Másnak is hisztizik a gyereke ha tanulni kell?
Már nagyon unom, hogy minden este szenvedés van. Ordítozás és hiszti, mert gyakorolni kell az olvasást.
Reggel elmegyünk 7-kor, délután 16:50-re érek a gyerekért, és kb 17:20 körül vagyunk otthon. Egy kicsit játszik, majd tanulás, gyakorlás. De ebből kb egy óra hossza hiszti előtte...majd vacsi, fürdés és alvás.
Másnál is így megy ez?
Még fél év sem telt el, de már teljesen roncs vagyok ettől idegrendszerileg.
Koncentrálnia kell a szabályokra és 15-20 másik gyerekre.
7 évesen már nem munka az, ami az oviban volt, illetve 2-3 éves kora óta alkalmazkodik közösségi szabályokhoz. Ez már rutin, ahogy járnia sem megterhelő már úgy, mint 1 évesen volt!
Illetve 4 éves kortól legkésőbb olyan mérhetetlen szociális igényük van kortársaik iránt, hogy inkább azt bírják nehezen, ha el vannak szakítva társaiktól. Az enyém iszonyú szociális és nagy társaságigényű volt már 2 évesen, de a legtöbb gyerek így volt vele.
A legtöbb gyerek szeret és akar oviba járni, ott aludni, játszani az udvaron, alkotni, énekelni, és nem jelent nekik terhet szabályokhoz alkalmazkodni, mert már évekkel korábban elsajátították és vágynak is szabályokra. Annyira, hogy önálló szabályokat is hoznak maguknak saját kis kitalált játékaikhoz és szívesen követik is a mások által kitalált szabályokat(fogócska, hajtogatás, kidobós, éneklés, vízfesték. Ez nem teher nekik, hanem szükséglet, igényük van új ismeretek elsajátítására és új szabályok megismerésére! Még maguknak is kitalálnak!
Ne keverd a 3 éveseket az alsósokkal!!
#21 te szerintem csak tankönyvben láttál gyereket, meg óvodát és iskolát is.
De nagyon fárasztja a felnőttet is,ha 30an vannak körülötte, pihenésképpen meg 200an, és nem ,4 évesen még nincs hatalmas igényük a többi gyerekre, az majd kamaszkorban jön. A gyerekek nagyrésze soha nem menne ilyen intézményekbe, iskolába se és oviba se.
Akkor mondd meg a tanítónak, hogy olvassanak 16:50-ig a napköziben. Férjen már bele! Mi a sz@rt csinálnak addig? Én is csak hétvégén olvastatnám.
(Egy volt tanító)
Én iskolában dolgozom;)
A felnőtteket nem a több ember és a szórakoztatás fárasztja, hanem a felügyelet és a folyamatosan figyelem, többször elmagyarázni dolgokat, szajkózni ugyanazt és szétválasztani a verekedőket, kezelni a konfliktusokat. A legtöbb embernek nincs baja társaival. A gyerekeknek alig kell figyelni, hisz a legtöbb óra játék, a többi meg tényleg játék.
Ne viccelj, a gyereknek alig kell figyelni az iskolában?
Édes Istenem, hát ennyire fogalmatlanok a mai emberek? Hát már hogyne kéne figyelnie. A legtöbb felnőtt egy írásbeli osztást nem tudna megcsinálni,de a gyerek persze lazázik egész nap.
#27! Szerintem takarítónőként te inkább ne nyilatkozz!
Egyre rosszabb a helyzet, sajnos, mind alsóban, felsőben pedig már-már tragikus. Ha ilyen későn értek haza, csak a leckéjét nézd át, ne olvastasd, ha fáradt. Hétvégén viszont, szoktasd rá, mindkét nap tanul. Pl lehet szombat magyaros nap, vasárnap matekos. Még elsőben elég ennyi.
Viszont, tapasztalatból mondom, a szépírásra figyeljél nála, szóval írjon is, amiket tanulnak. Azt vedd szigorúan. Nálunk leszarta a tanár, hogy milyen a külalak, most is már, hogy hetedikes, nem tud gyorsan, de szépen írni, és folyamatosan. Szóval hétvégén írjon, olvasson, tudja, hogy mit olvasott, az fontos, szövegértés.
Majd matek is menjen, következő nap. Így meg fogja szokni a hétvégi tanulást, ezzel szemben nem lesz vérizzadás hétköznap. Elég a lecke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!