Miért nem szeret a mai fiatalság iskolába járni?
nem tudom bár én egyetemista vagyok gimiben én is nehéznek éreztem az anyagot,ott sok olyan tárgyat kell tanulni amit nem szeretsz és így sokkal nehezebb egyetemen meg azt tanulod jó esetben amit szeretsz és így a többel és kb úgy elbírsz.
Lehet írni ,hogy a gimi sokkal könnyebb 2 éve még én se tudtam milyen az egyetem és a gimi volt a viszonyítási alap,most persze visszamennék,de elbírok az egyetemmel is.
Am meg ez egy természetes folyamat hogy a kamasz ostobaságnak tartja az iskolát mert kötelező és elveszi az idejét a szintén fontos dolgokról pl . barátokról,családról+ ebben az életkorban a nöcési fáradtság meg a fejlődési folyamatok is megterhelik az embert.
24 eves vagyok. Én sem szerettem annyira suliba járni,tanulni se, de mégis muszáj volt. Megszolalt egy hang,higy "basszus tanuljál mert csütörtökön matek doga" Sok gyomorgörcsöt okozott ez a "hang" ... arról nem beszélve hogy iskoláb járás nem egy választhato opcio volt hanem.kotelességként lett belénk nevelve (2 testvérembe is) Rossz jegyert sem kaptunk soha verést (elso kettesemet matekbol kaptam gimol,amugy 4-es tanulo.voltam,batyam volt 2-3s tanulo).Szóban fegyelmeztek.hogy "tanulhattunk volna többet..." vagy anyám leült velem matekozni mikor már látta hogy lelki problémát vált ki belőlem.
A kérdésedre pedig választ ad a VIVA televizio csatorna és a napiszar.com honlap.
#33-as, igazad van. Sajnos ez egy rossz beidegződés, valamiért amióta ezt a szót ismerem, sokszor írom le ly-nal. Próbálok rá figyelni, de a roszat nehezebb kijavítani:)
Ettől függetlenül a helyesírásommal nincs gond, szinte hibátlanul szerkesztek meg akármilyen szöveget. De ha feltétlenül hibát akarunk keresni a másikban, akkor mondhatnám, neked a szövegértéssel van gondod. Honnan tudod, hogy még mindig egyetemista vagyok?:) Csak annyit írtam, hogy egyetemen volt ilyen tárgyam.
Látod, 1-1. A mondást pedig szerintem ismered a szálkáról és a gerendáról...
Én felnőtt vagyok és jó sok év után most kell megint iskolába járnom ( a papír miatt több lesz a fizum) ,és szomorúan konstatálom,hogy még mindig nem szeretek iskolába járni :D Pont azért,amiért a gimit,a szakképzőt sem szerettem (az általánossal még nem volt gondom) . Baromi unalmas,egész nap ülök és nézek ki a fejemből,leírom amit a tanár mond.. ha van is egy-két érdekesebb rész,csak néhány percig tart. Olyan ,mint egy börtön. Ja és mostmár egy valag pénzt is kell fizetni,erre a nagy semmire,elmegy vele az egész hétvégém,amikor pihenhetnék.
Itthon is kell (kéne) vele foglalkozni,miközben a munkahelyemen pörgés van,hamar elmegy az idő,hazajövök és másnap reggelig semmi dolgom,azt csinálok amit akarok,és még pénzt is adnak érte.
Hát,én ezért nem szeretek főleg,mert unalmas ülni és bámulni a táblát. A szakképző is 2 éves volt,második év gyakorlat,sitty sutty elment,élbveztem is ,jó is volt,tanultam is.Első évben aludni meg enni jártam be ,és utazással együtt reggel 6 től este 8 ig elment az egész napom ezzel a haszontalan semmittevéssel.
"Itthon is kell (kéne) vele foglalkozni,miközben a munkahelyemen pörgés van,hamar elmegy az idő,hazajövök és másnap reggelig semmi dolgom,azt csinálok amit akarok,és még pénzt is adnak érte. "
Utolsó válaszoló tökéletesen leírta!
A fent idézett szöveg tökéletesen bemutatja a lényeget, és persze a többi általa írt gondolat is.
