Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők, ti mennyire vagytok...

Szülők, ti mennyire vagytok aktívak a szülői közösségben?

Figyelt kérdés

Csak szerintem egy tapló az anyám, mert még soha egy sütit meg nem sütött az osztálybulira, ilyesmikre? Majd a többi szülő úgyis süt, mondja ő. Szülőire se megy, ha nem muszáj.

(Nem az engem érint, hanem a kisebb testvéreimet, anno nem tűnt fel ez ennyire.)

2018. jún. 14. 12:06
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
100%

30

Egy megoldás van: soha nem foglalkozz azzal, hogy ki mit mondd rád. Az még mindig csak az ő dolga, nem a tiéd.

2018. jún. 14. 14:07
 32/65 anonim ***** válasza:
88%

Az én gyerekem még nem ovis, de írnék egy példáról. Ismerős anyuka öt gyerekkel szmk-s. Aktív, segít, csinálja, de nem zsizseg, és nem az a tipikus intézkedő-rendezkedő típus.

Valahogy így szeretném én is.

Az én anyukám 2-3 műszak mellett eljött szülőire, kirándulásra is kísérőnek, gyereknapra palacsintát sütni. Sose ő volt a főszervező, de kivette aktívan a részét, ahogy tudta. Igaz, leginkább azért, mert én örültem, hogyő van ott. Szerintem ez így normális.

2018. jún. 14. 14:15
 33/65 anonim ***** válasza:
89%

#31 igazad van! Majd gyakorolom :) ahogy látom, úgy sem lesz más választásom...

Főleg amióta olvasgatom ezt a kategóriát is..

2018. jún. 14. 14:17
 34/65 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok, nekem az első gyerekemnek ez volt a 2. éve az oviban (elírtam a kommentèl, nem kisebb, hanem nagyobb), csak farsangkor kell sütni vagy szendvicset csinálni és ÁRULNI azt a bálon. A szülő saját pénzéből veszi a hozzávalókat, amiből a befolyó összeg a gyereknapi programra szokott elmenni, ami pl idén abszolút nem is volt! A tavalyira meg kár volt elmenni, annyira nem volt értelme.. Ja és fizetni kell a farsangi belépőt, havi 500ft csop. pénzt amiből vesznek kindert a gyerekeknek húsvétkor és egy csokit a lányoknak nőnapra, a többi meg csak úgy van a semminek, mert pl wc papírt és társait is mi visszük, már sokszor azon gondolkoztam, hogy viszek be papírt hogy legalább rajzolni ne használt papírra kelljen a gyerekeknek..

A szülőik nálunk akkor kezdődnek mikor már elvitték az összes gyereket és mi sem vihetjük őket amúgy, el szoktam menni, de sok értelme nem szokott lenni, mert csaknolyan dolgok hangzanak el amiket úgy is el fognak még 1000x mondani, vagy berakják a fb csoportba..

2018. jún. 14. 14:24
 35/65 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező!

Anyukád miért ilyen? Lesz@rja,nincs rá ideje,dolgozik? Mennyi idős ő, te, a tesód? Beszéltél már vele erről?

Ha úgy gondolod, h emiatt tesódnak bármi hátránya lehet, mond el neki, h te hogy érzel, vagy hogy ennek mi lesz/lehet a hátránya, következménye.

2018. jún. 14. 14:40
 36/65 anonim ***** válasza:
73%
Attól, hogy nekem van fontosabb és értelmesebb dolgom is mint az oviba/suliba játszani a szuper anyát még nem vagyok lusta. Aki ezt csinálja ebbe éli ki magát általában nevetséges gagyi lesz a programokból. Én viszont perkálok. Mert az otthon segélyből tengődő nem fizeti be a színház pénzt, csoportpénzt, én nem egyszer fizettem ki más gyerekprogramját is, hogy neki szegénynek ne kelljen kimaradni a programból. Csak ebbe az évbe legalább 20 csomag papírt vittem és jó pár száz borítékot, vettem egy nagy rakat krepppapírt. Viszek egy tonna kekszet, glutén es tejmenteset is. Szóval lényegesen többet teszek a gyerekekért mint az unatkozó csóringer anyukak, akiknek az ovis megjelenés az egyetlen életcéljuk.
2018. jún. 14. 15:06
 37/65 anonim ***** válasza:
39%
#36-os, lehet, hogy az én gyerekem jobban örül annak, hogy ott vagyok VELE pl a farsangon 1 tálca (olcsó, gyorsan összedobható munka után is) kekszgolyóval, minthogy kifizetem Kolompár Dzsennike színházát is, vagy tonnaszám küldöm be a tejmentes kekszet.
2018. jún. 14. 15:17
 38/65 anonim ***** válasza:
88%

Szervezni utálok, a saját esküvőm nem voltam képes normálisan megszervezni és utánanézni dolgoknak, annyira utálom. Szóval én nem szerveznék meg semmilyen gyerekbulit, hogy aztán nekem rontsanak, hogy miért csak ennyi, miért nincs más, miért-miért-miért.... hát, erre nekem nincs szükségem.

