Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők! Hogyan mondjam el...

Szülők! Hogyan mondjam el anyámnak hogy utálok iskolába járni?

Figyelt kérdés
Új iskolába kerültem. Általános iskola 7.osztály. Heti 2x 7 óra, 2x 6 óra, 1x 5 óra. A tanárok kikészítenek lelkileg.
2014. febr. 27. 06:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha másik iskolába akarsz menni, akkor mond meg, hogy ezt nem szereted, máshova járnál. Keress előtte másik helyet azért, ami tetszene, de simán lehet, hogy azt sem fogod szeretni.
2014. febr. 27. 06:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az órák számán nincs mit hisztizni, az mindig meg van szabva... Nekem van olyan napom a hèten, mikor 5 órám van, de van olyan is, amikor 10. Konkrétan ez van... Nem tudunk vele mit csinálni. (Bár én már nem 7.es vagyok, de jobb ha minél előbb hozzászoksz... Ha az osztállyal van a bajod, azt mond anyukádnak. Ha jófej, megpróbál valamit tenni, de koránt sem biztos, hogy az iskolaváltás jó ötlet, főleg ha nemrég váltottál :/ az én anyámat sose érdekelte, hogy 8 évig cseszegettek általábos iskolában, de túléltem, és szerencsére jó helyre jöttem középsuliba. Azt a kicsit tobb mint 1 évet már ki lehet bírni féllábon is..
2014. febr. 27. 08:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Anyaként azt mondom (bár az én gyerekem még csak alsós), hogy szedd össze magadban, pontosan mi a gondod az iskolával kapcsolatban, mert ha csak azzal állsz a szüleid elé, hogy „utálod”, azon nehéz segíteni.

Mindig azt kérem a gyerekemtől, hogy fogalmazza meg minél részletesebben, mi bántja, és azt gondolom, ha kiderülne, hogy szemetek vele, akkor biztos, hogy lépnék.

Az általános suliundorral nem lehet mit csinálni, persze vannak, akiknek az alternatív iskolák jönnek be emiatt…

Miért kerültél új suliba egyébként? És mit jelent, hogy „kikészítenek lelkileg” a tanárok? Magasak az elvárásaik veled szemben (úgy érzed, túl sokat kell tanulnod), vagy szemétkednek veled?

2014. febr. 27. 13:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Attól függ... HA jó fej, simán. Összeszeded a gondolataidat, leültök, és megbeszélitek. Ha nem az, akkor szívás van :(

Az enyémet sem érdekelte, pedig mindig kérdezte. Ha megmondtam, mi van, akkor meg az van, hogy én választottam...

2014. febr. 27. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja, lemaradt, hogy magántanulói lehetőség is van gondolom.. ( bár az általánosban nem túl jó)

Ha te is olyan vagy, akinek mindenki beszól, félénk, visszahúzódó, magába forduló, akkor jó ötlet lehet...Meg persze, ha rendszeresen, lelkiismeretesen tanulsz, és esetleg magántanárhoz is el tudsz menni.

Én konkrétan gyomorgörccsel mentem suliba, már általánosban is... Mikor a sok hiányzás miatt a tanárok javasolták ( én hiába mondtam), év végén minden tantárgyból javítottam egy jegyet.. ( a suli pszihológus szerint mindenki ront, meg bukdácsol.. erre anyám közölte vele, hogy ellenkezőleg, én mindenből jobb lettem... )

2014. febr. 27. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Tanár vagyok. Elmondanád, mit értesz az alatt, hogy "a tanárok kikészítenek lelkileg"?

Ha tudsz konkrétumot mondani, talán tudnék segíteni.

2014. márc. 4. 11:11
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vàlaszokat!!!

Holnap mindenkèpp elmondom. Màr meg is terveztem hogyan. Szerintem màr kezd gyanakodni. Az angol tanàrnak mindig èn vagyok a rossz, a többiek a jòk. Mert új vagyok. Nincs osztàlyközössèg, sem osztàlyterem. Minden óràn máshol vagyunk.

2014. márc. 6. 22:35
 8/8 loket válasza:
Az, hogy sok az óra azzal nincs gond, nem baj az ha okosabb leszel. Ha tényleg nem szereted a sulit, egyet értek azzal hogy nem elég annyi hogy utálod, meg is kell azt indokolnod (igaz állításokkal).
2014. márc. 17. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!