Lányom nem szeret iskolába járni. Mit tehetnék?
3 hónapja költöznünk kellett a munkàm miatt, mert áthelyeztek. A lànyom új iskolába került. Nem szeret iskolàba jàrni. Nincsenek baràtai, sok az elváràs, napi 4-5 órát tanul, nagyon kimerült. A tanàrok nem kedvesek. Az osztàlyfõnökkel beszèltem, õ azt mondta nem tehet arròl hogy a lànyom nem tudott beilleszkedni. A lányom csendes, de barátságos. Szerintem felesleges lenne iskolàt váltani, mert 2 hónap múlva nyàri szünet. Jövõ hèten tavaszi szünet.
Mit tegyek? Tanàcstalan vagyok
7.osztàlyról van szó
Most már tényleg húzzátok ki a tanév végéig, de akkor megfontolandó az iskolaváltás. Nekünk költözések miatt volt, hogy egy évben a gyerekek 3 iskolán belül jártak. Az elsőben elvoltak, semmi gond, de a másodikban nem találták a közös hangot, barátnők se lettek, az osztályközösség sem volt jó. Aztán tovább mentünk, a következő suliban meg az első nap úgy jöttek haza, hogy barátnőik vannak, a gyerekek érdeklődőek voltak, egyből befogadták őket.
Úgyhogy érdemes végiggondolni, hogy a gyerekben van-e a hiba vagy a közösségben, hogy az előző suliban sikerült-e beilleszkednie, itt amúgy jó az osztályközösség(összejárnak, jó a kapcsolatuk egymással, stb) csak őt nem fogadták be, vagy eleve megosztott a társaság. Ha úgy gondolod, hogy nem a gyerekkel van a probléma mert más közösségekben nincs ilyen gond, akkor nézzetek más sulit és a következő tanévet kezdje ott.
Hát elég felháborító, hogy ő nem tehet róla, hogy a lány nem tudott beilleszkedni. Kérdés, hogy megtett e mindent érte! Persze már egy nagylányról van szó, akinek ott kellett hagynia a barátait, a régi életét, nagyon helyzet ez neki. De azért a tanárnak is meg kell tenni mindent hogy elősegítse a beilleszkedést! Nemtudom ez megvolt e! Illetve szerintem megvolt e. A lánnyal szoktál beszélgetni? Mit mond miért vannak ezek a dolgok? Vagy te mit látsz rajta?
Lehet nyáron egy tábor jó lenne neki ha lesz olyan, hátha. Talán ezt a két hónapot ki kéne húzni én is úgy gondolom és hátha a nyáron megérik kicsit és elfogadja hogy ez az élet és meg kell szokja. Vagy hátha rátalál valami osztálytársa a nyáron és összebarátkoznak. Keressetek neki az osztálytársakkal közös programot ha lesz ilyen a sulinak. Vagy nem muszáj osztálytárs, lehet egy közelben lakó gyerek is, vagy aki oda jár a suliba de más osztályba. Bárki aki szimpi neki.
Sajnos nagyon nehéz amikor a szülőnek mennie kell mert áthelyezik. És még örüljön, hogy megtarthatja az állását. Én úgy gondolom, hogy ezek a dolgok nagy törések a gyerekek életében, lehetnek akárhány évesek. Én soha nem hoznám a szülőt olyan helyzetbe a Magyar kormány helyében, hogy a gyerekét a munkája miatt kelljen kiszakítania a szülőnek a régi megszokott, jó közegből ahol jól érezte magát! Hiszen mindig azt mondják a gyereknek állandóság kell! Tudom az élet nem ilyen, de lehet ezen változtatni!
Sokat beszélgess a lánnyal, csináljatok közös programokat hátha megnyílik és rájössz milyen megoldást találj neki! Amúgy a tanulmányi eredménye is romlott? Vagy arra nincs hatással a suliváltás?
Mennyire költöztetek el messzire a régi helyről? Nem tud a régi barátokhoz talákozni, elutazni? Lehet az is oldaná a feszültséget benne. Vagy ha elhívod őket hozzátok és megleped a lányod. Bár lehet nem jó ötlet, mert felszakítasz benne dolgokat, hát nem tudom. De lehet jól esne neki. Te ismered a lányod! Illetve valahogy tapogasd ki mit szólna ehhez.
Ha semmikép sem javul a helyzet akkor aug-ban új sulit javaslok én is!
Addig is kívánom, hogy oldódjanak meg a dolgok!
Majd írj hogy mi lett, hogyan alakulnak a dolgok!
Addig is kitartás és a lánynak kívánok sok erőt, hogy túl legyen ezen a nehéz időszakon és minden jóra forduljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!