Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők, ti mennyire vagytok...

Szülők, ti mennyire vagytok aktívak a szülői közösségben?

Figyelt kérdés

Csak szerintem egy tapló az anyám, mert még soha egy sütit meg nem sütött az osztálybulira, ilyesmikre? Majd a többi szülő úgyis süt, mondja ő. Szülőire se megy, ha nem muszáj.

(Nem az engem érint, hanem a kisebb testvéreimet, anno nem tűnt fel ez ennyire.)

2018. jún. 14. 12:06
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
73%

38

Most összezavarlak: az óvodában és az iskolában NEM KELL, mert NEM LEHET jó anyának lenni. A gyerek jó anyja tudsz lenni vagy sem, de nem az iskolában vagy az óvodában mutogatva azt.

Nekem nem kellene olyan ostoba anya, akinek ez a fontos.

2018. jún. 14. 16:19
 42/65 anonim ***** válasza:
74%

37

Az én gyerekem meg annak örül, hogy nem vagyok vele az iskolás farsangon egy kókuszgolyóval, hanem hogy rengeteg minőségi időt együtt töltve meg tudom mutatni neki a világot. Mert dolgozom, mint minden normális ember. Ebből meg futja.

És eszem ágában sincs az iskolában lézengeni munkaidőben, sem azt a példát mutatni a gyereknek.

2018. jún. 14. 16:22
 43/65 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk extrém a helyzet: a FÉRJEM jár szülői értekezletre is. A sok htb szmk lédi nem is tudja megemészteni ezt. :)

Nem fér be a világképükbe, hogy az apa pont annyira szülő, mint az anya.

Valamelyik egyszer mondta nekem, hogy az ő férje azért nincs jelen soha, mert "dolgozik." Mondtam, hogy menj dolgozni te is, és akkor a férjednek kevesebbet kell, és máris lesz idő mindenre. Kikérte magának. A gyereke 11 éves volt akkor.

2018. jún. 14. 16:26
 44/65 anonim ***** válasza:
97%
Bakker, elolvastam az osszes hozzaszolast. Most mar nem csak abortusz vs. megszules meg szoptatas vs. tapszer van, hanem SZMK-s vs. sima szulo. :-) B e sz a r o k. :-)
2018. jún. 14. 17:13
 45/65 anonim ***** válasza:
20%

36os vagyok.

Tudod a fiam jobban élvezi, ha vele töltöm az időt és nem az oviban vagy suliban páváskodom és képzeld megtanulja, hogyha tudjuk segítsük a szegényeket és örül, hogy mindenki mehet a csoporttal.

Másrészt az en nevemben ne vegyenek valami gagyi sablon ajándékot ( neves tányerok és társai) amit bedob otthon a többi közé. Mindig veszek nekik magam valami olyat aminek hasznát is veszi.

2018. jún. 14. 17:27
 46/65 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt végigolvastam és megmondom őszintén azonnal a Rossz anyák című film jutott eszembe. Ott voltak ilyen ellentétek az SZMK-s zsizsegők és a "rossz anyák" között.

A fiam egyébként ovis még, de én sem vagyok turbóanya, aki mindig mindenben részt vesz, szervez, süt. A programokon ott vagyok, a szülőiken is, amit mondanak megveszem, amennyit kell fizetek, de én nem érek rá sütögetni, szervezkedni, ovis csipp-csupp dolgokon napokig pörögni. Nem érzem úgy,hogy ettől a gyerekem szenvedne :)

