Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsős félévijében mit jelent...

Elsős félévijében mit jelent a "jól teljesített“?

Figyelt kérdés

A lányom most elsős.

A félévi bizije szerint

Félévi minősítés:jól megfelelt.

Ez számomra 4es osztályzatnak felelne meg.

De nem értem miért ez jött ki, mivel egész félévben a számos értékelésből csak 1 db lett 90% alatti (87%lett, pont a félévi matek felmérés) nálunk 90től 5ös.

Szóval még nem igazán értem ezt a szöveges értékelés dolgot.

Kereszlányomnál úgy volt h dicséretes volt az akiknek csak 5ösei voltak

Kiváló az akinek becsúszott 1-2 4es, de átlagban még 4,5 felett volt

így így tovább

Vagy ezt sulija válogatja, esetleg nincs is már ilyen?

#félév #első osztályos #szövegesértékelés
2023. jan. 28. 09:53
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy az "elégtelen" az egyes, az "elégséges" a kettes, a "közepes" a hármas, a "jó" a négyes, a "jeles" az ötös, a "kitűnő" azt jelenti, hogy mindenből csak ötöse volt, a "dicséretes" pedig azt jelenti, hogy az adott tantárgyból különösen remekelt valaki.

Kicsiknél a "jól megfelelt" és "kiválóan megfelelt" megkülönböztetés mindenhol kicsit mást jelent, mivel ezek szubjektív dolgok, hiszen elsősöket "rendesen" nem osztályoznak még.

2023. jan. 28. 15:09
 22/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen én is így tudtam a megnevezéseket. Ezért voltam kíváncsi hogy másoknál a jól megfelelt mit takar.
2023. jan. 28. 15:25
 23/35 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a "jól megfelelt" a kicsiknél a sima ötös. A "kiválóan megfelelt" meg valamiféle extra dicséretet takar.
2023. jan. 28. 15:28
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

A jol megfelelt semmikepp nem otos.

Meg annak idejen az en sulimban is igy volt elso 3 evben az osztalyzas. A bizonyitvany legelejen le van szepen irva,hogy mi mit jelent.

Magatartasnal es szorgalomnal van olyan hogy : peldas,jo,valtozo es rossz/hanyag.

A tanulmanyi eredmenynel pedig : kivalo, osszesegeben jol megfelelt vagy megfelelt.

4. osztalytol pedig mar jon hogy : jeles,jo,kozepes,elegseges es elegtelen.

A jol megfelet egy negyesnek felel meg.

2023. jan. 28. 18:17
 25/35 anonim ***** válasza:
79%

24, már rég nincs bizonyítvány, így az elején sincs semmi. ;)

KRÉTA van.

2023. jan. 28. 18:20
 26/35 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem menj be az iskolaba es kerdezz ra,hogy mit jelent..

Nem harapjak le a fejed,ha megmondod,hogy nem érted

2023. jan. 29. 21:47
 27/35 anonim ***** válasza:
6%

Draga 25-os, latom probaltal koteledni, de talan eloszor megegyszer elolvashattad volna, amit en teljesen normalisan irtam.

Tehat ujra :

Meg annak idejen az en sulimban is igy volt elso 3 evben az osztalyzas. A bizonyitvany legelejen le van szepen irva,hogy mi mit jelent.

Tehat ha az en sulimban is igy volt az osztalyzas, azaz ugyanezzel a modszerrel, szavakkal, nem valtozott. Es szepen le van irva az elso oldalra, az enyemben, nem az oveben egyertelmuen.

Valamint igen, van KRETA rendszer, en magam is hasznalom, eleg gyakran raadasul. Ettol fuggetlenul adtam olyan informaciot a valaszadonak, amivel nem kellene hogy tobb ketsege legyen arrol,hogy a gyereke negyes es nem otos.

Plusz az is lehet hogy masok bizonyitvanyaban nem is volt eleve feltuntetve,de nekem ketnyelvu a bizonyitvanyom es minden aprosag is ketszer le van irva, szorol szora.

De nagyon buszke lehetsz magadra, jol megmondtad hogy mar bizi helyett van KRETA, pont ennek az ellenkezojet allitottam, igaz? Pont egy olyan kerdesnel amiben nem is szerepel ez a szo, valamint en sem irtam errol. Hasznos voltal valoban, talan szedd magad ossze es nem rajtam eld ki hogy otthon rad se neznek🤗 ;)

2023. jan. 29. 22:02
 28/35 A kérdező kommentje:

Tegnap sikerült beszélnem a tanár nénivel.

A mi iskolánkban az "kiváló" akinek egyáltalán nincs 4ese.

a "jól teljesített" ha már van 4es jegye (az is akinek csak 4esei vannak) Ez egy nagyobb gyüjtő.

A többiek pedig a "megfeleltek"

2023. febr. 2. 07:58
 29/35 anonim ***** válasza:
Azert kerdezo arra kivancsi lennek hogy megis miert az en valaszom a 0%-os, holott az egyetlen erdemleges valaszt en adtam, azt is teljesen egyertelmuen leirva.
2023. febr. 2. 09:05
 30/35 anonim ***** válasza:
29-es az enyem 34 %-os mert azt irtam menjen be kerdezze meg...pedig nem rosszbol irtam ezt 🤷‍♀️
2023. febr. 2. 09:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!