Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért nem szeret a mai fiatals...

Miért nem szeret a mai fiatalság iskolába járni?

Figyelt kérdés

2013. febr. 20. 06:27
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
81%

Én idén vagyok 2.-os a gimiben. Tavaly rühelltem a sulit, az egészet a pokolba kívántam, de idén valahogy belefáradtam az utálkozásba, és mára már kifejezetten szeretem a sulit, és büszke is vagyok rá, hogy ide járhatok! Nem tudom, máshol tényleg olyan rosszak-e a tanárok, de én egy kivételével az összes tanáromat kedvelem, mert vevők a humorra, az órák jó hangulatban telnek annak ellenére, hogy az anyagot is jól leadják. :) Az az egy kivétel sajnos olyan, akivel a legtöbb órám van... nem túl szerencsés, de örülök, hogy legalább csak 1 van belőle. :D Az osztálytársaimat is kedvelem, nagyon jó szokott lenni a hangulat, jól megvagyunk. :) És mostanában a tanulást is kezdem komolyan venni, órákon rendesen figyelek, és habár nem mindig könnyű, de amikor látom, hogy sorra kapom az ötösöket, új lendületet ad a további tanuláshoz! :)

16L

2013. febr. 20. 15:09
 12/64 anonim ***** válasza:
95%

Mondjuk talán azért mert sok òrán 1-2oldal anyagot leíratnak ami mellé még házinkak feladnak kijegyzetelni még egy oldal tömény érthetetlen vackot.Reggeltől egyig bent kell ülni olyan òrákon amik egy csöppet sem érdekelnek sőt még szükséged se lesz rá a jövőben kivétel az a 3-4 ami érettségi+az az1-2 ami tényleg érdekel és ami irányba tovább szeretnél menni, de azért még szívsz vele éveket el veszi az idődet pl attól ami tényleg hasznos és ezt kell csinálnod kicsi 6-7 éves kprodtól(ekkor még szerethető) egészen 18 majd húsz éves korodog és pár év phuff... Elszált a fiatalságod. Na ezért utálják rengetegen a sulit; mert egyrésze totál felesleges elveszi az időd pl családi baráti stb programoktól reggel majd elalszol oldalakat írsz majd hulla fáradtam megfuttatnak még tesin; haza mész és folytathatod amit abbahagytál, tanulhtsz több oldalnyi vackot írhatod a házit, majd éjszaka lesz és kezdhetsz mindent előlről.

Közben meg majd megszakadsz a 2tonnás táskától és mire hazaérsz vele mindened zsibbad.

Na ezért!!! Mondja valaki hogy nem elég az indok!

Az első válaszoló meg aki egyetértett vele menjenek oda ahová gondolom!!!

2013. febr. 20. 17:10
 13/64 anonim ***** válasza:
100%

Itt vannak az okok:

A közismeretet gyűlölöm, műszaki beállítottságú vagyok. A szakmai órák érdekelnének, ha rendesen meg lennének tartva és olyat tanítanának, aminek van jövője. De mivel ez nem így van, utálom az egészet. :(

2013. febr. 20. 17:29
 14/64 anonim válasza:
87%
15 vagyok,igaz,nem Magyarországon élek hanem Hollandiában,a nyelv miatt parásabb,de kifejezetten imádok suliba lenni.. jó tanuló is vagyok,és marad időm magamra,sportra,barátaimra,pasimra,családomra. :)
2013. febr. 20. 18:20
 15/64 anonim ***** válasza:
100%

14. Hogy csinálod.

Hogy néz ki egy napod?

2013. febr. 20. 18:31
 16/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudom tökmagként szerettem iskolába járni...2 hétig.Ma meg már lábamnál fogva hajítanak az iskolába mert önszándékból inkább elalszom.Miért?

Osztályközösség:érdektelen flegma kölykök hat (vagy több) órán keresztül akik csak melegedni jönnek?Oh és persze a fönt említett jogok...ezekkel csak ezek a szellemi környezet szennyezők dobálóznak ha rájuk szólnak.

A tanerő(lehet őket egyáltalán így szólítani?):idegileg roncs emberek sírnak elszenvedett sérelmeiken...igen ha meg tanítanak azt unalmasan teszik abban az öt fennmaradó percben (közben leírsz hat oldalt mert hát otthon úgy is megtanulod)

Maguk az órák: lényegében túlkomplikáltan tanítanak a gyengébb elméjű társainknak (akik kilépve az ajtón elfelejtik) ezt unalmasan szürkén teszik meg.

Persze külön kiemelem hogy mindig vannak kivételek de igenis általánosítva kell beszélni hisz maga a fiatalság is objektív.

2013. febr. 20. 19:09
 17/64 anonim ***** válasza:
88%

Általánosban szerettem a sulit,annak ellenére,hogy tényleg sok volt a hülye(de hát istenem.ennek ellenére is a barátaim),az idegroncs tanáraimmal együtt is,akik késtek óráról,majd 10 percig azért ordibáltak velünk,hogy miért nem tudunk sorban állni,és hogy már megint eltelt 15 perc az órából,MIATTUNK(??). Mindent alapfokon tanultunk,ami pont elég az általános műveltséghez,kémia órán is az életben hasznosítható dolgokat tanultunk,nem pedig izotópokat számoltunk,ami az életben nem fog kelleni.Fizikaórákon megértettük a mechanikát,a villamosságot,nem pedig a "nagyon hasznos" centripetális gyorsulásról.