28.-as válaszoló:
Vagyis idézem:
"A másik panaszkodós, akivel a tanár "merészel" 1-2 oldalt íratni órán. Esetleg megmasszírozzam a kicsi kacsódat, vagy túl fogod élni magadtól is?:)
Nekem volt olyan tárgyam egyetemen, amin vetítés hiányában 3 óra alatt átlagosan 16-20 A4-es oldalt jegyzeteltünk. Millió molekulát rajzoltunk le. Az sem egy leányálom ám, pedig az ugye már az érdeklődési körnek megfelelő tárgy volt. Szóval valamit azért még neked, a szent diáknak is fáradoznia kell azért, hogy megtanulja az anyagot. Az élet pedig mindenkinek nehéz, de nektek még mindig könnyebb: kajáról, lakhatásról nem kell gondoskodnotok, hétvégén elmehettek kikapcsolódni, stb."
Ezt te választottad, senki sem kényszerített rá.
Viszont ott nem érdekel senkit hogy hoppá otthon maradt a füzet, vagy könyv amiért 2-3 alkalom után bevágnak egy karót, ami lehúzza a francba az átlagodat, aminek a javításáért napokat, éjszakákat vagy éppen heteket gürcöltél.
Vagy nem csesznek le azért hogy nem magoltál be egy adag olyan dolgot ami nem is tartozott a tananyaghoz hanem szorgalmi szerűség volt, miközben az nap volt még regiment más fontos órád is.
Egyetemen legalább szakírányba mész, és hasznosítani is tudod jó esetben amit ott tanulsz.
Gimnáziumban viszont mindenféle értelmetlen, az éltehez teljesen felesleges dolgokat akarnak belédverni.
Az egyetem sokkal nehezebb mint a gimnázium, ez tény, de legalább van motiváció, és mint mát írtam jóesetben haszna is.
Ezt nem cáfolhatod.
Mindenféle értelmetlen, az élethez felesleges dolgokon mit értesz?
Tehát akkor felesleges a
- Magyar nyelv és irodalom. Igazad van, minek is kell tudni normálisan szóban és írásban megnyilvánulni az életben?
- Történelem. Nyilván tök jól el lehet boldogulni majd később egy multinacionális környezetben, ha fogalmad nincsen egy más országból jövő ember történelmi hátteréről leglább nagyon nagy vonalakban. (pl egy amerikai fekete bőrű üzletfél egyáltalán nem fog sarkon fordulni, ha a tudatlanságod miatt valahogy szóba hozod a bőre színét, vagy ondjuk rabszolgaságról kezdesz beszélni vele.)
- Matematika. Soha, egyetlen számmal sem fogsz találkozni a gimnázium után, logikusan sem kell majd tudnod gondolkodni 18 év felett, ez sem kell tehát
- Fizika. Minek ismerni az általános törvényszerűségeket, hiszen így akár egy autóbaleset is elkerülhető. Ha legalább körülbelül tisztában van valaki a dolgokkal, esetleg nem megy bele kétes kimenetelű helyzetekbe. De igazad van, mit számít egy (vagy több) emberélet?
- Kémia. Minden évben meghal legalább egy-két ember klórgáz mérgezésben (és ezek csak azok az esetek, amik a TV-be bekerülnek) Az ok: egyszerre használtak hypo-t (fertőtlenítésre) és sósavat. Nem azt mondom, hogy fejből le kellene tudnia írni mindenkinek a nátrium-hipoklorit és a hidrogén-klorid reakciójának egyenletét. De nincs az a kémiatanár, aki nem mondja el, hogy ne öntsük össze a hipót meg a háztartási sósavat, mert klórgáz keletkezik, ami bizony igen mérgező. De ez szerintem egy igen hasznos, és egész életedben alkalmazandó tudás.
- Biológia sem kell. Minek megtanulni, hogyan működik a szervezetünk, ami szexuális szempontból igen hasznos lehet, ha például védekezésről van szó.
Ezek mind csak egy-egy példák, de sorolhatnék még párat, amiről nem is gondolnád, hogy "jé, ez még középsuliból ragadt meg". Mind-mind hasznos információk, gyakorlati szereppel. Igaz ez az összes többi tárgyra, a rajzot, művtörit, éneket sem kihagyva, a művészeti tárgyak is fontosak.
Még mindig azt gondolod, hogy felesleges dolgokat tanítanak neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!