Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Angolból hogyan segítitek a...

Angolból hogyan segítitek a gyereket? Tanár nem az az elmagyarázós fajta.

Figyelt kérdés
Magántanárt nem tudunk fizetni.
nov. 21. 02:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát sajnos elég sok hidegzuhany fog még érni Téged a jövőben - mert pl egy felvételire középsuliba semelyik tanár nem fogja felkészíteni (mindegy h 8, 6 vagy sima gimibe megy). Ráadásul arra még te sem fogod tudni egyedül.

A nagylányom érettségi évében van és a magyartanáruk pl annyival intézi el a dolgot, hogy "ezt már tudnotok kéne". És ennyi. Magyarból.

Ne legyenek illúzióid, egy sikeres gyerekhez szükséges, hogy a szülő is foglalkozzon vele, tanuljon vele, segítse. Sajnos ez a magyar helyzet.

nov. 21. 12:21
 12/16 A kérdező kommentje:
Szakmát akar tanulni, nem gimibe megy.
nov. 21. 12:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, lehet, hogy ha a gyerekem tehetségesebb lenne angolból (matekból, bármiből), akkor segítség nélkül is megértené, megtanulná. De nem az, ezért én segítek neki.

Szidhatod a tanárokat, de adott idő alatt adott tananyagot kell megtanítaniuk sok esetben alulmotivált, fegyelmezetlen gyerekekkel. A hatékonyságuk is ennek megfelelő. Ezzel együtt természetesen vannak nem a tanári pályára való tanárok, ezt sem vitatom. Mint ahogy a kőművesek vagy éppen az orvosok között is. Egy tökéletes világban persze nem kéne, hogy legyen ilyen, de a magyar valóság nagyon messze van a tökéletes világtól.

nov. 21. 12:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Biztos nagyon tehetetlennek és dühösnek érzed magad, hogy a tanár nem tanítja meg teljesen az anyagot. Én is mostanában szembesültem vele az egyik tantárgyból, hogy nem fogja tudni mindig megtanulni a leckét egyedül a gyerek. Nemrég feladtak egy csomó oldalt egy könyvből, hogy olvasson el belőle nem tudom már mennyi fejezetet hétvégén, tele volt angol szavakkal, meg szerintwm még a szintjüknek nem a legmegfelelőbb hosszúságú, bonyolultabb mondatokkal, és mégcsak most kezdtek szeptemberben angolul tanulni.

Dolgozunk mindketten a férjemmel, van még egy gyerek, ígyis fáradtak vagyunk, de vettem egy nagy levegőt, és segítettem neki. Hamarosan még több ilyen várható, ahogy egyre magasabb osztályba lépnek, kezdek felkészülni rá, de attól még örülni nem örülök én sem neki.

Amit az egyik válaszoló írt a chatgpt-ről az nagyon jó ötlet, ott egyébként a rossz érzésedet is megoszthatod, és arra is tök jókat szokott mondani, szóval akár ezt a kérdést is felteheted. Ahogy nézem, inkább a megértést keresed erre az igazságtalan helyzetre. Mindig lesz sajnos olyan óra, ha át is viszed máshova, ahol ez a helyzet, ha nem az angol, akkor valami más.

Ha még nem használtad a chatgpt-t, ne félj tőle, egy szimpla e-mailes regisztráció kell csak hozzá, és az ingyenes verziója is elegendő. Ha elakadsz, vagy nem tudsz valamit, hogy hogyan kell, írj nekem nyugodtan. Tud magyarul is, és magyarul adja meg a válaszokat is.

nov. 21. 13:26
 15/16 anonim ***** válasza:
10-es: de igen, igazad van, de varázsütésre nem fog a tanár hirtelen jó, magyarázós tanárrá válni. Ha nem opció a magántanár vagy suliváltás (mondjuk alapítványi), akkor a) nem tanulsz a gyerekkel, aztán jut ahova jut egyedül b) lenyeled a jogos haragod és tanulsz vele
nov. 21. 16:16
 16/16 A kérdező kommentje:
Az azért elég könnyű álláspont hogy a tanár bejár semmit nem csinál, a szülők meg a gyerekek otthon megtanulják interneten.
nov. 23. 06:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!