Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Igazolt hiányzások miatt...

Igazolt hiányzások miatt miért piszkálja a tanár a gyereket?

Figyelt kérdés

Tegnap kapták meg a félévi bizonyítványt, negyedik osztály. A gyerekemet majdhogynem le**szta, hogy 105 hiányzás, ez megengedhetetlen.

Itthon mikor elmondta, majd felrobbantam. Miért kell emiatt a gyereket piszkálni? Hát nem jó kedvéből hiányzott.

ma 17:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%

Hát mit képzel hogy beteg????

Irónia off. Ötletem sincs, mire gondolhatott.

ma 17:21
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Nekem a húgom csinálta azt, hogy ahányszor nem volt kedve suliba menni, előadta, hogy hányingere van, borzasztóan fáj a hasa, és otthon maradt. Már anyukám kórházba meg pszichológushoz vitte, hogy mitől ilyen sokat beteg, de anyukámon kívül mindenki látta, hogy csak lógós. Gondolom a tanár is ezt feltételezte, vagy hogy nyápic, hogy egy kis köhögés miatt már egy hetet hiányzik, amikor mások kibírnak ennyit. Nyilván semmi köze hozzá, nem volt jogos kommentálnia, csak egy tipp, hogy miért tette.
ma 17:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt jogos ezt kommentálni ilyen formában (pláne a gyereknek, ha ezzel problémája van téged hívjon be). Amire még gondolni tudok, a második válaszolót kiegészítve: ha meghaladja a 250órát és/vagy egy tantárgyból az órák több, mint 30%-át a hiányzás, akkor benne van a pakliban, hogy osztályozó vizsgát kell tennie (ha nincs elég jegye a lezáráshoz akkor pláne). Hiába igazolt, nem lehet lezárni, ha meghaladja a hiányzás a "megengedettet".
ma 17:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, ezt tudjuk, hogy 250 óra hiányzás után osztályozó vizsgát kell tenni.

De a legjobb az egészben, hogy tudja az osztályfőnök, hogy októberben betegség miatt 3 hetet nem voltunk, amiből 1,5 hetet kórházban töltöttünk. Plusz még egyszer hányós-hasmenős vírus ami az egész osztályon átment.

ma 17:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy csak ez? Ennyi hiányzás mellé milyenek a jegyei..? Nekünk tavaly 249 volt, vagy éppen hogy nem lógott bele a gyerek az osztályozóba(sok jóindulattal), de kitűnő volt, senkit sem érdekelt.

Én azt tudom elképzelni, hogy nem nagyon tanul jól a hiányzásai mellé, azt meg nem mondhatja ki hangosan a tanár, hogy neked ilyen teljesítmény mellett nem volna szabad hiányoznod..

ma 17:48
 6/11 A kérdező kommentje:

Jó tanuló, matek és környezet 4-es, a többi 5-ös. Magatartás, szorgalom példás.

Betegség alatt is az elkészült tanulnivalókat küldtem neki miután megcsinálta a gyerek.

ma 17:52
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

hmm.. akkor tuti az a hülye tanári kvóta, asszem az is az értékelés része volt, hogy ne hiányozzanak a gyerekek sokat.

Én nem venném fel a dolgot, az is lehet, hogy épp rájött az ötperc és a pont ottlévő gyereken töltötte ki.

ma 17:57
 8/11 anonim ***** válasza:
43%
Én meg rákérdeznék személyesen tőle,hogy mégis mi a probléma. Csak hogy tudja a helyét. Mármint hogy ok nélkül NEM b.szogathatja a gyerekemet!
ma 19:00
 9/11 anonim ***** válasza:
És felpofozni se felejtsd el, valamint add el a sztorit valamennyi szennylapnak, hogy meglincseljék a tanárt.
ma 19:27
 10/11 A kérdező kommentje:

Miért csinálnék ilyeneket?

Csak egyszerűen nem értem, hogy miért van a gyerek emiatt leszidva miközben nem tehet róla.

ma 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!