Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért nem szeret a mai fiatals...

Miért nem szeret a mai fiatalság iskolába járni?

Figyelt kérdés

2013. febr. 20. 06:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:

Ja, és egyéb dolgokkal kapcsolatban:

Nem csesznek le otthon maradt füzetért. De az sem érdekel senkit, hogy a zh-n nem tudsz bent lenni mert beteg vagy. Majd megírod a pótot, egy alkalom ugrott.

Egynél több alkalommal hiányzol egy gyakorlatról? Nem érdekel senkit, az sem, ha fekvőbeteg vagy. Ugrott a tárgy, majd felveszed következő alkalommal.

Még van egy csomó ilyen finomság.

Melyik is rosszabb?

2013. márc. 21. 22:06
 42/64 anonim ***** válasza:
ezért örülök hogy nálunk egyetemen az ilyet meg lehet beszélni ha betegség miatt hiányzol
2013. márc. 22. 22:13
 43/64 anonim ***** válasza:
82%

Valamokka: Jogos, amit írtál, de hadd egészítsem ki, bocs, amiért a sorrend nem ugyanaz.

-Kémia: Talán azért ahhoz, hogy ne öld meg magad klórgázzal, nem kell feltétlenül tudnod a kémiai egyensúlyi állapotban fellépő koncentrációs állandó képletét.

-Fizika: Ahhoz, hogy egy balesetet elkerülj, nem kell ismerned a termodinamika II. törvényét.

-Magyar: Én elég helyesen írok, pedig nem anyaországi vagyok, de nem látom, ehhez miért kell tudnom, melyek a zöngés és zöngétlen mássalhangzók, ajakkerekítéses és ajakréses magánhangzók. Ha én külföldön ötödikben ezt tanultam, nem is akarom tudni, mikor kezdik el az anaországban ezt.

-Matek: Kérlek, mondd csak el nekem, mikor is lesz szükségem arra, hogy fejből tudjam, mennyi 2^(2k-1) utolsó számjegye? Szintén öötödikes anyag, amivel rengeted tehetséges, logikusan gondolkodó diákkal, kamasszal, tanulóval, ahogy tetszik, megutáltatják a fenti tantárgyat, és végül már annyira érdektelenné válnak, hogy egy osztást nem tudnak elvégezni.

-Történelem. Jogos, nem kommentálom, igazad van.

-Biológia: Azonkívül, hogy kaptam rá egy jó jegyet, nem látoom értelmét megtanulni a 12 agyidegnek latinul és magyarul is, hetedikben. 9-12-ben már legyen, olyan a szokam, de szerintem jobban járnék, ha csak az orvosin kéne, csak annak aki odamegy. Én nem, akkor nem is hiszem, hogy sok lesz a hasznom.

-Ének: Egy ismerősöm rossz jegyet kapott, mert márc. 12-én azt mondta a zenetanárnőnek, talán illene pár szóban megemlékezni Cipő haláláról. A rossz jegy oka: Mi az, hogy megmondjuk a tanárnak, hogy hogy tartsa az óráját, és most különben is a trubadúr éneknél vagyunk, nem a könnyűzenénél. Rád bízom a döntést, idézem a havert, mondd meg te, jogos volt-e:

"Tanárnő, lenne egy kérésem. Tegnap halt meg Cipő. Igaz, nem tartozik az iskolai anyaghoz, de ő a magyar zene egy fontos képviselője volt. Ha ön úgy gondolja, pár szóban megemlékezhatnénk róla."

Véleményem szerint ez nem volt a tanár fikázása sem, csak egy javaslat. Várom válaszod, remélem, nem hiába.

2013. márc. 23. 08:01
 44/64 anonim ***** válasza:
100%

hát ja ha a tanárok nem lenneének annyira szakbarbárok és néha lehetne kicsit más témáról is beszélni+a pedagógusok tényleg nevelnének is és gondoskodnának a diákokról nem úgy mint alsóban de egy kicsit törődnének is velük talán többen szeretnének iskolába járni.

pl az egyik tanárom is ilyen kicsit sokat vár el de mégis szeretik ...

2013. márc. 23. 10:21
 45/64 anonim ***** válasza:
86%

Valamokka

Az én írsomra válaszoltál.

43-as válaszoló tökéletesen leírta amit mondtam volna.

