Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Lányom nem szeret iskolába...

Lányom nem szeret iskolába járni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

3 hónapja költöznünk kellett a munkàm miatt, mert áthelyeztek. A lànyom új iskolába került. Nem szeret iskolàba jàrni. Nincsenek baràtai, sok az elváràs, napi 4-5 órát tanul, nagyon kimerült. A tanàrok nem kedvesek. Az osztàlyfõnökkel beszèltem, õ azt mondta nem tehet arròl hogy a lànyom nem tudott beilleszkedni. A lányom csendes, de barátságos. Szerintem felesleges lenne iskolàt váltani, mert 2 hónap múlva nyàri szünet. Jövõ hèten tavaszi szünet.

Mit tegyek? Tanàcstalan vagyok

7.osztàlyról van szó

2014. ápr. 7. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha megint sulit váltana, ott sem nagyon lennének barátai nem? Szerintem ezt az évet mindenképp várjátok ki, aztán majd meglátod hogy alakul. Messze laknak az osztálytársai? Esetleg áthívhatna valakit beszélgetni, vagy csinálhatnának valami közös programot. A fiam az osztály nagy részével jóban, van, de a legjobb barátja elköltözött. Azóta eléggé egyedül van, bár ő még kisebb. Kicsit én is aggódom emiatt.
2014. ápr. 7. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Most már tényleg húzzátok ki a tanév végéig, de akkor megfontolandó az iskolaváltás. Nekünk költözések miatt volt, hogy egy évben a gyerekek 3 iskolán belül jártak. Az elsőben elvoltak, semmi gond, de a másodikban nem találták a közös hangot, barátnők se lettek, az osztályközösség sem volt jó. Aztán tovább mentünk, a következő suliban meg az első nap úgy jöttek haza, hogy barátnőik vannak, a gyerekek érdeklődőek voltak, egyből befogadták őket.

Úgyhogy érdemes végiggondolni, hogy a gyerekben van-e a hiba vagy a közösségben, hogy az előző suliban sikerült-e beilleszkednie, itt amúgy jó az osztályközösség(összejárnak, jó a kapcsolatuk egymással, stb) csak őt nem fogadták be, vagy eleve megosztott a társaság. Ha úgy gondolod, hogy nem a gyerekkel van a probléma mert más közösségekben nincs ilyen gond, akkor nézzetek más sulit és a következő tanévet kezdje ott.

2014. ápr. 8. 00:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes lenne szeptembertől másik iskolába írtani, nem a kislányoddal van a baj hanem azzal, hogy vannak kialakult barátságok amikbe nehéz beilleszkednie, de ha nem tartjátok járható útnak akkor javaslom, a pedagógusok miatt, hogy nézzetek utána, hogyan lehetne magántanuló. Elég szélsőséges a tanácsom mert továbbtanulás előtt áll és a vizsgák miatt nem biztos, hogy helyes döntés lenne de akárhány ismerősömtől hallottam, azok a gyerekek jó tanulók és kiegyensúlyozottak, egy átgondolást megér.
2014. ápr. 8. 08:26
 4/5 anonim ***** válasza:
íratni, bocsánat!
2014. ápr. 8. 08:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát elég felháborító, hogy ő nem tehet róla, hogy a lány nem tudott beilleszkedni. Kérdés, hogy megtett e mindent érte! Persze már egy nagylányról van szó, akinek ott kellett hagynia a barátait, a régi életét, nagyon helyzet ez neki. De azért a tanárnak is meg kell tenni mindent hogy elősegítse a beilleszkedést! Nemtudom ez megvolt e! Illetve szerintem megvolt e. A lánnyal szoktál beszélgetni? Mit mond miért vannak ezek a dolgok? Vagy te mit látsz rajta?

Lehet nyáron egy tábor jó lenne neki ha lesz olyan, hátha. Talán ezt a két hónapot ki kéne húzni én is úgy gondolom és hátha a nyáron megérik kicsit és elfogadja hogy ez az élet és meg kell szokja. Vagy hátha rátalál valami osztálytársa a nyáron és összebarátkoznak. Keressetek neki az osztálytársakkal közös programot ha lesz ilyen a sulinak. Vagy nem muszáj osztálytárs, lehet egy közelben lakó gyerek is, vagy aki oda jár a suliba de más osztályba. Bárki aki szimpi neki.

Sajnos nagyon nehéz amikor a szülőnek mennie kell mert áthelyezik. És még örüljön, hogy megtarthatja az állását. Én úgy gondolom, hogy ezek a dolgok nagy törések a gyerekek életében, lehetnek akárhány évesek. Én soha nem hoznám a szülőt olyan helyzetbe a Magyar kormány helyében, hogy a gyerekét a munkája miatt kelljen kiszakítania a szülőnek a régi megszokott, jó közegből ahol jól érezte magát! Hiszen mindig azt mondják a gyereknek állandóság kell! Tudom az élet nem ilyen, de lehet ezen változtatni!

Sokat beszélgess a lánnyal, csináljatok közös programokat hátha megnyílik és rájössz milyen megoldást találj neki! Amúgy a tanulmányi eredménye is romlott? Vagy arra nincs hatással a suliváltás?

Mennyire költöztetek el messzire a régi helyről? Nem tud a régi barátokhoz talákozni, elutazni? Lehet az is oldaná a feszültséget benne. Vagy ha elhívod őket hozzátok és megleped a lányod. Bár lehet nem jó ötlet, mert felszakítasz benne dolgokat, hát nem tudom. De lehet jól esne neki. Te ismered a lányod! Illetve valahogy tapogasd ki mit szólna ehhez.

Ha semmikép sem javul a helyzet akkor aug-ban új sulit javaslok én is!

Addig is kívánom, hogy oldódjanak meg a dolgok!

Majd írj hogy mi lett, hogyan alakulnak a dolgok!

Addig is kitartás és a lánynak kívánok sok erőt, hogy túl legyen ezen a nehéz időszakon és minden jóra forduljon!

2014. ápr. 9. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!