Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Honnan tudják a szülők, hogy...

Honnan tudják a szülők, hogy hány betűt vettek már az elsős gyerekeik?

Figyelt kérdés
Kicsit lentebb az iskolák kategóriában van egy kérdés arról, hogy hol tartanak az elsősök az írásban és olvasásban, és egészen megdöbbentett, hogy milyen pontosan tudják a válaszolók, hol járnak most a gyerekeik, és pontosan hány betű van még hátra. Honnan tudjátok? Nekem fogalmam sincs. A házit megírja napköziben, itthon már nem tanulunk, elő sem kerülnek a füzetek és könyvek, fogalmam sincs mit vettek aznap. Ha a suliról kérdezem, csak arról mesél, hogy milyen élményei voltak a barátaival a szünetekben. Csak véletlenül, a szomszéd kislánnyal való beszélgetéséből tudtam meg, hogy van már náluk tollbamondás. Azt is csak onnan tudom, hogy valószínűleg jól olvas már, hogy könyvekbe mélyedve találom a szabad idejében. Arról viszont fogalmam sincs, hogy vesznek-e már nagybetűket írásból, valahogy sosem gondolkodtam rajta, ő meg nem mesélt róla. Valahogy úgy vagyok vele, hogy a suli az ő ügye, nem az enyém. Nálatok hogy van? Tanultok otthon? Kérdezgetitek? Gáz, hogy én ennyire nem vagyok képben? Amúgy szeret suliba járni, a félévi szöveges értékelésében csak dicsérték. Beszélgeti is szoktunk, csak nem a tananyagról. Nálatok napi téma, hogy mit vesznek a suliban?
2016. febr. 17. 19:22
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
50%
Te jó ég... 5 gyereket neveltem fel, de mindig tudtam, hogy az elsősöm épp hol tart a betűkben! Egy ekkora gyerekkel otthon olvasni kell, ez a minimum! Arról nem is beszélve, hogy a kis elsősnek hatalmas sikerélmény, ahogy halad előre, büszkén mutatja, mondja, mit tanult aznap. Ki másnak is mesélhetné el, mint a szüleinek? Ennyire nem érdekel, mit tanulnak?
2016. febr. 17. 21:43
 12/54 A kérdező kommentje:
Azért nem kell úgy elképzelni, mintha semmit sem tudnék az iskolai életéről. Olykor mutat ezt-azt, olyankor megdicsérem természetesen, és a félévi értékelésnél is kifejeztem neki, mennyire büszke vagyok rá, és persze nagyvonalakban képben vagyok a sulis dolgokkal, de nagyon nem vagyok naprakész azt illetően, hogy éppen pontosan mit is tanulnak. Nem tudom, hogyan olvas hangosan, de magában nagyon sokat olvas, már nagyobb lélegzetű olvasmányokat is (pl. Rumini), szóval olyan nagy gond csak nincs. Mondjuk lehet, hogy ettől még jó ötlet az itthoni hangos olvasás, holnap talán meg is kérem rá, hogy este ő is olvasson nekem mesét, ne csak én neki :) De ettől még mindig nem leszek okosabb a sulit illetően. Ha látnám, hogy igényli, hogy minden nap átnézzem a füzeteit, akkor megtenném. De csak úgy kérés nélkül elővetetni vele a cuccait és átnézni őket... az nekem nem fekszik. Az olyan számonkérő. Ha megmutatja nekem, annak örülök. Ha magától nem érez rá késztetést, nem nyüstölöm a témával. Különben meg nem az iskola az elismerések egyetlen forrása. Sok dicséretet kap a hétköznapi tevékenységeink és beszélgetéseink során. Pl. ha mondjuk arról mesél, hogy hogyan oldott meg egy konfliktust a barátai közt, vagy okosan következtet, vagy ügyesen segít a háztartásban. Nem érzem magam olyan szörnyűnek, ahogy ti láttok. Amúgy a kérdésem középpontjában az állt, hogy ti hogy csináljátok. Szóval köszönöm, ha erre is válaszoltok, nem csak arra, hogy mennyire vagyok gáz (ez a komolytalan része volt a kérdésnek).
2016. febr. 17. 21:54
 13/54 anonim ***** válasza:
76%
Most már a tanulás is része az életünknek,az ő életének is.Minden érdekel a gyermekemmel kapcsolatban,így az is,hogy éppen melyik betűt tanulják és igen,mindig képben vagyunk.A kisfiunk nagyon lelkes a tanulással kapcsolatban és ha nem kérdezném,akkor is mutatná,nem "macera" egyikünknek sem.Nagyon örülök neki egyébként!
2016. febr. 17. 22:11
 14/54 anonim ***** válasza:
49%
Hogyhogy nem érzel késztetést arra, hogy megnezd a gyerek könyveit, fuzeteit legalabb Hetente? Annyira furcsa ez. Amikor pl.: a tolltartojat pakolod, ki sem veszed a füzeteket, hogy belenezz?
2016. febr. 18. 07:03
 15/54 A kérdező kommentje:
A tolltartóját pakolom? Miért pakolnám a tolltartóját? Az nem az ő feladata? Ha valami kifogyna, szól és veszünk, ezen kívül nem érzem, hogy lenne teendőm. Ő hegyezi a ceruzáit és tartja rendben a holmiait. Nem ez a normális? Előfordult egyszer-kétszer hogy csak úgy megnéztem egy-egy füzetét, de nem nézegetem rendszeresen.
2016. febr. 18. 08:21
 16/54 anonim ***** válasza:
57%
Szóval itt mindenki furcsa, csak te vagy jó:) Érdekes, hogy én átnézem a fiam cuccait, a két nagyobbnál is ezt tettem. Mert érdekelt. Téged nem. Van ez így.
2016. febr. 18. 08:57
 17/54 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem írtam, hogy mások rosszul csinálják, egyszerűen csak kíváncsi voltam. Nyilván a saját szokásainkat a magunk számára rendbenlevőnek találom, de ez nem azt jelenti, hogy a másokát leszólom. Nekem fura, ennyi.
2016. febr. 18. 09:42
 18/54 anonim ***** válasza:
57%
Mi furcsa, az, hogy mások képben vannak? Szerintem meg teljesen természetes. Ha bentlakásos iskolában lenne a gyereked, megérteném talán.
2016. febr. 18. 09:55
 19/54 anonim ***** válasza:
59%

Gáz, hogy bár otthon vannak a könyvek, füzetek, és mégsem veszed a fáradságot, hogy megnézzed. Azt gondolom, hogy egy elsős gyerekkel akkor is tanulni kellene, ha bent elvileg mindent megtanul.

Egyébként szoktál beszélgetni a gyerekkel? Nyilván a "mi történt a iskolában"? kérdés nem elég ebben a korban. De pl. a "melyik betűnél tartotok? Leírod nekem is?". Szoktatok beszélgetni, nem csak a tananyaggal? Akkor miért is nem vagy képben?

Mi az, hogy az iskola nem a te ügyed, hanem az övéd? Egy általános iskolás gyrerekről beszélünk? Atyaég, milyen szülők vannak. 6-7 éves gyereked van. És az iskola nem a te ügyed? Egyedül jár már iskolába is?

Van olyan ember, akinek nem való a gyerek. Számomra te így az irásod alapján és ismeretlenül iylen vagy :-(

2016. febr. 18. 10:46
 20/54 anonim ***** válasza:
56%

Azt észrevennéd, ha ellopkodná más cuccait?

Ha véletlenül eltenné?

Ha sárgombócokat pakolna a táskába?

Ha telerakná szeméttel, papírral, stb.?

:)

2016. febr. 18. 11:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!