Másnak is hisztizik a gyereke ha tanulni kell?
Már nagyon unom, hogy minden este szenvedés van. Ordítozás és hiszti, mert gyakorolni kell az olvasást.
Reggel elmegyünk 7-kor, délután 16:50-re érek a gyerekért, és kb 17:20 körül vagyunk otthon. Egy kicsit játszik, majd tanulás, gyakorlás. De ebből kb egy óra hossza hiszti előtte...majd vacsi, fürdés és alvás.
Másnál is így megy ez?
Még fél év sem telt el, de már teljesen roncs vagyok ettől idegrendszerileg.
Elsős, nekik nem nagyon kell!
Mondom megint, 2 ének, 5 tesi, 3-4 technika és rajz órájuk van, ezen felül esznek 4x és van nagyszünetük. Olvasás és írás van, ami játékos, az írás ilyenkor nem különbözik a rajzolástól, vonalakat húznak jelentés nélkül! Matekon meg pláne! A magyar első osztálynál minden gyerek többre képes 7 évesen, alig tanulnak valamit. Kb a preschoolnak felel meg, az írott betűkből is csak a kicsiket veszik és meixneres rajzolós mesékkel ismerkednek a betűkkel. Hadd ne mondjam hogy hány éves védőnői vizsgálaton kérik, hogy tudjanak 10ig számolni..
ELSŐBEN, főleg ilyenkor kb semmit sem kérnek tőlük és játék az egész napjuk.
Ez nincs így. 1 ének órájuk volt, 5 tesi, igen,de ott sem szabadjáték van, 1 technika és 1 rajz, tízórai,ebéd van, uzsit hazahoztál,nem volt rá idő.
Novemberben már bőven összeolvastak, amihez társult 1-1 oldal írás is 1 betű,1 szám. Minden nap közel 1 órát tanultunk a gyerekeimmel elsőben.
Nem tudom honnan veszed ezeket a butaságokat,amiket leirsz,de egyáltalán nem fedik a valóságot.
Első kezdete óta tanulunk szinte minden nap itthon is. Most másodikos. Rávenni nagyon nehéz, hiszti is van....
Hiába volt napköziben, nem volt kész a házija.
Ő sni-s, figyelem zavaros, súlyos tanulási nehézségekkel, és magatartás zavaros is.
Ám ha valami jól ment neki, nem gyakoroltuk. És a péntek szabad volt.
Októberig csak írás előkészítés van. Mostanra egy-két betűt kéne még csak tudni. Igen, azt elvárják, hogy minden nap gyakorold. De csak pár sor, pl. olvassa össze: ek, el, em stb.
Elvileg ha a suliban már gyakorolták, ennek nem kéne gondot okozni. Okoz gondot, vagy csak nem szeretne nekiállni?
Ha nem okoz gondot, én is hagynám, elolvasták a suliban, elolvasták a napiban, már csak tudja. Ha viszont azért hárít, mert gondot jelent, akkor lehet, hogy van valami tanulási zavar.
Tanítónőn is sok múlik, mi az a sok tanulnivaló? Elvileg annyit adnak, amit a napiban simán meg tudnak csinálni. Ha nincs kész, és otthonra marad, akkor megint: vagy túltolja a tanítónő, vagy a gyerekkel van valami gond.
Többi gyereknek megy? Ők csinálják? Többi szülő nem panaszkodik?
A lányommal minden nap 5-kor itthon álltunk neki a tanulásnak, semmi nem volt kész. Kérdeztem az iskolában mi történik a napköziben. Hát, a tanítónő nem tehet róla, hogy a gyerek neki sem áll, csak nézelődik. Délután kettőkor? Aztán meg este 6-kor én küzdjek vele? Elvittem kivizsgálásra a gyereket, kiderült, hogy figyelemzavaros. Utána viszont váltottunk sulit, azóta nem sok gondom volt vele.
A fiam meg soha nem hozta haza a leckét, mindent megcsináltak bent. A gyakorlás az persze más téma, azt elsőben, másodikban kell csinálni.
Utána meg gyerekfüggő. Van amelyiknek van feladattudata, és csinálja egyedül a tanulnivalót, van amelyik meg nem hajlandó. Nem nevelés kérdése, akármennyire is szeretik ezt hangoztatni. Sajnos nem a szülőn múlik.
32es, nyelvet is tanulnak?;)
A nem versenyistállós sulikban így van az órarend, ez az általános. Az erősebb iskolák ettől eltérhetnek(szabadon választható órákkal), a mijeink szrok voltak erősségben, pedig inkább járattam volna oda, ahol plusz rajz, technika ének helyett angol van. A két ének viszont kötelező, még negyedikben is az általános tanterv szerint.
Felőlem írhat ide valaki elit áltsuliból, mint a városligeti, vagy bármelyik kéttannyelvűből, nyilván nem az lesz a tanmenet, ha nyelvet is tanul, mintha nem tanulna semmit, csak amit általánosan kötelező. Ilyenkor a legkevésbé terhelt tanárra(technika) terhelik a plusz órákat.
Bár normál tesije lett volna a gyerekemnek, 3 suliból háromnál szabad játéka van, minimális futással/10 perc gimnasztikával. Ebben a mostaniban legalább hetente kétszer van valami más is pár percben, most épp labdavezetés. Előzőben sosem kaptak labdát se egyesével, se párokban.
32es vagyok, heti 1 angol órájuk volt. 3.-4.ben valóban 2 ének van, de bejön a környezet is.
Ez nem Városligeti elitt iskola, nagyon nem, szimpla vidéki,lakótelepi körzetes iskola.
34-es: na, ezért mi ki is vettük azzel a lendülettel napköziből két hónap után a gyereket, semmi se volt kész, az íráskép kuka, de a panaszáradat az jött, hatvanhat sírós fej egy héten. Szerencsére nem volt gond, hogy itthon legyek, így mindennap órák után kopogtattam az ajtón, vittem haza, leckét és taulást otthon intéztük. Úgy voltam vele, a lehető legminimáliabbat legyen bent, semmi értelme nem volt a napközinek. Legalábbi a nálunk így volt. Megírtuk a leckét, és mindig rendeltem gyakorló könyveket, azokat használtuk. 5 óráig be is fejeztük az egészet.
Én megértem, hogy egy alsós gyerek már este hatkor nem akar olvasni, számolni. És a még járjon sportra is. Ezért írtam, hogy szerinem hétvégén kell gyakorolni, meg a hétre készülni, és hétköznap csak a lecke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!