői közösségben?

Figyelt kérdés

Csak szerintem egy tapló az anyám, mert még soha egy sütit meg nem sütött az osztálybulira, ilyesmikre? Majd a többi szülő úgyis süt, mondja ő. Szülőire se megy, ha nem muszáj.

(Nem az engem érint, hanem a kisebb testvéreimet, anno nem tűnt fel ez ennyire.)

2018. jún. 14. 12:06
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:

"Gyerekként" válaszoló vagyok:

De van! Az én apukám is ilyen. Sőt nálunk ő járt a szülőikre, szerintem nem volt olyan szülői amire ne ment volna el. Hacsak nem azért, mert elfelejtettem szólni :D

2018. jún. 14. 19:40
 52/65 A kérdező kommentje:
Nem direkt hagytam ki az apukákat, felőlem nyugodtan lehetnek aktívak ők is. Csupán a hozzászólások miatt írtam én is automatikusan anyukákat.
2018. jún. 14. 19:45
 53/65 anonim ***** válasza:
87%

50-enes, majd akkor fogok besegíteni a szükségesen túl (és akkor is ha időm és pénzem engedi), ha nem csak annak a 2-3 nagypofájú, mindenlében kanál anyukának az igényei teljesülnek.

Már bocs, de az nagyon nem korrekt, h én is beleadjak egy olyanba pluszba, amiben nem megkérnek, hanem elvárnak és utasítanak, és amibe nekem és más szülőnek nincs beleszólása, mert csak az nem lehet, amit a 2-3 nagypofájú anyuka kitalált.

Viszek sütit, de olyat, amilyet akarok, mert se az időm, se a pénzem ne osszák be.

A gyerek farsangján megjelenek, mert fontos nekünk, rá kiváncsi vagyok, másra nem. Ha időm engedi, osztálykirándulásra is elmegyek, de csak ha időm engedi és csak a gyerek miatt.

Szóval kiveszem a részem, de majd én eldöntöm, h hogyan.

2018. jún. 14. 20:03
 54/65 anonim ***** válasza:
77%
53-as: az 50-es vagyok. Tökéletesen egyetértek veled.
2018. jún. 14. 20:04
 55/65 anonim ***** válasza:
100%
49: 47-es vagyok. Igazad van. Mártír alkatú, szolgalelkű vagyok:) Mindig meg akarok felelni másoknak, még akkor is, ha nekem nem jó. Nem tudok nemet mondani, ez van.
2018. jún. 14. 22:23
 56/65 anonim ***** válasza:
32%
47. válaszolónál a pont. Én is ugyanígy vagyok szmk-s, nem kell ahhoz zsizsegni, meg ott lenni, hogy befogjanak a szülői munkaközösségbe. Az a gáz, hogy én is látom, hogy amit kiírok a facebook csoportba mindenki látja, de a sok elfoglalt anyuka még arra sem képes, hogy esetleg a leckét átküldje a másiknak, ha kérik, mert beteg a gyerek. Mert nyilván annyira elfoglaltak, hogy még erre sem érnek rá, pedig nem kell sütit sütni, sőt megmozdulni sem, hogy leírjanak pár oldalszámot meg betűt. Amúgy meg én is dolgozom, két gyerekkel, apuka is van, sőt apuka ugyanúgy intézi a gyerekeket, mint én, jár szülőire is, amikor a kisebbik gyerek született két hónapig egyedül is el tudta látni a két évest, mert én kórházban voltam. Az óvodában pl. három évig ő volt az szmk-s. És nem kell lepontozni a 47-est, mert nem tudott nemet mondani. Én is éjszakába nyúlóan csomagolok, vásárolok, számolok, hogy kijöjjünk az osztálypénzből, már ha hajlandóak befizetni. De a kirándulásokon, a bulikon érdekes mindig ott vannak azok a gyerekek is, akik szülei még május végén sem fizettek be egy havi összeget sem, nem sütöttek egy tepsi süteményt, nem küldtek egy csomag ropit. És nem kell senkinek a pénztárcájában turkálnom, hiszen a szülők nagy részével együtt voltam gyerek, a mostani viszonyokkal is tisztában vagyok, tudom ki, hol, mit dolgozik, milyen kocsival jár, milyen telefonja van. De a havi ezer forintot nem tudja befizetni. A közösségért semmit tenni nem akaró, érdektelen ember a szülők többsége, csak sokkal könnyebb azt mondani, hogy ja, hát én dolgozom, nem érek rá. Ja, én sem munkaidőben csinálom, hanem éjjel, amikor a gyerekek már alszanak. A gyerekemet meg semmilyen előnyben nem részesítették emiatt, kitűnő tanuló mindenféle s..gnyalás, protekció nélkül is, sajnos a tanároknak csalódniuk kellett, amikor rámlőcsölték ezt a dolgot, mert annyira azért nem vagyok h.lye, hogy ne tudjam, hogy azért nyomták rám ezt a feladatot, mert viszonylag jó beosztásban dolgozom egy jó nevű helyen, s azt gondolták, hogy ebből valamiféle előnyük származik, illetve hogy befogom a szám, de nem így lett. A másik szmk-s nálunk pedig pont egy apuka, aki pont véletlenül jogász. Őt is csak kijelölték és pont. Amúgy meg valóban úgy van, ahogy a 47-es írja, soha senkinek nincs véleménye, hiába kérdezi az ember, kiírhatok egy kérdést százszor is a csoportban, látom, hogy mindenki látta, de mindig ugyanaz az öt-hat ember veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon, illetve vegyen részt a programokon. Nem mellesleg a gyerek is igényli, hogy elmenjek az adventi vásárra, vagy a jótékonysági gálára. Mindenhol én sem tudok nyilván ott lenni, de azért igyekszem, akkor inkább nem veszem ki az ebédszünetet, vagy amikor tudom ledolgozom azt az időt. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy ez nem működik mindenhol.
2018. jún. 14. 23:13
 57/65 anonim ***** válasza:
65%

