Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Okosórát is le kell adni az...

Okosórát is le kell adni az iskolában?

Figyelt kérdés

szept. 3. 07:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
52%

"katolikus pap hittan után felken a falra rendszeresen, senki nem veszi fel."

Vagy mégis felveszi a fű alatt le nem adott telefonnal, és nem igazán tehetnek ellene semmit, ugyanis szabálysértés/bűncselekmény dokumentálása elfogadott. Az iskola házirendje nem írhatja felül a ptk-t/btk-t.

szept. 3. 13:08
 12/26 anonim ***** válasza:

#11 Átnézhetik a táskákat, ahol átnézik, nehezen rejtegeted. Azért nehezebben veszi fel azt bárki is, ha teljes tiltás van, és titkolni kell a le nem adott mobilt.

Na meg nem biztos, hogy annyi embernél van fű alatt le nem adott mobil. Nekem soha nem volt második mobilom, csak amit használtam. Mindig akkor cseréltem le a mobiljaimat, ha épp elromlott az előző, és soha nem tartottam meg a használhatatlant. Vannak családok, ahol xy használt mobilját kapja meg a kölök, és csak akkor van csere, ha valakinek használhatatlan állapotúra romlik.

Lássuk be, csökkenti a bántalmazásról készülő felvételek esélyét, ha kevesebb mobil van bent.

szept. 3. 14:27
 13/26 anonim ***** válasza:
52%

"Átnézhetik a táskákat"

Ami személyiségi jogokat sérthet, különösen kiskorúak/fiatalkorúak esetén, ha a szülő felügyelete/hozzájárulása nélkül történik.

szept. 3. 15:09
 14/26 anonim ***** válasza:
15%
#13 Hagyjuk már. Szerinted, ha a bántalmazás megtörténhet, ami szintén jogsértő, akkor a táskaátnézés nem tud megtörténni?
szept. 3. 15:11
 15/26 anonim ***** válasza:

És az aktivitásmérőt?

A gyerekem "okosórája" olyan, hogy az időt mutatja, meg lépést számlál, meg pulzust mér, kb ennyi. Nem lehet rajta telefonálni, videohvíni, netezni, semmi ilyesmit. Telefonnal persze össze lehetne párosítani, de még csak harmadikos, telefonja egyáltalán nincs is.

szept. 3. 15:19
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
15 mi tavaly 4x mentünk be az ofőhöz, mert elvette a gyerek aktivitásmérőjét, mert okosóra nem lehet az alsósoknál. Minden alkalommal elmagyaráztuk, hogy semmit nem tud vele kezdeni. Akkor is újra és újra elvette, arra hivatkozva, hogy neki nem kell tudni, ez okos vagy nem. Idém szerintem kap egy sima karórát, mert nem fogom tudni meggyőzni őket.
szept. 3. 15:23
 17/26 anonim ***** válasza:
23%

Én az okosórámat divat miatt hordom. Nem igazán használom, néha megnézem az időt rajta és ennyi.

Biztos le nem adnám.

szept. 3. 15:24
 18/26 anonim ***** válasza:

Nálunk nincs (eddig legalábbis nem volt) ebből probléma, kb az osztály felének van ilyen egyszerű kis gyerekeknek való aktivitásmérője, amin az időt meg tudja nézni. A fiam is csak azért szeretett volna. Igazából ma megyek szülőire, rá is fogok kérdezni, csak kíváncsi vagyok, hogy máshol hogy van. Ezek szigorúan nézve nem okosórák, legalábbis nálam az az, amibe SIM-kártyát lehet rakni és pl hívást indítani róla, kvázi úgy funkcionál, mint egy telefon.

(#15)

szept. 3. 15:29
 19/26 anonim ***** válasza:
30%

szerintem ne csicskuljatok be, add csak rá nyugodtan.

szept. 3. 15:29
 20/26 anonim ***** válasza:
Természetesen!
szept. 3. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!