Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Angolból hogyan segítitek a...

Angolból hogyan segítitek a gyereket? Tanár nem az az elmagyarázós fajta.

Figyelt kérdés
Magántanárt nem tudunk fizetni.
ma 02:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Angolból millió ingyenes online anyag van. Youtube oktatóanyagok, különböző appok.
ma 03:10
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Kezdettől tanulsz vele, csak úgy. Egyébként youtube
ma 06:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Angolból pont tudom segíteni, mert beszélek angolul. Néha a nyelvtan azért már fejtörést okoz, de rápillantok neten, ha valami nem megy.

A második nyelve az olasz, na az azért okoz problémát, de mivel tanultam nyelveket, azért rá lehet erre is érezni. Egyrészt a nulladik pillanattól tanulok vele, másrészt szintén utána lehet nézni már bárminek neten, harmadrészt az éppen aktuális anyag általában árulkodó, hogy mi is lenne a megoldás mondjuk egy házinál. A lényeg, hogy igyekszem. Az én szüleim anno elintézték annyival, hogy ebben nem tudnak segíteni, mert nem értik. Nekem ez valahogy annyira élesen megmaradt egy keserű élményként, hogy eldöntöttem, hogy így vagy úgy, de én megpróbálok majd segíteni a gyerekeimnek a nyelvekben is.

ma 07:33
 4/9 anonim válasza:
100%
Ugyan nem angolbol, hanem kb. minden tantargybol nemetbol (kulfoldon elunk) a ChatGPT-t hasznalom. Kerd meg, hogy ,,Viselkedj angoltanarkent. A gyerekem xedik evfolyamba jar, y eves. El kellene magyarazni neki az alabbi dolgot:…/gyakorolni vele parbeszedes formaban az alabbi szituaciot:…” (mar “beszelgetni” is lehet vele szoban).
ma 07:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Angolul szerencsére jól beszélek, amikor elakadnak valami olyan nyelvtanban, amiben már én sem vagyok biztos, mert nem használom napi szinten, akkor keresek a neten valami magyarázós példamondatos anyagot, és átolvassuk együtt.
ma 07:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Minimális az angol tudásom, tanulok vele minden nap. Azért az nem megoldás, hogy én tanítom meg neki az angolt.
ma 08:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Xeropan alkalmazás. Nálunk az angoltanár ad fel nekik gyakorolnivaló feladatokat rajta (krétán keresztül, de asszem anélkül is betud lépni), azon felül is tudnak rajta dolgozni, gyakorolni plusz feladatokat. Tudja gyakorolni a szövegértést (írott és hallott angolt is), kiejtést, a nyelvtant.
ma 08:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálam a két nagyobb magától tanult meg, mert anime/manga kedvelők és azok nagyon rövid időn belül nincsenek magyarul szinkronizálva/fordítva, csak angolul. Azt olvasták/nézték, aztán különféle jutyub videókat is - a 15 éves fiam full magától tanult meg, de úgy h itthon már angolul beszélünk sokszor. A 10 éves fiam meg online játszott - közben chatelt és kérdezgette folyton a szavakat, most már ő az évfolyam legjobbja angolból, és amikor októberben Dublinban voltunk, simán elbeszélgetett a pincérrel is.

Expressz megoldásom persze nincs, de próbáld ebbe az irányba is terelni, mert nagyon hasznos. Nézhet rajzfilmet, vagy filmet amit ismer magyarul - csak ezúttal angolul. Én anno BBC-t hallgattam. :D

ma 08:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Én tanulok vele angolul. Nincs tárgyalóképes angoltudásom, de azért gyenge középfokú szinten tudok angolul. Amikor nézem a tankönyvét, amúgy is előjön sok dolog, amit kapásból nem tudnék, de a könyvet nézve már tudok segíteni a gyerekemnek.
ma 09:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!