És én nem az ún. alapművetségekre gondoltam meg a heylesírásra/bár azt mondjuk nem nagyon tanítják, inkább olvasással fejleszthető, és részben adottság is./

Szerintem viszont:

Fizika: vezetés közben senki sem a gimnáziumi fizika órákat idézi, és kezdi el számolgatni hogy ha egy 8 tonnás kamion 120-al száguld velem szembe mennyi időm van kitérni az útjából.

kémia:hát nem tudom ki milyen gyakran keveri ezt a kettőt, de általában szellőztetni is szokás felmosás után hogy a tisztítószer szag kiszálljon a lakásból.

Annak viszont tényleg nem látom értelmét hogy miért kell minden féle anyagi képletet, és számolásokat tudni fejből

Pl: hogy 20 g mészkő(CaCo3) hevítésekor hány g Cao és mekkora térfogatú standerd állapotú Co2 gáz keletkezik.

És ez még csak egy kis egyszerű feladatocska volt.

Töri: Jó a magyar történelmet tanuljuk de most az hogy

Kre 492-től 448-ig az összes csatát hadvezért, ellenséget és azt hogy Xerxész 200ezer fős hadsereggel indult neki a harcnak.Vagy éppen napra pontosan tudni mikor foglalták el a Bastille-t. Tényleg fontos? Nem hinném. Ettől még nekem nem lesz se munkám, se semmim.

Tesi: előírják hogy mit csináljunk, miért nem csinálhat mindenki azt amihez kedve van jó benne. Aki akar kosarazik, röpizik, focizik, tollasozik. Sport ez is az is. Pl:ha semmi kedve valakinek beleérni a 80km/h val érkező labdába ami leviszi a kezét vagy a 2 m magas háló előtt ugrálni de "ha nem ér bele senki fekvőtámasz" hát nagyon szuper.

És nem mindegyik tanár veszi figyelembe a hiányzást sem. "Old meg!" persze vannak rendesek is.

Ez tanár függő mint ahogy az egyik válaszoló is írta.

2013. márc. 23. 13:59
 46/64 anonim ***** válasza:

Oké, az a hatványok utolsó számjegyénak megkeresése nem egy értelmes dolog:D

Csak azt a részét akartam megcáfolni a dolgoknak, hogy "mindenféle értelmetlen dolgok"-ról beszéltetek. Ez így elég kisarkított nézőpont és azt sugallja, hogy kizárólag hülyeségeket próbálnak belétek verni, semmi hasznosat nem tanultok (szerintetek) a középsuliban.

A ti korotokban én is ezt éreztem, most 26 évesen már rájöttem, hogy eléggé sz'rban lennék, ha nem tanultam volna meg a dolgokat gimiben.

2013. márc. 25. 12:22
 47/64 anonim ***** válasza:
Valamokka, te meg mintha azt írtad volna, hogy minden egytől-egyig haszos, amit mondanak. Megegyezhetünk, hogy nem az, és van, ami fontos, van, ami nem. Örülök, hogy sikerült megértenünk egymást.
2013. márc. 25. 18:28
 48/64 anonim ***** válasza:
59%

Nem olvastam végig az előző válaszokat, tehát lehet, hogy előttem már írták.

Szóval azért, mert gyökerek és pl. sok kislány bevágja a hisztit, "mert ő úgyis szupermodell lesz."

2013. ápr. 10. 16:36
 49/64 anonim ***** válasza:
70%

hmm...

Alig van tanár aki tud is tanítani.

Hülyékkel vagyok körülvéve...én is rengeteg versenyre járok, ha az én tempómban haladnánk, már kész lenne az éves anyag!!

Sokszor előre tanulok mert nem tudok magammal mit kezdeni!

Szóval... 12/L

2013. ápr. 24. 19:21
 50/64 anonim válasza:
szerintem mondjuk lehet jobb lenne ha nem kellene enyi verset stb ránerőltetni mert annakk semmi haszna nem lessz.... de mondjuk ha normális lenne az iskola és egy tök jő baráti özösség jön létre ahol senki nem bunkó köcsög és kiközösítő akkor tök jó lenne a dolog de ez csak kevés helyen vagy és ezért utálnak vagyis legalábbis én mert vannak akik azt hiszik és ők a görög istenek de nem indenki ugyan olyan rangal bír de ők menőznek h mi van meg elnyomják a gyenkéket stb. de ezt kéne megszüntetni!!
2014. jan. 5. 17:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!