14: nem más gyerekéért zsizsegnek, hanem önmagukért, hogy fontosnak érezzék magukat.

Ők csak mindig bonyolítják a dolgokat, nem a megoldásra törekednek.

2018. jún. 15. 09:41
 58/65 anonim ***** válasza:
97%

De gáz :D

Manapság már egy osztálybuli is ekkora nehézséget okoz????

Mi annak idején simán megszerveztük még általánosban is, a szülők nélkül.

Középiskolában meg elképzelhetetlen volt, hogy a szülők szervezkedjenek, hiszen már majdnem felnőttek voltunk.

Volt osztálypénz, abból bevásároltunk. Vagy mindenki vitt valamit. De nem a szülők. Mi magunk vittük. Van, akinek sütöttek otthon (vagy ő maga, ha már tudott) van, aki boltban vett. Örültünk, hogy van mindenféle.

Ja és aki nem szmk-s, az nem biztos, hogy lusta, csak nem ér rá, mondjuk a munkája miatt. Meg aki nem szmk-s, az is foglalkozik a gyerekével.

2018. jún. 15. 09:48
 59/65 anonim ***** válasza:
64%

Utolsó.

"Manapság már egy osztálybuli is ekkora nehézséget okoz????"

Igen, mivel nőttek az igények és 20 embernek 21 féle igénye van, és a szervező lesz a hülye, mert nem tud, mindenkinek megfelelni úgy, hogy a legtöbb szülő nem reagál semmit, nem ad ötleteket, csak utólag ugat, hogy jaj, de nem így kellett volna. Na, ezért nem akar senki szervezkedni.

A felsős, vagy a már majdnem felnőtt gimiseknél is csak akkor lehet közösen megszervezni valamit, amikor a 35 emberből mindenki igényét figyelembe veszik, és nem csak a nagypofájúak mondják meg, hogy melyik tánctanár, milyen színű legyen a szalagavatós ruha, ki miben táncoljon stb.

Na, nálunk nem lehetett megszervezni, mert mindenkinek más jött be, így az erősebb kutya... törvénye döntött (nagypofájú lányok). Nem is vettem részt sok mindenben, mert ha ők szarnak rám, akkor én is rájuk.

2018. jún. 15. 14:01
 60/65 anonim ***** válasza:
10%
Én pedig azt mondom, hogy le a kalappal az SZMK-s anyukák előtt. Én nem vállalnám. Sok szülő húzza a száját, ha 100 forintot is be kell adni valamibe, semmi nem jó nekik. Én nagyon hálás voltam tavaly, mikor megszervezték a közös ajándékot az oviba és nem kellett, megint egy vagyont költenem a külön ajándékra. Sajnos idén elege lett az Szmk-s anyukának a többi szülő nemtörődömségéből, szájhúzogatásukból a pénzre és nem szerveztek semmit, megértettem.
2018. jún. 16. 10:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!