Van még valakinek olyan gyereke, aki naphosszat hisztizik?
Komolyan nem tudom már, mit csináljak. Reggeltől estig csak a hiszti, állandóan, folyamatosan és megállás nélkül. Már a saját dolgaimat sem csinálhatom, mert üvöltözik velem, hogy én azt bizony nem csinálom. Nem mintha annyi mindent csináltam volna eddig is mellette a 3 év alatt. Nekem ez most már kicsit sok. Mindig válaszkészen neveltem, nem hagytam sírni, ez lehet a gond? Aztán ahogy súlyosbodott, úgy próbáltam a babusgatást, a válasszon kettő közül módszert, később pedig már a ráhagyást, sírni hagyást (így majdnem 3 évesen) és csattant már el pofon is, mert ki tud készíteni.
Néha egy teljes csődtömegnek érzem magam.
Ferjeddel is ilyen?
Es nagyszulokkel?
Ovodarol beszelgettetek mar? Orommel varja, vagy nem akar menni?
Szobatisztasagra szoktatas gond nelkul lezajlott?
Nem tudom én nem vittem a gyerekeimet de nagyon dicsérik, és olyasmikre mutattak rá a gyerekekkel kapcsolatban amire nem is gondolna az ember. És mindenki azt mondta sokat segítettek.
Van nevelési tanácsadó-akik nem tudom milyen néven futnak épp most, és egyébiránt mást sem róluk, de én velük kezdenék, egy telefont megér a dolog, megkérdezed ők tudnak e bármiben is segíteni. Náluk is van sok fejlesztés, pszichiológus stb...
Ha ők nem tudnak segíteni, akkor tuti tudnak mondani valakit, hogy hova fordulj.
Vidd ki többet levegőre, figyelj ra most egy picit többet.
A fiammal most vagyunk túl egy ilyen hisztis 2-3 heten, nagynehezen rajottem hogy csak tobb figyelem kell neki, azért ment a hiszti stb.
Rajzoltunk, autoztunk, bicajoztunk, jatszotereztunk, sutottunk stb , a házimunkát akkor csinaltam meg amikor aludt, nem érdekelt ha napközben nem lett pl elmosogatva
Jó lenne tudni, hogy hogyan telik egy napja, milyen programok/zevékenységek vannak a kis életében. Ez leírva konkrétum nélkül egyszerű dackorszak. Ezt pedig több türelemmel és közös együtt töltött idővel tudod elfogadhatóvá tenni. Elmentek játszótérre, bicajozni, motorozni stb. aztán hagyod mesét nézni és csinálod addig a saját dolgaidat. Délután alszik vagy csendes pihenő alatt szintén. Aztán megint együtt vagytok pl rajzoltok, legóztok stb... És utána hagyod, hogy picit magában eljátszon, adfig békén hagy.
Nálunk is volt hasonló hisztis időszak, de ezeknek mindig egy picit több megértés volt a kulcsa. Ha elég figyelem éri őt, akkor meg fog szűnni az értelmetlennek tűnő hiszti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!