Angolból hogyan segítitek a gyereket? Tanár nem az az elmagyarázós fajta.
Angolból pont tudom segíteni, mert beszélek angolul. Néha a nyelvtan azért már fejtörést okoz, de rápillantok neten, ha valami nem megy.
A második nyelve az olasz, na az azért okoz problémát, de mivel tanultam nyelveket, azért rá lehet erre is érezni. Egyrészt a nulladik pillanattól tanulok vele, másrészt szintén utána lehet nézni már bárminek neten, harmadrészt az éppen aktuális anyag általában árulkodó, hogy mi is lenne a megoldás mondjuk egy házinál. A lényeg, hogy igyekszem. Az én szüleim anno elintézték annyival, hogy ebben nem tudnak segíteni, mert nem értik. Nekem ez valahogy annyira élesen megmaradt egy keserű élményként, hogy eldöntöttem, hogy így vagy úgy, de én megpróbálok majd segíteni a gyerekeimnek a nyelvekben is.
Nálam a két nagyobb magától tanult meg, mert anime/manga kedvelők és azok nagyon rövid időn belül nincsenek magyarul szinkronizálva/fordítva, csak angolul. Azt olvasták/nézték, aztán különféle jutyub videókat is - a 15 éves fiam full magától tanult meg, de úgy h itthon már angolul beszélünk sokszor. A 10 éves fiam meg online játszott - közben chatelt és kérdezgette folyton a szavakat, most már ő az évfolyam legjobbja angolból, és amikor októberben Dublinban voltunk, simán elbeszélgetett a pincérrel is.
Expressz megoldásom persze nincs, de próbáld ebbe az irányba is terelni, mert nagyon hasznos. Nézhet rajzfilmet, vagy filmet amit ismer magyarul - csak ezúttal angolul. Én anno BBC-t hallgattam. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!