Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Márciustól a kompetencia...

Márciustól a kompetencia felmérés dupla jegynek fog számítani, osztályzatot kapnak a gyerekek. Mindezt azért, mert sokan elviccelték, elblöffölték a felméréseket?

Figyelt kérdés

Emlékszem, hogy 2-3 éve a szülúin mondta az egyik anyuka, hogy legyn az, hogy szándékosan rosszul töltik ki a tesztet, hogy lássák szar az oktatás. Persze, erre semmit sem reagált az ofő, szerintem nem értett vele egyet. Ahogy én sem.

Nem volt tétje, és tudom, hogy több gyerek csak végigment rajta és nem csinált semmit.

És most ezek a gyerekek és szüleik miatt szívunk, hogy most meg beleszámít majd dupla jegyként az év végi jegyekbe és a felvételibe is.

tegnapelőtt 11:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
66%
Eleve idiótaság volt, hogy nem számított bele. A tudás, amit megszerez, az övé, tök mindegy, hogy az eredményt aztán országos átlagba számítják, vagy nem.
tegnapelőtt 11:42
 2/23 anonim ***** válasza:
50%

Kompetencia mérésre lehet jegyet adni? Szerintem ez szembemegy minden normalitással.

Attól még a miniszter úr előírhatja a jegyadást, de ezt még róla sem feltételezném.

tegnapelőtt 11:43
 3/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem azért van,mert elviccelték a felméréseket. Eleve ki tenne ilyet a saját gyerekével,hogy ő kapjon 1-est? Néhány hülyén kívül senki. Hidd el,a normalisak még mindig többen vannak. Csak halkabbak sokkal.

Amit a gyerek megtanult,az az övé,azt tudnia KELL! Mindegy, hogy milyen felmérésen kérik számon.

Ha nem tanult, mert lusta vagy idióta,akkor meg magára vessen. A lehetősége adott volt.

tegnapelőtt 11:45
 4/23 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk komolyan veszik. Ellenben én még soha egynek nem láttam az eredményét, mert általában hoznak haza egy cetlikét, amivel másfél év múlva megtekintheném az eredményüket. Szerinted eszembe jutott valaha.....?
tegnapelőtt 12:16
 5/23 anonim ***** válasza:
52%

Mivel a kompetenciamérést csak őszre vagy télre javítják ki ezért biztosan nem adnak rá jegyet. Csak kamuznak és próbálják elérni, hogy komolyan vedd.

Ráadásul a kompetenciamérés nem a tudást hanem a képességet méri.

tegnapelőtt 12:23
 6/23 anonim ***** válasza:
27%

Én rányomtam arra, hogy számítson. Egyáltalán nem gondoltam bele, nem volt háttérismeretem hozzá. Arra is rányomtam, hogy ne mehessen politikus az iskolákba, mert mire ezt kérdezték, elfelejtettem, hogy volt belőle egy botrány, hogy ellenzéki politikus felhívta valami oviban vagy suliban a figyelmet arra, hogy de szrok az állapotok.

Mikor kitöltöttem azt néztem, hogy uhh, gyorsan nyomjuk végig, hogy ezzel is meglegyünk. Feljött a kérdés, arra gondoltam.. miiicsoooda? mégtöbb pedofideszt meg lmbtq ellenes és egyéb agymosót az intézményekbe? Még jó, hogy ne, bőven elég a rengeteg plakát.. Erre a döntésemmel kizártam a "jó" politikusokat.. Ugyanez kompetenciamérésnél. Eszembe nem jutott, hogy ebből gond lehet, eleve az enyém jól tanul, mert sokat foglalkozok vele és pótolom a sulis hiányosságokat.. arra gondoltam, hogy "jee, plusz pár ötös, még jó hogy kell" és simán megszavaztam. Eszembe nem jutott abban a fél pillanatban, hogy végiggondoljam, hogy azt fogják hinni, hogy a sulis oktatás miatt sikerült jól, vagy hogy ezzel elesnek sokmindentől azok, akik csak a sulira vannak utalva, pedig legalább olyan jó képességekkel születtek, mint a gyerekem. Teljesen lehúz mindenkit, ez a kompetenciamérés, legalább annyiban árulkodik a szülők hozzáadott értékéről, mint az iskolákéról, és az iskolák tudnák jobban is csinálni, ha megfelelő háttér(kormány) erőforrások állnának mögöttük. A mi tanáraink eddig minden iskolában túlterheltek voltak, mindenhol azok. Sokat látok buszon dogákat javító, gyerekeik küllönórájánál várakozó, dolgozatot javító tanárokat.. Nagyon rossz a helyzet, nehéz nekik. És leginkább a gyerekek nem tehetnek róla! Osztályozzuk az ország vezetését inkább. Sajnálom, hogy rányomtam. Annyiben származik csak előnyünk belőle, hogy látni fogják, hogy az enyémmel törődve van, és nagyobb eséllyel kerül olyan közegbe, akikkel szintén törődnek(bár erre a sima felvételi is képes volt), csak épp nem az ország vezetősége. Nem ők veszik meg a mozaikos könyveket, nem ők korrepetálnak, nem ők oldatják meg a gyerekekkel, nem ők magyaráznak többet, nem ők alakítják játékossá az oktatást, nem ők jutalmaznak mindennel.. Ők csak elvárnak, mint egy szr szülő, befektetett munka nélkül, és másra mutogatnak, ha el van cseszve, pedig az ő dolguk lenne rendbe rakni mindent..

