Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tényleg igaz hogy az iskolások...

Tényleg igaz hogy az iskolásoknak kötelező 4 ig bent maradni?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdi a kisfiam a sulit ès nem akarom elhinni hogy mièrt kell őket ennyire már a kezdetektől leterhelni hiszen az annyi idő mint egy ember munkában 8 ora kicsi nagyon sok !!

Nincs erre valami kiút hogy mondjuk 2 kor elhozni szegènyt a suliból!! Már most tiszta ideg vagyok az egèsz iskolakezdèstől!!

2015. márc. 18. 21:10
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem mindenki azt nevel a gyerekébe, amit akar. Én is le vagyok pontozva meg mások is akik egyet értenek, pedig ha tetszik, ha nem, igenis sokaknak javára válik hogy otthon foglalkoznak velük. Ahogy már írtam, a férjem és a testvére is hazajárósak voltak. Ma mindketten sikeres diplomás emberek, sógorom doktorival ráadásul. Amikor nem voltam napközis, velem is rengeteget foglalkozott a nagymamám, nagyon jól tanultam. Ellenben a napköziben sokszor csak láttamozták a leckét, nem beszélve arról hogy voltak ott igazi "állat" kölkök, akikkel láthatóan nem sokat foglalkoztak a szülők. Na ilyenekkel viszont tele volt a napközi. 22 évesen még eléggé élénkek az emlékeim. Érdekes, a legjobb tanulók sosem voltak napközisek. Tényleg csak nagyon ritkán, ahol a szülők sehogy sem tudták megoldani másképp. Én is ezért voltam ott több évig. Amikor kis létszámú suliba jártam, szerettem. Felsőben már nem, mert az már csak az aberrált, viselkedni nem tudó kölykökről szólt. A maradék normális meg vitte haza a tanulni valót jobb híján, mert a tanár fegyelmezett. Pedig a város egyik legjobb iskolájába jártam. Mégis mindenhol vannak elnyomott, elhanyagolt gyerekek, akiknek a nap végére kell a figyelem. Ennyit arról hogy a nem napközis gyerekek a hülyék. Valaki írta feljebb ezt a baromságot. Én kifejezetten az ellenkezőjét tapasztaltam. Persze itt mindenki nagyon jó szülő, az ő gyereke imádja a napközit és vele ez elő sem fordulhat... :) Még jó hogy GYK - n mindenki azt ír amit csak akar, azt meg szintén tapasztalatból mondom, hogy sok szülőnek halvány lila fingja nincsen, milyen rosszaságokat csinál a gyereke egy - egy ilyen alkalommal, amikor ő meg van róla győződve hogy a csemete egy kisangyal és jól érzi magát.
2015. márc. 19. 17:44
 32/44 anonim ***** válasza:
65%
Persze, mert ha a kicsik miatt gondot okoz, hogy 4-kor hozza el a suliból, akkor a tanulás majd nem okoz gondot a kisebb gyerekek miatt.
2015. márc. 19. 20:08
 33/44 A kérdező kommentje:
30 válaszoló te nem tudom miről beszèlsz semmifèle iskolaotthonos izèről nem volt szó!!
2015. márc. 19. 22:40
 34/44 anonim ***** válasza:
16 válaszolonak a szakkörök adott esetben az iskolába vanak megtartva nálunk az összes szakkör az iskolában van.tanárok tartják kivève a sakk ahoz külsös tartja .
2015. márc. 20. 08:06
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Csináld azt amit jónak látsz,de ne pufogj hogy szar hogy 4ig

Ott kell lenie a gyereknek mert elèg sok gyerek marad ott 4ig.ès nem feltètlenül szar a napközi .

2015. márc. 20. 08:19
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Ès nehogyd azt hid hogy jobb lene nneki otthon tanulni mikor tesok nem hagyják zajonganak ,beszèlnek .

Nem ovoda lesz hanem iskola egy csomo kötelesègel ès szabályokal ,rád nèzve is .

2015. márc. 20. 08:22
 37/44 anonim ***** válasza:
95%

Ha nem iskolaotthonos a suli (ami ugye azt jelenti, hogy délután is vannak tanítási órák), akkor akár az utolsó óra után is elhozhatod, csak kell kérni év elején engedélyt.

Sok "okos" választ láttam. Napközi és napközi között óriási a különbség. Van, ahonnan még a táskát sem kell hazavinni elsőben, csak hétvégén, mert mindent megtanulnak, megcsinálnak a napköziben (amire esetleg nem maradt idő, átteszik másnapra, hogy otthon már ne terheljék a gyereket). És van olyan, ami szinte csak gyerekmegőrző, házi legyen meg, de hogy jó-e senki nem ellenőrzi.

Én magam nem voltam napközis, ettől eltekintve jó tanuló voltam. Van tanítói végzettségem, bár most mást csinálok. A gyerekem szintén most megy suliba, még nem tudom, napközis lesz-e, ha nem muszáj és a munkám mellett meg tudom oldani, akkor ebéd után hazaviszem.

A szülőknek is vannak jogai, elég csúnya lenne, ha nem élhetne vele. Kérdező, talán kár most eldönteni. Meglátjátok, mi lesz a kedvezőbb mindenki számára, milyen lesz a napközis tanító, stb... Nem muszáj ott hagynod délutánra, de még az is lehet, hogy mindenkinek az lesz a könnyebb megoldás, ha 4-ig szépen megírja a suliban a leckéit, otthon pedig marad idő játékra.

2015. márc. 22. 14:39
 38/44 anonim ***** válasza:
65%
Sziasztok! Van kiút az én lányom az elején napközis volt, de nem volt jó ( attól még máshol/másnak jó lehet). Nálunk így néz ki: 12.45-kor vége az utolsó órának, szünet, 2-3-ig napközi, 3-5 gyerekmegőrzés. Na ennek nem látom értelmét mivel sokszor csak láttam a hibás házira itthon pedig javítás. Aki megteheti miért ne vigye haza.
2015. márc. 23. 16:26
 39/44 anonim ***** válasza:
72%
Ez az egész iskolában ottfogós cirkusz a hátrányos helyzetű gyermekek miatt van. Hogy ők fejlődjenek az iskolában. Na itt jön a találós kérdés: akkor miért nem lehet csak a hátrányos helyzetű gyerekeket ottfogni a suliban? A családok többségében igenis JÓ HELYE VAN OTTHON a gyereknek. Ha csak a mélyszegénységben élőkre vonatkozna az egész napos iskola, abból hatalmas médiabotrány és közfelháborodás lenne (hogy milyen jogon különböztetik meg a gyerekeket). Így hát a kormány az összes gyereket ottfogja a suliban.
2015. márc. 23. 21:34
 40/44 anonim ***** válasza:
Utolsó, ne felejtsük el, hogy szerencsére a többségnek dolgoznak a szülei! Nincs minden családban nagymama!
2015. márc. 23. 21:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!