2018. jún. 14. 17:56
 47/65 anonim ***** válasza:
74%
Szmk-s vagyok. Nem önként vállaltam, hanem kihúzták a nevem kalapból (kellett három szmk-s, de senki sem akarta vállalni, így javasolta, hogy sorsoljuk ki, ezt mindenki elfogadta, hát én lettem az egyik "szerencsés", bár inkább választottam volna, hogy a lottószámaimat húzzák ki, de a sorstól az szmk megtisztelő cím jutott nekem...). Namármost leszögezem: a hátam közepére sem kívántam a dolgot (nem vagyok "zsizsegő" típus), de beletörődtem, elvégre én is elfogadtam a sorsolásos módszert. Meghát ugye a gyerekekért megteszem. A feketeleves: totál egyedül maradtam mindenre, a két másik szmk társam magasról tesz rá, mi van. A szülők közül két anyuka van, aki felajánlotta néha a segítségét, ha kellett. Én itthon vagyok gyeden a kisfiammal, így nem is kérek meg senkit szívesen, hogy bármit intézzen, mert tudom, hogy a legtöbb szülő dolgozik, munka mellett meg nem egyszerű. Legutóbb két este csomagoltam éjszakába nyúlóan a 20 db ajándékot a tanároknak egyedül (ballagnak a gyerekek), miután mindent beszereztem a bankettre (ajándékok, kaja, innivaló, virágok stb...). Mivel segítségem nincs a családban, a picit kénytelen vagyok vinni magammal az ilyen beszerző körutakra, ami nem kis stresszforrás (türelmetlen, hisztiző gyerekkel nem egyszerű mindezt lezongorázni). Persze csináltam én is Fb csoportot, ahol mindig kikérem a szülők véleményét, mielőtt bármit megveszek, látom, hogy sokan elolvassák a bejegyzéseimet, de kb. max. hárman szólnak hozzá a dolgokhoz általában. Car ügy, mert utána meg hallom vissza a kritikákat, hogy nem ezt vagy azt kellett volna vennem, de bakker amikor kikérem a véleményét, meg se mukkan. Volt, hogy egyesével hívtam fel mindenkit a saját költségemen, mikor pl. a gyerekek ballagási ruháját intéztem...Az ilyesmi nagyon rosszul tud esni. Sosem lesz jó mindenkinek, amit csinálok, ebbe már beletörődtem. Nem várok köszönetet senkitől, mert ez a feladatom, de higyjétek el nekem, már nagyon várom a szombatot (a ballagást), hogy vége legyen ennek az egésznek, mert nagyon elegem van. Megfogadtam, hogy soha többet nem vállalok szmk tisztséget, elég volt ez a négy év bőven (ötödikes volt a lányom, mikor elnyertem a címet). Szóval lehet, hogy zsizsegős, gyűlölni való htb anyukának tűnök kívülről egyesek szemében (azoknak kívánom, hogy legalább egyszer legyenek már a helyemben és ne a nyelvüket élezzék rajtam), de ezek gondolkozzanak már el, hogy az ő gyerekük érdekében is teszem a dolgomat, nemcsak az én gyerekem látja a hasznát a dolognak (és mielőtt úgy gondolná valaki, hogy puszipajti lettem az osztályfőnökkel az évek során, meg nyalizok a tanároknak, megsúgom: utálnám magamat, ha idáig jutnék, mert nem az én stílusom). Na mindegy. Köszi, ha végigolvasta valaki...
2018. jún. 14. 18:34
 48/65 A kérdező kommentje:

Szörnyet teremtettem😱 Nem gondoltam, hogy ennyi válasz érkezik majd.

Biztos vagyok benne, hogy nem leszek soha SZMK-s vezéregyéniség. Egyszerűen (ahogy egy válaszoló is írta) szerintem van középút a nemtörődöm szülők és a zsizsegők között. Egy egyszerű sütit összedobni egy óra, évente kétszer szerintem belefér. Nem több tálca megsütésére gondoltam. Szerintem akkor lenne korrekt ez az egész, ha minden anyuka hozzájárulna a dolgokhoz egy kicsit, és nem három szülő csinálna mindent, míg a többi szidja őket.

2018. jún. 14. 19:10
 49/65 anonim ***** válasza:
77%

47:

Ne haragudj, de ez önsorsrontás és mártírpóz. 4 egész éven át csináltad, pedig neked nehéz, rossz és fárasztó? Épeszű ember ezt hagyja a fenébe.

2018. jún. 14. 19:32
 50/65 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem. Nem akkor lenne korrekt, ha "minden anyuka hozzájárulna". Mi ez, az leányanyák klubja? Minden SZÜLŐ járuljon hozzá, az a normális.

Itt olvasom, hogy anyukák így, anyukák úgy ... egy hozzászóló kivételével senkinek nincs valódi apaként megnyilvánuló férje a gyakorlatban?

Szomorú.

2018. jún. 14. 19:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!