Namindegy. Nagyon résen kell lenni ilyen szavazósdinál, azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek.. én, mint egy túlterhelt, fáradt szülő, belebuktam a szavazásba, és még sokan mások is. Nem szemétségből szavaztuk meg.

Egyébként a sulis listát remeknek tartom, szerintem jó lenne ha mindenki igényeinek megfelelő iskolába járathatná a gyerekét. Aki pattog azon, hogy otthonra lecke van, projektmunka, annak a gyereke kerüljön kevesebb elvárást támasztó iskolába. Jelenleg sokan utálják a körzetest és versenyistállónak csúfolják és lázadnak ellene, mások utálják a körzetest, mert gyengének tartják és úgy érzik elkallódik a gyerek, és azt a tudást, amit a versenyistálló biztosít, otthon pótolják(mi:)) Amíg versenyistállóban a közösen olvasott kötelezőről érvelő vitákat folytatnak harmadikos koruktól, hogy "ki lehet a tolvaj és miért" addig máshol nincs kötelező egyáltalán, ha van, akkor sem beszélnek róla.

tegnapelőtt 12:28
 7/23 anonim ***** válasza:
28%
Kiegészíteném ezt a kompetenciamérést, ha már muszáj egy olyan kérdőívvel, hogy "ön otthon mennyit tanul a gyerekével nem iskolai elvárások miatt".
tegnapelőtt 12:30
 8/23 anonim ***** válasza:
43%

Nem tartom ezt valami nagy számnak, mert aki jó tanuló volt, annak jól sikerült. Aki meg nem, annak meg nem.

HHH, közepes képességű tanuló angolból bekerült a legjobb kategóriába. Mert érdekli az angoltanulás.

És tényleg sokan csak végigkattintották random a teszteket, hogy lehessen hazamenni. Amúgy meg az iskola szívja, őket csesztetik a lemorzsolódással.

tegnapelőtt 12:33
 9/23 anonim ***** válasza:
71%

Gratulálok hatos, NAGYON buta voltál, de hát ezek a nemzeti kérdőívek pont erre építenek, felhoznak egy teljesen lebutított kérdést, és várják, hogy mindenki reflexből nyomja az igent! Mi a fenének töltötted ki egyáltalán? Nem volt kötelező... -_- És a kormány meg most hozza a szokásos szintet: minden 10. szülő kitöltése alapján, aminek a 99%-a nyilván fideszbarát és a nekik jó választ nyomta, büszkén kijelentik, hogy a szülők többsége velük ért egyet!

Gratulálok.

tegnapelőtt 12:36
 10/23 anonim ***** válasza:
31%

Nem, 9-es, nem buta voltam. Buta te vagy, amiért ezt gondolod;)

Fáradt, kimerült és túlterhelt voltam. Nem figyeltem, hogy nem kötelező, a kréta egy hivatalos felület, ezzel is csalnak, hogy itt nyomják át a szülőknek. KEVÉS a fideszbarát az országban, aki mégis, az a legaljáról jön a társadalomnak(vagy a legtetejéről:)). Értem, hogy frusztrált vagy, de nem kellene máson levezetni. Tudod, ha az embert átverik, akkor nem ellene fognak ugrani az értelmesek, hanem az ellen, aki átverte.

Nem szabadna úgy élni, hogy minden sarkon csalást és átverést vizionál az ember, azt paranoiának hívják. Teljesen normálisan jártam el, felületesen, mert az ország helyett is dolgozom délután/esténként. Persze gondolhattam volna mögé, de az első 10 percben amint megjött, kitöltöttem. Te már gondolom a cikkek után láttad, amiket én is elolvastam.. úgy már könnyű nagy mellénnyel mondani, hogy egyértelmű volt. Átvertek, és nem azért, mert buta voltam, hanem, mert hibáztam, amit a fáradt, túlterhelt emberek normálisan tesznek.

tegnapelőtt 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!