Szülők, ti mennyire vagytok aktívak a szülői közösségben?
Csak szerintem egy tapló az anyám, mert még soha egy sütit meg nem sütött az osztálybulira, ilyesmikre? Majd a többi szülő úgyis süt, mondja ő. Szülőire se megy, ha nem muszáj.
(Nem az engem érint, hanem a kisebb testvéreimet, anno nem tűnt fel ez ennyire.)
18
Sajnos akinek az anyja ennyire nem nézi a saját gyerekét hogy megmozdítsa magát érte néha, ott nem ez a gyerek legnagyobb gondja hidd el.
Nos.. én erre még csak a "gyerek" szemszögéből tudok válaszolni. Bár 29 éves vagyok, de az én gyerekem még csak most van útban.
Az én szüleim sem voltak aktívak, de engem ez sosem érdekelt. Nagyon sokat dolgoztak, több műszakban.. a szülőire elmentek és kész. Nekem ennél több sosem kellett.
Mi általánosban is tudtuk magunktól, hogy általában azok az anyukák sütnek akik otthon vannak, vagy nagyon közel dolgoznak a lakóhelyükhöz.
Pedig akkor még könnyebb volt a szülőknek, mert bármit süthettek, bármilyen alapanyagból.
Szóval van egy kis baj a buksiddal, hogy így gondolkozol anyukádról.
14:
Ne ess ekkora kétséges undorba, aranyom :)
Nem mindenki htb. Van, aki pénzt keres, sőt, azt nem 8-16 teszi, szabad szemmel is jól látható összegért.
Valóban szánalmas az az ember (tipikusan ilyenek egyes nők, akinek inge ...), akik a hatodikos sütisütésen élik ki magukat a gyerekek általánosában, mert semmi egyéb nincs az életükben, és ez A Legfontosabb És Mérvadó Dolog, amit ha más nem csinál, akkor az egy nyomorult. És mellé még így köpköd, mint ti, itt páran.
Aki lepontoz, magára ismert. :)
22
Nem, nem hiszem el. Aki nem pörög a sulifarsangon sütisütéssel, az nem azt jelenti, hogy nem a gyerek érdekeit nézi. Az azt jelenti, például, hogy rengeteget dolgozik és nem ér rá. Vagy priorizál, és nem azt tartja fontosnak, hogy megmutassa a többi idegennek, hogy őőőőőőő bezzeeeeeeeg mekorraaaaa egy anyaaaaaaa!
Undorító dolog így beszélni más anyákról, nulla infóval.
"Meg a sok fintorgó lusta anya örül, hogy vannak "zsizsegők" akik leveszik a vállatokról a gondját a tanítók és óvónénik ajándékozását illetően. Belehalnátok ha tenni kéne valamit a gyerekekért gondolom."
Te, én nem akarom az életcélodat összedönteni, de az óvónő meg a tanító ajándékozása nem egy teher, mert azt nem KELL megtenni.
És nem, ez nem tevés a gyerekemért.
Azért (szerintem) van egy egészséges egyensúly. Nálunk van olyan anyuka aki mindig ,,főnökösködni akar" (érsd: csak az ő ötlete lehet jó, ha ellenkezel képes a torkodnak ugrani olyan banális dolgokon, hogy kék vagy zöld lufi legyen... Nem fogad el más opciót, szinte hisztizik, hogy majd ő, meg mert nekik az tetszik). Van aki meg tojik bele mindenbe, elsem jön, nem üzen, nem tesz semmit, nem fizet stb
Én amugy elmegyek a szülőikre (1et kihagytam, mert 2 helyen nem tudtam lenni, egyszerre szervezték a két gyereknek, így megkértem egy szimpi anyukát, hogy a fontos dolgokat küldje majd át), sütni nem szoktam, mert nem tudok. De veszünk innivalót vagy megveszem az alapanyagot olyannak aki tud és igy ,,összefogva" megoldjuk. Ha kell szavazok mi legyen, vagy segítek ha tudok, de nem vagyok bent minden nap az iskolában/oviban (van ilyen is) órákig. Ha pénzt gyűjtenek azt is beadom. Tavaly az ovis ballagásra rendeltünk ugráló várat, hogy ,,utoljára" játszanak egy nagyot az oviban. 20e volt 1 napra, családonként 1000ft-ra kijött, 15 szülő adta csak be. Gyereknapra 4en vittünk nasit/üdítőt így alig volt valami. Szóval amit kell megcsinálom befizetem, ez szerintem a normális. Aki sose ad be semmit ott nem mondhatod, hogy xy gyereke akkor nem kap de azzal más szülőket szivatnak, mert valakinek azt is fiztni kell. De nem is ,,ugrálok", hogy majd én elintézek mindent, közösen(!) a többiekkel megoldjuk
Hát, én sem vagyok egy „zsizsegős” típus, de azért (ahogy előttem is írták), érzek némi különbséget a folyamatos fontoskodás és aközött, hogy „Majd a többi szülő úgyis süt”, és elnézi valaki, hogy a gyereke folyton a más által készített kajákat eszi.
A konkrét szituban megoldás lehet, hogy vesz két zacskó kekszet, és azt küldi be a gyerekkel – erre tán még egy sokat dolgozó anya is képes.
Én voltam, aki "gyerekként" válaszoltam...
Nagyon érdekes, amit írtok. Összehasonlítva, az én gyerekkorommal.
Nálunk anno az aktív szülők, nem szaranyázták, a passzívakat. Nyilván az gond ha valaki nem fizet osztálypénzt, de nálunk ilyen nem volt. Én sem mentem sosem üres kézzel, de mindig bolti dolgokat adtak a szüleim.
Az aktív szülők szimpla szeretetből és jószándékból voltak aktívak, na meg mert volt rá idejük és furcsa mód elfogadták azt akinek nincs. De egyik oldal sem szaranyázta a másikat, hiszen amúgy senkit nem lehet kötelezni semmire.
Klassz ha valaki meg tudja oldani, hogy sütögethessen. És nyugodtan legyen magára büszke, hogy aktív. De attól hogy más anya meg halálra dolgozza magát egy szemét multicégnél, és nincs ideje sütni még ő sem lesz lusta anya. De a másik oldal is nézzen nyugodtan magába.. örüljön neki, hogy vannak aktív szülők, és leveszik ezeket a gondokat a vállukról
Szomorú vagyok... mert első babámat várom és nem hittem, hogy ilyen sok rosszindulattal kell majd a későbbiekben megküzdenem, mert még a szerető édesanyák is egymás torkán esnek. És a mérce a "jóanyaságban", hogy ki süt sütit.
Én egy kórházban dolgozom havi 290 órát... állapotoságom okán visszavettem és már csak 220-240 körül dolgozom havonta. Elképzelni sem tudom, hogy lenne időm sütni, pedig én még szeretek is. És akkor élből megkapom a rossz anya címet. Ha meg mégis aktív leszek, akkor meg rögtön túlbuzgónak számítok majd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!