Szülők, ti mennyire vagytok aktívak a szülői közösségben?
Csak szerintem egy tapló az anyám, mert még soha egy sütit meg nem sütött az osztálybulira, ilyesmikre? Majd a többi szülő úgyis süt, mondja ő. Szülőire se megy, ha nem muszáj.
(Nem az engem érint, hanem a kisebb testvéreimet, anno nem tűnt fel ez ennyire.)
38
Most összezavarlak: az óvodában és az iskolában NEM KELL, mert NEM LEHET jó anyának lenni. A gyerek jó anyja tudsz lenni vagy sem, de nem az iskolában vagy az óvodában mutogatva azt.
Nekem nem kellene olyan ostoba anya, akinek ez a fontos.
37
Az én gyerekem meg annak örül, hogy nem vagyok vele az iskolás farsangon egy kókuszgolyóval, hanem hogy rengeteg minőségi időt együtt töltve meg tudom mutatni neki a világot. Mert dolgozom, mint minden normális ember. Ebből meg futja.
És eszem ágában sincs az iskolában lézengeni munkaidőben, sem azt a példát mutatni a gyereknek.
Nálunk extrém a helyzet: a FÉRJEM jár szülői értekezletre is. A sok htb szmk lédi nem is tudja megemészteni ezt. :)
Nem fér be a világképükbe, hogy az apa pont annyira szülő, mint az anya.
Valamelyik egyszer mondta nekem, hogy az ő férje azért nincs jelen soha, mert "dolgozik." Mondtam, hogy menj dolgozni te is, és akkor a férjednek kevesebbet kell, és máris lesz idő mindenre. Kikérte magának. A gyereke 11 éves volt akkor.
36os vagyok.
Tudod a fiam jobban élvezi, ha vele töltöm az időt és nem az oviban vagy suliban páváskodom és képzeld megtanulja, hogyha tudjuk segítsük a szegényeket és örül, hogy mindenki mehet a csoporttal.
Másrészt az en nevemben ne vegyenek valami gagyi sablon ajándékot ( neves tányerok és társai) amit bedob otthon a többi közé. Mindig veszek nekik magam valami olyat aminek hasznát is veszi.
Én ezt végigolvastam és megmondom őszintén azonnal a Rossz anyák című film jutott eszembe. Ott voltak ilyen ellentétek az SZMK-s zsizsegők és a "rossz anyák" között.
A fiam egyébként ovis még, de én sem vagyok turbóanya, aki mindig mindenben részt vesz, szervez, süt. A programokon ott vagyok, a szülőiken is, amit mondanak megveszem, amennyit kell fizetek, de én nem érek rá sütögetni, szervezkedni, ovis csipp-csupp dolgokon napokig pörögni. Nem érzem úgy,hogy ettől a gyerekem szenvedne :)
Szörnyet teremtettem😱 Nem gondoltam, hogy ennyi válasz érkezik majd.
Biztos vagyok benne, hogy nem leszek soha SZMK-s vezéregyéniség. Egyszerűen (ahogy egy válaszoló is írta) szerintem van középút a nemtörődöm szülők és a zsizsegők között. Egy egyszerű sütit összedobni egy óra, évente kétszer szerintem belefér. Nem több tálca megsütésére gondoltam. Szerintem akkor lenne korrekt ez az egész, ha minden anyuka hozzájárulna a dolgokhoz egy kicsit, és nem három szülő csinálna mindent, míg a többi szidja őket.
47:
Ne haragudj, de ez önsorsrontás és mártírpóz. 4 egész éven át csináltad, pedig neked nehéz, rossz és fárasztó? Épeszű ember ezt hagyja a fenébe.
Kérdező, nem. Nem akkor lenne korrekt, ha "minden anyuka hozzájárulna". Mi ez, az leányanyák klubja? Minden SZÜLŐ járuljon hozzá, az a normális.
Itt olvasom, hogy anyukák így, anyukák úgy ... egy hozzászóló kivételével senkinek nincs valódi apaként megnyilvánuló férje a gyakorlatban?
Szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!