A gimit viszont utálom,annak ellenére,hogy itt mindenki okos,és mindenkinek van sikerélménye.Az a legrosszabb benne,hogy hazamegyek a 8. órám után(ami kb. egy műszakot jelentene,ha dolgoznék),az agyam le van zsibbadva,hirtelen azt sem tudom,hogy 3*7 mennyi,+ fizikailag is elfáradok a mindennapos tesitől.De nem lazítok,ugyan már..TANULOK!Még vagy 2 órát.Utána beszélek a barátaimmal facebookon(találkozni ugye már nincs idő,mert már este fél hét van .és még se nem fürödtem,se nem vacsoráztam+ holnap suli),kajálok,fürdök,megnézem a barátok köztöt,és ALSZOK.Ha kiszámoljuk kb. 19 órát elvesztek az életemből minden hétköznap(8 óra alvás,8 óra suli,2 óra otthoni tanulás , + egy óra,mire felöltözök,odaérek a suliba,meg hazaérek)Nem a mai fiatalok nem szeretik a sulit,a gyerekek sosem szerették.Mint ahogy a felnőttek sem szeretik a munkájukat.Kivéve az,aki azzal keresi a kenyerét,amit szeret csinálni,munka közben jól érzi magát,tehát nem gondol közben arra,hogy x órát veszít el az életéből ma is.

2013. febr. 20. 20:17
 18/64 anonim válasza:
89%
15. Nem nehézkes.. oda figyelek az időmre,nem felesleges dolgokra pazarolom. Hogy néz ki egy napom?! Mindig más. Reggel felkelek,suli,barátnőimmel egy suliba járunk,tehát igy a 'pletykálkodást' nem nehéz megoldani,heti 1x-2x elmegyek velük a városbamkávézóba,parkba,stb,ahova szokás,2:50 ig van minden nap órám,hétköznap szintén 1x-2x szoktam barátommal találkozni,hétvégén pedig hol én alszok nála,vagy ő nálam,de ez nem minden hétvégén van igy. Családdal minden hétvégén 1 nap az ami szent,és együtt töltjük.Visszatérve,haza érek olyan 6 fele,nem mindennap de heti 3x-4x eljárok egy fél-1 órára futni,haza érek,megfürdök,fel vagyok töltődve és tanulok kb 1 órát.:)11 fele alvás.. természetesen akik fontosak azokkal telefonon is tartom a kapcsolatot :) igy csinálom. :)
2013. febr. 20. 20:46
 19/64 anonim ***** válasza:
53%

1. és 4.: Menjetek a p*csába nagyképű majmok.

Megnézném mit szolnátok ha nektek kéne ezt mindennap végig csinálni.

Bezzeg itt nagy szátok! Idioták!!!

2013. febr. 21. 16:39
 20/64 anonim ***** válasza:

19: Bár nem mondom, hogy nem értek veled egyet(15 vagyok), azért nem kell ilyen hangnemben szólni. Hadd írjam át azt, amit mondott, szebb nyelvezetre. Ha valahol úgy látjátok, ez nem olyan, amilyennek ti tudjátok, úgy elnézést, erdélyi vagyok, de tudomásom szerint hasonlít a két oktatási rendszer.

Nagyapám most nemrég mesélte, hogy ők mindig 8-tól 1-ig voltak, néha 2-ig(nálunk 50p-esek az órák, 10 p-esek a szünetek, nem tudom, ott hogy van). Én heti 3-szor járok be 7-re, és első félévben volt, hogy 7-től 3-ig ültem, most 8-tól 4-ig. elismerem, egy dolgozó munkás is ennyit dolgozik, de én még napi min. 1h-t kell tanuljak, de ez a jobbik eset, nehezebb napok előtt van, hogy 3 órát is ott ülök az íróasztalomnál, és azért elég jó tanuló vagyok(10-es skálán 9,7 volt az első félévi átlagom, és nem erőltettem magam halálra, persze, dolgoztam).

Másik, ami jellemző, úgy tudom, az anyaországi rendszerre is. A tananyag nem logikus. Én most 9.-es vagyok. Fizikatanárunk jó, de imád bukójegyeket osztogatni(10-es skálán 4-esig azok). Ennek ellenére látszott az arcán a sajnálkozás, mikor ezt mondta: "A gyorsulás a sebesség idő szerinti deriváltja". És jogos volt a sajnálat, mert olyant kellett mondjon, amit nincs ahogy felfogjunk, a deriválást 11-ben vesszük.

Elmondanék egy 5.-es sztorit is, a matekkel kapcsolatban. Első félévben minden diák rémálma a hatványozás, a legjobbaké is. Egyik leckénk, számok hatványának utolsó számjegyét kiszánolni. Íme, a képlet:

u[4^(4k+1)]=4

Ijesztően hangzik, és nincs is értelme, mi? És ezt nyomatják 5.-ben, és úgy tudom, az anyaországban sem jobb.

Találtam valami olvasnivalót, érdekelhet:

[link]

A kérdésre válaszolva, azért, mert nagyok az elvárások, messze túl nagyok, nincsen elég sikerélmény, és mert a tanítás a tanterv és tanárok miatt nem megfelelő.

2013. febr. 21. 18:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!