A szülőiken megjelenek, mert az fontos.

Ha valami bulira sütni kell vagy műanyag poharat venni, akkor viszek, de ha nem akarok sütni, akkor veszek a boltban apró sütit.

Ha a sulis kirándulásra kellene szülői kíséret, akkor is csak a saját gyerekem érdekében mennék, ha ráérek.

De engem semmilyen szmk-s nem utasíthat, hogy pl. hozzak 50 db zöld lufit, mert lehet, hogy

1. lehet, hogy nem lesz időm beszerezni,

2. mert csak zöldet nem árulnak csomagban,

3. valzseg marha drága lenne amúgy, én meg nem vagyok hajlandó több ezret, akár 10 ezret is kifizetni.

Az én időmet és pénzemet senki ne ossza be. Maximum megkérhet és én majd eldöntöm, hogy vállalom-e vagy nem.

Csoportpénzt meg fizetek, oldják meg abból.

2018. jún. 14. 15:33
 39/65 anonim ***** válasza:
89%

Nevetséges azért szaranyázni és undorítónak nevezni másokat, csak mert azok nem fontoskodnak állandóan... Nálunk is van jó nehány magát szuperanyunak képzelő nőszemély, akik folyamatosan okoskodnak, fontoskodnak, csak az a jó, amit ők mondanak, csak úgy jó, ahogy ők gondoljak, borzasztó. Szülőire se jarok már, egyrészt jobb dolgom is van, másrészt nem az osztályfőnök tartja, ő nagyjából csak dísznek van ott, hanme az a 3-4 buzgómocsing, erre meg aztán abszolút nem vagyok kiváncsi. Nem mellesleg SEMMI új infoval nem leszek gazdagabb, ugyanis a gyerek itthon mindent elmond, amit a szülőin is elmondanak. Ugyanarról van szó szülőin, amit a gyerek elmesél idehaza, tehát így abszolúte semmi értelmet nem látom.

És nem, nem sütögetek tálcaszamra sütiket és nem megyek a farsangra szendvicset/sütit árulni meg fontoskodni, mert egyszerűen hidegen hagynak. Nem attól lesz valaki jó anya, ha mindne lében fakanal! Veszek üdítőt, csipszet, kekszet, mikor mit a különféle eseményekre (osztály buli stb), sem nem attól leszek jó anya, ha sutok 2 tálca sütit. Engem egyszerűen hideg hagynak ezek SZMK-s dolgok, fizetem az osztálypénzt, ha kell valamiben segíteni, amiben tudok és idom is engedi, akkor jó, megcsinálom, pl múltkor 2 kort fordultam a gyerekekkel vonat állomáson, mikor rossz idő volt és sok szülő nem tudott lemenni a gyerekért vagy épp nem volt kocsijuk. De ennél melyebben és jobban nem folyok ezekbe bele, az a 3-4 anyuci meg úgyis annyira élvezi magát minden alkalommal, hát csinálják, egészségükre, de nehogy már rossz anya legyen, aki nem vesz teszt aktívan mindenféle agymenesben!!

2018. jún. 14. 15:39
 40/65 anonim ***** válasza:
89%
Ja az amúgy vicc, az a rendszer, amit valaki irt, hogy az SZMK-sok osztják nen kinek mit “KELL” csinálni. Jó vicc volt, ha nekem közölné egy fontoskodó SZMK-s hogy farsangra akkor nekem kell sütni pl 2 tálca sütit, elküldeném melegebb éghajlatra, az egyszer biztos. Nem is értem mint képzel némelyik szülő magáról... Az én időmet és pláne pénzemet senki nem fogja beosztani, pláne nem egy SZMK-s. Ha annyira sütit akar, hat süssön, de nehogy már másnak ossza be, hogy a szabadidejében mit csináljon és mire költse a pénzét!!
2018. jún. 14. 15:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!