9db 5-s jegy és 6db 4-es jegyre ti hányast adnátok év végén felső tagozatban matematikából?
Ez az egyetlen tantárgy, ahol két jegy között van, ezen múlik a gyerek kitünő bizije. Sokat küzdött ezekért a jegyekért, azelőtt csak ötösei voltak, ez az első évfolyam ,ahol becsúsztak a 4-sek.
A tanár új, aki most először tanít felsősöket, ezt el is mondta a szülőin és a gyerekeknek, hogy elnézést, nem tudja még jól tanítani a felsős anyagot.
Ezek fényében, megadnátok az ötöst év végén? Lányom aggódik, hogy nem kapja meg. Nem tudom, hogy lenne-e értelme írni neki. Még nem voltam ilyen helyzetben és számomra úgy tűnik, hogy ez a lányomnak fontos, nekem nem lenne annyira, mert a 6. osztályos bizit sehol sem fogják nézni.
Miért nem megy oda a gyerek és kérdezi meg, hogy javíthat e?
Egyébként attól is függ, hogy oszlanak el a jegyek. Ha év elején voltak 5ei és az utolsó 6 jegy csak 4es akkor sanszosabb a 4es.
Egyébként felvételin szóbelikre jobb sulikba vinni kell az 5-es, 6-os bizit is. Úgyhogy számít azért. De ha minden más 5ös akkor nem fog emiatt lemaradni.
"Nem tudom, hogy lenne-e értelme írni neki."
Kinek? A tanárnak? Szerintem eszedbe se jusson!
Egyébként náluk nem veszi figyelembe a tanár a félévi jegyeket? Ha nem, akkor ez nyilván ötös.
Uhh... Szegény gyerek egyszer csak nagyot fog koppanni képsőbb, ha majd négyest kap csak valamiből.
A helyedben nem hagynám, hogy tönkretegye magát.
nekem sántít a történet. Kizárt, hogy ilyent mondott a tanár, hgy meg nem tudja jól tanítani a felsős anyagot..
És nincs szülő, aki ezt a kérdést ide kiírná, te a gyerek vagy.
nem rólam szólnak. Én mondtam a lányomnak, hogy nem fontos az az 1 négyes. De ő benne van abban a csapatban, ahol a jobbak vannak az osztályból, számára ez fontos. Nem szorongok egy cseppet sem.
Minden jegy egyforma súlyú. De a tanár több gyereknek félévkor nem adta meg 4,7 és 4,8-ra az ötöst. A lányom utolsó jó pár jegye 5-ös. A több 4-ese inkább 1. félévben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!