Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tegyek, ha nem vettek fel...

Mit tegyek, ha nem vettek fel semelyik iskolába?

Figyelt kérdés
Három iskolát jelöltem meg, legelsőre egy gimnáziumot. Emeltfokú nyelvet tanultam volna, de ma érkezett a levél, hogy nem vettek fel... teljesen kiborultam, aztán amit legutolsónak jelöltem meg iskolát ott se láttam a nevemet, pedig a kettes osztálytársamat oda felvették (gondolom, mert ő elsőnek jelölte meg) még 1 iskolára várok, hogy felvettek-e, de ha nem mit tegyek? Nagyon kiborultam, nagyon ideges vagyok :(

2014. ápr. 24. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a második iskolába sem vettek fel, akkor van pótfelvételi, ha pedig ott se kerülsz be sehova, akkor beosztonaka egy üres helyre (ún. gyűjtőbe). De erre kicsi az esély.

Valahova mindenképp fogsz járni, mert tanköteles vagy.

2014. ápr. 24. 16:17
 2/9 A kérdező kommentje:
És olyat nem lehet, hogy amit utolsónak jelöltem meg (úgy látom elég kevesen vannak 1-1 szakon vannak 10en max) írok egy levelet, hogy oda mennék...vagy valami hasonló?
2014. ápr. 24. 16:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem sajnos, nem hinném, hogy lehet ilyet. Nyugodj meg, ha nálad rosszabbul teljesítő osztálytársadat is felvették, akkor valószínűleg bent vagy a 2-ba. Várd ki a levelet csak utána pánikolj.
2014. ápr. 24. 17:00
 4/9 Nitókrisz ***** válasza:
100%

Ne idegeskedj :) anno en is igy jartam, a haro kozul sehova nem jutottam be, de mindig fenntartanak par helyet es a vegen az elso helyre kerultem, ahova szerettem volna (vegul megis tok mas helyen kotottem ki, ahol sokkall jobban ereztem magam, ilyen az elet :) ).

Olyan nincs kulonben, hogy ha nem sikerul, akkor halassz egy evet? Akkor sem dol ossze semmi szerintem.

2014. ápr. 24. 17:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálam úgy volt,hogy 3 sulit jelöltem meg,de egyikbe sem vettek fel.Végül meg fellebeztünk kettőt,és vártuk a visszajelzést.Addig is szétnéztünk,és érdeklődtünk hol van még hely,találtunk egy sulit ami szimpi volt,anyukám bement és megbeszélték,hogy felvesznek.Aztán megjött a két suliból a papír,hogy oda is fel vesznek végül,de már nem akartam oda menni.
2014. ápr. 24. 17:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik helyen jelölt iskolából mi volt az indoklás a levélben, miért nem vettek fel? Általában lehet belőle következtetni, hogy felvettek-e egy előrébb lévő iskolába.
2014. ápr. 24. 19:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Onnan még nem jött, csak az oldalon volt kint a felvett emberek azonosító száma.
2014. ápr. 24. 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Várd meg a levelet, ha helyhiány miatt nem vettek fel, akkor a másikba se. Ha pedig azért, mert felvettek egy előrébb lévő iskolába, akkor felvettek.
2014. ápr. 24. 21:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát az lett a vége, hogy lementünk a suliba (ahova elsőnek jelentkeztem) helyhiány miatt nem vettek fel. De azt mondta az igazgató, hogy human szakon, vagy matek-természettudomány szakon elkezdhetem, és majd valamikor évközbe, vagy 1 év múlva átraknak oda picit félek, mert nem a kedvenc tárgyaim :D
2014. ápr. 25. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!